Εκπρόσωποι από 23 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος με την τεχνική σύμβουλο της ΚΙΟ κ. Έλενα Παπάζογλου, έλαβαν μέρος στο ανταλλαγής Αλυταρχών και Κριτών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας που έγινε στην Ολλανδία από την ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας και η δυνατότητα να δοθούν ευκαιρίες σε άτομα που θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία, τόσο ως κριτές όσο και ως αλυτάρχες. Η κάθε χώρα θα μπορεί να δηλώνει πόσους αγώνες θα έχει, διεθνείς ή εθνικούς, και ταυτόχρονα θα δηλώνει πόσες κενές θέσεις θα υπάρχουν οι οποίες θα καλύπτονται από άτομα εκτός της χώρας, έτσι ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να αποκτήσουν εμπειρίες αλλά και να έχουν την ανέλιξη που θέλουν.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος 23 χώρες, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο 2023 θα υπάρξουν 127 διοργανώσεις σε 24 χώρες και μέσα σε αυτές θα υπάρχουν πολλές θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν. Ήδη μεγάλος αριθμός έχει καλυφθεί και μέσα στις επόμενες βδομάδες θα καλυφθούν και οι υπόλοιπες κενές θέσεις. Η όλη «ανταλλαγή» θα ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο στην Μάλτα σε αγώνες Optimist και ILCA.

«Ήταν μια επετειακή συνάντηση: Η Ευρωπαϊκή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία γιορτάζει την 25η επέτειό της το 2023, και ταυτόχρονα το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Αλυταρχών και Κριτών της EUROSAF υπάρχει ήδη εδώ και 25 χρόνια. Για άλλη μια φορά, εκπρόσωποι απ’ όλη την Ευρώπη ήταν παρόντες και συζήτησαν τις λεπτομέρειες σε μια εποικοδομητική συνάντηση. Η ζήτηση δείχνει πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρόγραμμα ακόμα και σήμερα. Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω το πρόγραμμα», δήλωσε ο πρόεδρος της EUROSAF Josep M. Pla.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ανταλλαγής Αλυταρχών και Κριτών θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου του 2024 στην Κύπρο από την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

 

 
Πηγή: ΚΙΟ
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοντίδης: «Είδαμε τις αδυναμίες μας και τις αναγνωρίζουμε - Έχουμε δουλειά για το μεγάλο ραντεβού»-ThemaSports
08/04 @ 14:58

Κοντίδης: «Είδαμε τις αδυναμίες μας και τις αναγνωρίζουμε - Έχουμε δουλειά για το μεγάλο ραντεβού»

«Είδαμε τις αδυναμίες μας, τις αναγνωρίζουμε και ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε μέχρι το μεγάλο ραντεβού που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Με αυτό το σκεπτικό ο Παύλος Κοντίδης αντιμετωπίζει την όγδοη θέση, της ιστιοπλοϊκής κλάσης ILCA 7 (Laser), στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς που έγινε στη Πάλμα της Μαγιόρκα.

Όγδοος στη Μαγιόρκα ο Κοντίδης-ThemaSports
06/04 @ 20:36

Όγδοος στη Μαγιόρκα ο Κοντίδης

Την όγδοη θέση πήρε στο 53ο Trofeo Princesa Sofia ο Παύλος Κοντίδης, κερδίζοντας δυο θέσεις στη γενική κατάταξη μετά την πέμπτη θέση στην κούρσα μεταλλίων.

Στην πρώτη δεκάδα, αλλά εκτός μεταλλίων ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
05/04 @ 19:02

Στην πρώτη δεκάδα, αλλά εκτός μεταλλίων ο Παύλος Κοντίδης

Στην κούρσα μεταλλίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μαγιόρκα θα λάβει μέρος ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα ανεβεί στην όγδοη θέση από τη δέκατη στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

ΚΟΝΤΙΔΗΣ:  Άλμα στην έβδομη θέση-ThemaSports
04/04 @ 18:15

ΚΟΝΤΙΔΗΣ: Άλμα στην έβδομη θέση

Άλμα στην έβδομη θέση του 53ου Trofeo Princesa Sofia έκανε ο Παύλος Κοντίδης, μετά τις σημερινές (04/04) ιστιοδρομίες του Χρυσού Στόλου.

ΚΟΝΤΙΔΗΣ: Βρίσκεται στη 16η θέση-ThemaSports
03/04 @ 15:52

ΚΟΝΤΙΔΗΣ: Βρίσκεται στη 16η θέση

Στη 16η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Παύλος Κοντίδης μετά τις δυο πρώτες ιστιοδρομίες του Χρυσού Στόλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα, το 53ο Trofeo Princesa Sofia.

Παύλος Κοντίδης: 18oς μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες-ThemaSports
27/01 @ 14:57

Παύλος Κοντίδης: 18oς μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες

Στην 18η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Παύλος Κοντίδης μετά το πέρας των δύο ιστιοδρομιών που έγιναν το Σάββατο (27/01) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αδελαΐδας και με τις οποίες συμπληρώθηκαν συνολικά τέσσερις κούρσες.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ