Ο Φερνάντο Ιέρο έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, λίγο πριν υπογράψει στους «μερένχες», είχε παρουσιαστεί ως παίκτης της... Ατλέτικο! Ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της «βασίλισσας», γίνεται σήμερα (23/3) 55 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Φερνάντο Ιέρο αποτελούν δύο «έννοιες» αλληλένδετες. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Τα 14 χρόνια παρουσίας του στη Μαδρίτη άλλωστε, δεν είναι αμελητέος αριθμός. Τι θα γινόταν, όμως, εάν υπέγραφε το μακρινό 1989, στην έτερη ομάδα της πρωτεύουσας, την Ατλέτικο; Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει, ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο ήταν αρκετά κοντά στο να πάρει… σάρκα και οστά!

Ο Ισπανός πρώην διεθνής κεντρικός αμυντικός γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1968. Από την ημέρα εκείνη έχουν περάσει αισίως 55 ολόκληρα χρόνια. Η επίδρασή του στον ποδοσφαιρικό κόσμο αδιαμφισβήτητη. Η δεινότητα που διέθετε στο σκοράρισμα, δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Για φανταστείτε, όμως, να είχε φορέσει τότε τα «ροχιμπλάνκος».

Ιερο_ενθετη_1.jpg

Πριν φτάσουμε στη «μονομαχία» που μας απασχολεί, θα ήταν καλό να τοποθετήσουμε τα γεγονότα σε μία σειρά. Ο Ιέρο ξεκίνησε την καριέρα του στη Βαγιαδολίδ. Στη δεύτερη ομάδα σε πρώτο στάδιο. Παρ’ όλα αυτά, δεν άργησε να πάρει την ευκαιρία του και με την πρώτη. Όταν αυτό έγινε, δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Αντίθετα, έδειξε με το… καλημέρα την ποιότητά του. Η εξαργύρωση των καλών του εμφανίσεων ήταν άμεση.

Στη Βαγιαδολίδ πραγματοποίησε δύο «γεμάτες» σεζόν, καταγράφοντας συνολικά 58 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Σε ηλικία 21 ετών είχε ήδη αποδείξει ότι ήταν πανέτοιμος για το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα του. Αυτό θα ερχόταν το καλοκαίρι του 1989, με προορισμό τη Μαδρίτη. Το μόνο που απέμενε να διασαφηνιστεί ήταν η… ομάδα!

Hierro_ενθετη_3_1.jpg

Οι πρόεδροι των Ατλέτικο και ΡεάλΧεσούς Χιλ και Ραμόν Μεντόθα αντίστοιχα, προσπαθούσαν να έρθουν σε συμφωνία με τη διοίκηση της Βαγιαδολίδ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την υπογραφή του Ιέρο. Εκείνος που το κατάφερε τελικά ήταν ο Χιλ. Ή μάλλον καλύτερα, ήταν εκείνος που το κατάφερε… πρώτος!

Ο Χιλ είχε δώσει τα χέρια με τον Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ Εράνθ, τον πρόεδρο της Βαγιαδολίδ και ουσιαστικά απέμεναν πλέον τα διαδικαστικά για την επισημοποίηση της μεταγραφής. Ο παίκτης είχε υπογράψει μάλιστα προσύμφωνο, ενώ είχε επιλέξει και το νούμερό του στο νέο του σύλλογο, που θα ήταν το «6». Είχε πραγματοποιηθεί ακόμα και φωτογράφιση κατά την οποία κρατά τη φανέλα της Ατλέτικο!

Και λοιπόν; Οι άνθρωποι της «βασίλισσας» δεν πτοήθηκαν διόλου. Ο Μεντόθα επέμεινε, συνέχισε τις προσπάθειές του να πείσει τον παίκτη να επιλέξει τη «λευκή» μεριά της Μαδρίτης και αυτές τελικά απέδωσαν «καρπούς». Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός αποφάσισε να μετακομίσει στη Ρεάλ! Μόνο που έπρεπε να μεταπειστεί και ο Πέρεθ Εράνθ, ώστε να προχωρήσει η μεταγραφή.

Αυτό δεν θα αργούσε να συμβεί. Θα γινόταν μόλις λίγες ημέρες αργότερα. Ο Μεντόθα δεν δυσκολεύτηκε να συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Βαγιαδολίδ. Χρειάστηκαν απλώς κάποια παραπάνω χρήματα. Το ποσό που δαπανήθηκε «άγγιξε» τις 300.000.000 πεσέτες. Ήταν αρκετό για να… βγάλει από τον Ιέρο τη φανέλα των «ροχιμπλάνκος» και να τον ντύσει στα «λευκά».

Έτσι, απέμενε πια η αποδέσμευση του παίκτη από το προσύμφωνο με την Ατλέτικο. Πράγμα όχι και τόσο απλό φυσικά, αν αναλογιστούμε την αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων. Η υπόθεση έφτασε μέχρι την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, χωρίς να διαφοροποιείται σε κάτι η κατάσταση ως προς τον προορισμό του 21χρονου τότε κεντρικού αμυντικού. Οι δύο «άσπονδοι» εχθροί συμφώνησαν εν τέλει σε έναν συμβιβασμό. Οι «μερένχες» πλήρωσαν στην έτερη ομάδα της πρωτεύουσας 30.000.000 πεσέτες, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα και κάπως έτσι ο Φερνάντο Ιέρο αποτελούσε και επισήμως ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ιερο_ενθετη_2_1.jpg

Το ενδιαφέρον στοιχείο στο σημείο αυτό, είναι ο τρόπος που ο Χιλ επέλεξε να… επενδύσει τα χρήματα της αποζημίωσης. Τα μετέτρεψε, λοιπόν, σε… ρολόγια, τα οποία είχαν το σήμα της ομάδας στο κέντρο και από πίσω την επιγραφή «δώρο από τον κύριο Ραμόν». Πήρε ένα για κάθε μέλος του συλλόγου! Φημολογείται ότι ο αριθμός τους έφτασε περίπου στα 50.000 κομμάτια.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα «what if» στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Ιέρο, όμως, σίγουρα δεν μετανιώνει για την επιλογή του. Τα 16 τρόπαια που κατέκτησε κατά τη 14χρονη παρουσία του στη Ρέαλ, μπορούν να το επιβεβαιώσουν…

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι-ThemaSports
18/04 @ 23:27

Τυχαίο ή ο... ορισμός της «σπόντας»; Η ανάρτηση της Γιουνάιτεντ μετά τον αποκλεισμό της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μόλις αποκλειστεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα κάνει όλο τον δρόμο στο φετινό Champions League, ώστε να βρεθεί στο Wembley. Απεναντίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι εκεί για το Κύπελλο Αγγλίας. Και θέλησε να το... υπενθυμίσει, παρότι και οι «πολίτες» βρίσκονται στους «4» του ίδιου θεσμού!

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!-ThemaSports
18/04 @ 16:42

Καταργούνται οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας από τη σεζόν 2024-25!

Οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Αγγλίας θα καταργηθούν από τον πρώτο γύρο την επόμενη σεζόν ως μέρος μιας εξαετούς συμφωνίας με την Premier League για την ενίσχυση της εγχώριας διοργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα (18/4) η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA).

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!-ThemaSports
18/04 @ 15:15

Καταγγελία για ρατσιστικές προσβολές των οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ντεμπελέ!

Επιστολή στην UEFA με καταγγελίες για ρατσιστικές προσβολές οπαδών της Μπαρτσελόνα στον Ουσμάν Ντεμπελέ έστειλε η Παρί Σεν Ζερμέν.

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
18/04 @ 14:17

«Encara Messi»: Όταν ο Μέσι «ντύθηκε» για πρώτη φορά, Μαραντόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

18 Aπριλίου 2007: Ο Λιονέλ Μέσι, αποφασίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να περάσει στους αιώνες. Πως; Προσφέροντας στο κοινό, την «μοντέρνα» εκδοχή της μυθικής κούρσας του Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία, στην αναμέτρηση με τη Χετάφε.

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League-ThemaSports
18/04 @ 00:44

Οι επτάψυχοι Μαδριλένοι επιβίωσαν στη ρωσική ρουλέτα και πέταξαν στους "4" του Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι στρίμωξε στα σχοινιά την Ρεάλ, την «σφυροκόπησε», όμως Βασίλισσα της Ευρώπης είναι μία! Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιβίωσε στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση), πέταξε εκτός συνέχειας την πρωταθλήτρια και προκρίθηκε στους «4» του CL!

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!-ThemaSports
17/04 @ 23:55

Λύγισε την Άρσεναλ με «χρυσό» σκόρερ Κίμιχ και προκρίθηκε στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου!

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 1-0 της Άρσεναλ, με τον Κίμιχ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και με τους Βαυαρούς να προκρίνονται στα ημιτελικά του Champions League με συνολικό σκορ 3-2!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ