Τέλος εποχής για τον Σέρχιο Ράμος από την εθνική Ισπανίας, με τον 36χρονο να ανακοινώνει ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια με τη φούρια ρόχα και να αφήνει αιχμές για τον Λουίς Ντε Λα Φουέντε.
Ακολουθήστε μας στο Google news
«Ήρθε η ώρα. Ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική Ισπανίας. Στη La Roja. Σήμερα το πρωί, έλαβα μια κλήση από τον νυν προπονητή που με ενημέρωσε ότι δεν είμαι και δεν θα είμαι στα σχέδιά του, ανεξάρτητα από το πώς θα αποδώσω ή τι θα κάνω στην καριέρα μου.
Με βαριά καρδιά, είναι το τέλος ενός δρόμου που ήλπιζα ότι θα συνέχιζε περαιτέρω και που θα τελείωνε με μια καλύτερη γεύση στο στόμα μου, στο ίδιο επίπεδο με όλη την επιτυχία που πετύχαμε με τη La Roja. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι άξιζε να τελειώσει με δική μου επιλογή ή επειδή οι εμφανίσεις μου δεν ήταν σε επίπεδο αντάξιο της εθνικής μας ομάδας. Όχι λόγω ηλικίας ή άλλων λόγων που, αν και δεν τους έχω ακούσει ευθέως, σίγουρα έχω νιώσει. Γιατί η ηλικία από μόνη της δεν είναι αρετή ή ελάττωμα. είναι απλώς ένας αριθμός που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την απόδοση ή την ικανότητα. Θαυμάζω και ζηλεύω παίκτες όπως ο Μόντριτς, ο Μέσι και ο Πέπε. Είναι η ουσία της παράδοσης, των αξιών, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο.
Δυστυχώς, δεν θα είναι έτσι για μένα γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και το ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ μόνο ποδόσφαιρο.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δεχτώ, αν και με αυτή τη θλίψη που μοιράζομαι μαζί σας αλλά και με το κεφάλι ψηλά, και ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια και για την υποστήριξή σας. Φεύγω με αξέχαστες αναμνήσεις, όλους τους τίτλους για τους οποίους παλέψαμε και γιορτάσαμε μαζί και την τεράστια περηφάνια που νιώθω ως ο Ισπανός διεθνής με τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των εποχών. Αυτό το σήμα, αυτή η φανέλα και αυτοί οι οπαδοί, όλοι εσείς, με έχουν κάνει χαρούμενο. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη χώρα μου με το πάθος κάποιου που είναι αρκετά τυχερός να την εκπροσωπήσει περήφανα 180 φορές. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που πιστέψατε σε εμένα!»
sport-fm.gr
Διαβάζοντας τις ειδήσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, κατά το τελευταίο 24ωρο, ήρθε στο μυαλό μας, εκείνη πολύκροτη δήλωση του τέως προέδρου της Δημοκρατίας. Ήταν πριν από 5 χρόνια, στην καθιερωμένη εκδήλωση των αρίστων της ΕΑΚ (Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
13/05 @ 10:50
Ρεπορτάζ στη Γαλλία αναφέρει ότι η Μαρσέιγ είναι σε διαδικασία επαφών τοσο με την Τσέλσι όσο και με τον Γουέσλι Φοφανά, για την πραγματοποίηση της μεταγραφής, που δείχνει να είναι θέμα ωρών.
13/05 @ 09:05
Βαρύ το κλίμα για Βινίσιους και Ροντρίγκο στη Ρεάλ και μένει να φανεί αν μπορεί να το αλλάξει ο Τσάμπι Αλόνσο.
12/05 @ 23:51
Την πρώτη της ήττα μετά από 19 αγωνιστικές γνώρισε η Ρόμα, με την Αταλάντα να λυγίζει την ομάδα του Ρανιέρι (2-1) και να κλειδώνει μια θέση στο Champions League της νέας σεζόν.
13/05 @ 13:55
Ο τελικός του Europa League μεταξύ της Τότεναμ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα διεξαχθεί στο «Σαν Μαμές», στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.
12/05 @ 18:37
Ένα από τα εντυπωσιακότερα γκολ που έχουν δει ποτέ, έβαλε ο Σαντιάγκο Μοντιέλ της αργεντίνικης Ιντεπεντιέντε!
12/05 @ 21:45
Ο Τσάμπι Αλόνσο από τον Οκτώβριο του 2022, όταν και ανέλαβε την Μπάγερ Λεβερκούζεν, κατέρριψε ουκ ολίγα ρεκόρ βάζοντας την σφραγίδα του στη γερμανική ομάδα. Το SDNA με αφορμή την επικείμενη μεταπήδηση του Βάσκου τεχνικού στη Ρεάλ Μαδρίτης καταγράφει το χρονικό της γιγάντωσης των «Ασπιρίνων» υπό την καθοδήγηση του.
BEST OF THEMASPORTS