Ο Μεσούτ Οζίλ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 34 ετών και το BN Sports επαναφέρει στο προσκήνιο τις φορές που ο Γερμανός «αρτίστας» έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ελληνική ομάδα, είτε σε συλλογικό επίπεδο είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένας «μάγος» των γηπέδων κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ένας ποδοσφαιριστής – απόλαυση για τους φίλους της μπάλας, με ασύλληπτη τεχνική, τεράστιο ποδοσφαιρικό IQ ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα Social Media ότι σταματάει να παίζει το άθλημα που έχει αγαπήσει και στο οποίο έχει προσφέρει τόσα πολλά. Ο Μεσούτ Οζίλ έγινε… γνωστός στη Βέρντερ Βρβέμης, ενώ μεγαλούργησε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Άρσεναλ.

Ωστόσο, ο Γερμανός μέσος δεν αποτελεί… φόβητρο για τις ελληνικές ομάδες, οι οποίες του έχουν πάρει τον… αέρα, όμως δεν ισχύει και το ίδιο για την Εθνική μας ομάδα, καθώς τη μοναδική φορά που αντιμετώπισε την «Μάνσαφτ» ηττήθηκε με 4-2.

Παναθηναϊκός – Βέρντερ Βρέμης 2-2 (21 Οκτωβρίου 2008), Βέρντερ Βρέμης – Παναθηναϊκός 0-3 (4 Νοεμβρίου 2008) – Φάση ομίλων Champions League 2008/09

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Βέρντερ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, για τη φάση των ομίλων του Champions League και οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν στο βασικό τους σχήμα τον 19χρονο τότε Μεσούτ Οζίλ. Ο Γερμανός βάζει δύσκολα στους «πράσινους» και μοιράζει 2 ασίστ, μία στον Μερτεζάκερ στο 29ο λεπτό και μία στον Ούγκο Αλμέιδα (που μετέπειτα αγωνίστηκε στην ΑΕΚ) ο οποίος με κεφαλιά στο 83΄ «έγραψε» το τελικό 2-2. Το επιθετικό κρεσέντο του Μάντζιου, που σκόραρε δις, δεν μπόρεσε να δώσει το πολυπόθητο «τρίποντο» στον Παναναθηναϊκό.

 



Γερμανία – Ελλάδα 4-2 (22 Ιουνίου 2012)

Μία από τις πιο «πικρές» ήττες της Εθνικής Ελλάδας ήρθε στο Euro 2012 από την Εθνική Γερμανίας, η οποία μάλιστα αποκλείστηκε στον ημιτελικό διοργάνωσης από την Ιταλία, με σκορ 2-1. Στην PGE Arena του Γκντανσκ, ο Οζίλ «έκοβε», ο Λαμ και ο Κλόζε «έραβαν» και η «Μάανσαφτ» δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 4-2 επί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Οζίλ ξεκίνησε βασικός στον αγώνα και μοίρασε δύο ασίστ. Στο 39’ πάσαρε στον Λαμ, ο οποίος σκόραρε σε ανυποψίαστη φάση, με τον Τζόρβα να κάνει λανθασμένη εκτίμηση, ενώ στο 68ο λεπτό, από φάουλ σε θέση… κόρνερ, έβγαλε μια «γλυκιά» σέντρα στην… καρδιά της ελληνικής περιοχής, εκεί όπου βρέθηκε ο Μίροσλαβ Κλόζε και «σφράγισε» τη νίκη για τους Γερμανούς.



Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3 (29 Σεπτεμβρίου 2015)

Σε μια από τις μεγάλες βραδιές του Ολυμπιακού στο Champions League, ο Μεσούτ Οζίλ περιορίστηκε αρκετά και δεν κατάφερε να συμβάλει στο παιχνίδι των «κανονιέρηδων», με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 2-3. Χαρακτηριστική είναι η γκολάρα του Κώστα Φορτούνη με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (με ευθύνη του Οσπίνα), ενώ τα υπόλοιπα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» πέτυχαν οι Πάρντο και Φινμπόγκασον και για την Άρσεναλ οι Γουόλκοτ



Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-3 (9 Δεκεμβρίου 2015)

Φυσικά, η Άρσεναλ δε θα άφηνε αναπάντητη την άλωση του Έμιρεϊτς. Οι «κανονιέρηδες» έκαναν… πάρτι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο Ολιβιέ Ζιρού σημείωσε χατ-τρικ. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη ή ισοπαλία στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να προκριθεί στη φάση των 16 του Champions League, όμως ηττήθηκε αλλά χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του για την εξαιρετική προσπάθεια εκείνης της σεζόν στην Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό του ταξίδι σταμάτησε στη φάση των 32 του Europa League, έπειτα από την ήττα με 1-2 από την Άντερλεχτ στο Φάληρο (0-1 το πρώτο ματς).



Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2 (27 Φεβρουαρίου 2020)

Σε μια νύχτα που έχει μείνει αξέχαστη στους «ερυθρόλευκους», ο Ολυμπιακός πήρε τεράστιο διπλό στο Έμιρεϊτς και μαζί την πρόκριση στη φάση των 16 του Europa League, όπου αποκλείστηκε από τη Γουλβς.

Ο Οζίλ δεν προσέφερε ούτε γκολ ούτε ασίστ στην ομάδα του, ενώ η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς «απέδρασε» από το Λονδίνο χάρις το γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 119ο λεπτό!

www.bnsports.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ράις, Χάβερτς και Ζορζίνιο έχουν αφήσει την... πρώην στο μακρινό παρελθόν! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
24/04 @ 14:38

Ράις, Χάβερτς και Ζορζίνιο έχουν αφήσει την... πρώην στο μακρινό παρελθόν! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα... 60 πεταμένα εκατομμύρια απάντησαν. Ο χαφ που δεν τον εμπιστεύθηκαν, πεισμώνει και τα καταφέρνει. Το «παιδί του Σάρι» τραγουδά μαζί με την εξέδρα. Οι Χάβερτς, Ράις και Ζορζίνιο δεν σκέφτονται καθόλου πια την Τσέλσι και η νέα τους «σχέση», η Άρσεναλ, τους προσφέρει όλα όσα επιθυμούν.

Η Μπαρτσελόνα παέι στα δικαστήρια για το γκολ που δεν μέτρησε κόντρα στη Ρεάλ-ThemaSports
24/04 @ 14:04

Η Μπαρτσελόνα παέι στα δικαστήρια για το γκολ που δεν μέτρησε κόντρα στη Ρεάλ

Η διαμάχη για το γκολ-φάντασμα του Λαμίν Γιαμάλ κατά τη διάρκεια του Clasico Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα την περασμένη Κυριακή δεν δείχνει να υποχωρεί.

Ρονάλντο: Η σέλφι με την Χεορχίνα μέσα στη σάουνα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
24/04 @ 13:52

Ρονάλντο: Η σέλφι με την Χεορχίνα μέσα στη σάουνα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απόλαυσε τη σάουνα μαζί με την Χεορχίνα Ροντρίγκες και ανήρτησε σέλφι στο Instagram.

Ανησυχία για Τέβες - Στο νοσοκομείο άρον-άρον με πόνους στο στήθος-ThemaSports
24/04 @ 11:32

Ανησυχία για Τέβες - Στο νοσοκομείο άρον-άρον με πόνους στο στήθος

Ο Κάρλος Τέβες, από το βράδυ της Τρίτης (23/4) έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αργεντινής με έντονους πόνους στο στήθος, γεγονός που έχει αναστατώσει τόσο τους φιλάθλους όσο και την Ιντεπεντιέντε, η οποία εξήγγειλε ανακοίνωση για το περιστατικό.

Σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές για υπόθεση βιασμού-ThemaSports
24/04 @ 08:15

Σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές για υπόθεση βιασμού

Από ένα νέο σκάνδαλο ταλανίζεται το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού δύο ποδοσφαιριστές ομάδας της Premier League συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού.

Ο Μίλικ... έσωσε τη Γιουβέντους και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia-ThemaSports
24/04 @ 00:11

Ο Μίλικ... έσωσε τη Γιουβέντους και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia

Η Γιουβέντους απώλεσε το προβάδισμα του Τορίνο (2-0), έσωσε όμως την παρτίδα με γκολ του Μίλικ στο 84΄και παρά την ήττα με 2-1 από τη Λάτσιο σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ