Νέος πρόεδρος της FIFPRO Europe εξελέγη κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία που έγινε στην Ολλανδία ο David Terrier.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο 49χρονος ηγέτης πλέον του ευρωπαϊκού συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών αντικατέστησε τον Bobby Barnes. Δεν υπήρξε εκλογική διαδικασία για τις υπόλοιπες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου.

O εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης, σε συνεννόηση με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, στήριξε την υποψηφιότητα του David Terrier και της Γαλλίας.

Η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε αβασάνιστα αφού το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π. στάθμισε τα γεγονότα προτού δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Terrier.

O κ. Νεοφυτίδης θα στηρίξει με θέρμη, από τη θέση του αντιπροέδρου, όλες τις προσπάθειες που θα καταβάλει ο νέος πρόεδρος: «Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είναι πολλές», δήλωσε στο γραφείο Τύπου του ΠΑ.Σ.Π. ο Σπύρος Νεοφυτίδης και πρόσθεσε:

«Το ασφυκτικό ημερολογιακό καλεντάρι, οι σχέσεις των ομάδων και των ποδοσφαιριστών, δηλαδή των εργοδοτών και των εργαζομένων, όπως και τα νομικά ζητήματα που εγείρονται για πληθώρα θεμάτων, βρίσκονται πάντοτε ψηλά στην ατζέντα μας. Απώτερος στόχος είναι αφενός η ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων και γενικότερα η πρόοδος του ποδοσφαίρου. Η FIFPRO βλέπει όλα τα μέλη της με τον ίδιο τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να φέρουμε αλλαγές σε πολλούς τομείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Με την κάθε ποδοσφαιρική ομοσπονδία κάθε χώρας δεν είμαστε εχθροί. Αντιθέτως, τους θεωρούμε συνεργάτες. Έχουμε κοινούς στόχους. Οφείλουν, ωστόσο, πριν τη λήψη της όποιας απόφασης να μπαίνουν στη θέση των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αθλήματος».

Νομικά θέματα στην ατζέντα
Μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία και την ανάδειξη του νέου προέδρου θα ακολουθήσει το επόμενο διήμερο (15-16/03/2023) το FIFPRO Legal Conference. Στην ατζέντα βρίσκονται διάφορα νομικά θέματα που επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. Τον ΠΑ.Σ.Π. θα εκπροσωπήσουν ο εκτελεστικός πρόεδρος του Συνδέσμου και ο νομικός σύμβουλος, κ. Λοΐζος Χατζηδημητρίου.

Από ιστοσελίδα ΠΑ.Σ.Π.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη νίκη και βήμα παραμονής η Θέλτα με γκολ και ασίστ του Δουβίκα!-ThemaSports
20/04 @ 17:11

Μεγάλη νίκη και βήμα παραμονής η Θέλτα με γκολ και ασίστ του Δουβίκα!

Τη νίκη επί της Λας Πάλμας πανηγύρισε η Θέλτα με σκορ 4-1, με τον Τάσο Δουβίκα να σκοράρει και να μοιράζει και μία ασίστ.

Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!-ThemaSports
20/04 @ 17:03

Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!

Ο Ζοάο Κανσέλο προχώρησε σε δηλώσεις και αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και για τα όσα... έχει ακούσει μετά το αρνητικό αποτέλεσμα.

Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν!-ThemaSports
20/04 @ 16:48

Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν!

Η Μπάγερν Μονάχου πιέζει τον Ζιντάν όμως ο Γάλλος τεχνικός δείχνει να... ψήνεται περισσότερο με το πρότζεκτ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 Μαροκινή ομάδα «κόλλησε» στην Αλγερία λόγω της αθλητικής της εμφάνισης! -ThemaSports
20/04 @ 16:17

Μαροκινή ομάδα «κόλλησε» στην Αλγερία λόγω της αθλητικής της εμφάνισης!

Ο χάρτης του Μαρόκου που απεικονίζεται στην εμφάνιση στης ομάδας RSΒ προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο στην Αλγερία.

Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!-ThemaSports
20/04 @ 13:30

Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!

Η Ίντερ έχει φτιάξει ένα τρομερό ρόστερ και φαίνεται πως η Ρεάλ και η Παρί ενδιαφέρονται για δύο παίκτες της.

Η Παρί θέλει να «κλέψει» τον Μπερνάρντο Σίλβα από την Μπάρτσα-ThemaSports
20/04 @ 12:55

Η Παρί θέλει να «κλέψει» τον Μπερνάρντο Σίλβα από την Μπάρτσα

Ο Πορτογάλος μέσος, Μπερνάρντο Σίλβα, σύμφωνα με την Catalunya Ràdio, διατηρεί τη Μπαρτσελόνα ως πρώτη του επιλογή, αλλά η Παρ θα επιστρέψέι στη διεκδίκησή του το καλοκαίρι, με τη ρήτρα του ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ