Ο Μάρκος Παγδατής ήταν από τους ανθρώπους που είχαν προβλέψει από νωρίς ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κάνει μεγάλα πράγματα στην καριέρα του. Πώς, λοιπόν, να μην είναι αισιόδοξος για τη φετινή πορεία του 24χρονου Έλληνα στο Australian Open;

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Πάντα πιστεύω ότι μπορεί να κατακτήσει το τίτλο, και τα προηγούμενα χρόνια το πίστευα», είπε για τον Στέφανο ο 37χρονος Κύπριος, που θα λάβει μέρος στο legends event της Μελβούρνης. «Έχει το επίπεδο, έχει περισσότερη εμπειρία μετά τη συμμετοχή στον τελικό του Roland Garros. Νομίζω ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Μίλησε και για τη θερμή υποστήριξη που είχε ο ίδιος, αλλά και ο Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη. «Δεν ξέρω τι έκανα και έφερνα τον κόσμο στο γήπεδο, σίγουρα ήταν και λόγω της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη. Το ίδιο γίνεται τώρα με τον Στέφανο και είναι υπέροχο».  

Μπορεί να αντέξει την πίεση ο Στεφ; «Είναι καιρό στο tour πλέον. Έχει παίξει ημιτελικά σε Grand Slams, έπαιξε σε τελικό και νομίζω ότι μαθαίνεις από όλα αυτά. Αν παραμείνει υγιής και συνεχίσει αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια, πιστεύω ότι θα γίνει Νο.1 στον κόσμο σύντομα». 

Πολλή κουβέντα έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για τα βραδινά ματς της Μελβούρνης, με αφορμή τη μονομαχία του Άντι Μάρεϊ με τον Θανάση Κοκκινάκη, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί. Ο Μάρκος και ο Χιούιτ, πάντως, κρατούν ακόμα το ρεκόρ, καθώς η δική τους αναμέτρηση το 2008 τελείωσε στις 4.33! Παρόλα αυτά, ο φιναλίστ του 2006 δεν  θεωρεί ότι οι Αυστραλοί πρέπει να αλλάξουν κάτι με τον προγραμματισμό τους. 

«Τώρα που έχω αποσυρθεί και το σκέφτομαι, νιώθω προνομιούχος που ήμουν μέρος αυτού του παιχνιδιού», σχολίασε ο άλλοτε Νο.8 τενίστας στον κόσμο. «Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει κάτι με το πρόγραμμα. Τα τελευταία 20 χρόνια, πόσες φορές έχει γίνει κάτι τέτοιο; Ίσως τρεις φορές; Καταλαβαίνω τους παίκτες και ειδικά αυτούς που το πέρασαν γιατί κι εγώ το πέρασα και ήταν εκνευριστικό. Αν, όμως, μιλήσεις στους διοργανωτές και σου εξηγήσουν, κάνουν ό,τι μπορούν».

Και κατέληξε «Ήταν τιμή μου να παίξω ένα τόσο μεγάλο ματς με τον Λέιτον Χιούιτ και να τελειώσει πιο αργά από ποτέ. Πήγα στο ξενοδοχείο μετά το ματς και ο κόσμος κατέβαινε κάτω για πρωινό! Είναι εμπειρία, δεν είναι κάτι που ζεις κάθε μέρα. Έτσι το αντιμετωπίζω και έτσι είναι τώρα στο μυαλό μου».

Πηγή: www.sdna.gr

 
 
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.-ThemaSports
19/05 @ 21:30

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κέρδισε 2-0 τον Νίκολας Τζάρι και κατέκτησε το Rome Masters.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη και πανηγύρισε το έκτο του ATP Masters

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις! -ThemaSports
18/05 @ 20:30

Το έκανε ξανά η Louis Vuitton: «Επανένωσε» Φέντερερ και Ναδάλ για... τένις στις Άλπεις!

«Υπάρχουν ταξίδια ικανά να σε μετατρέψουν σε θρύλο» το σύνθημα του Οίκου Louis Vuitton που κατόρθωσε να επανενώσει το «θρυλικό» δίδυμο Φέντερερ και Ναδάλ, δύο χρόνια μετά… το σκάκι των Κριστιάνο – Μέσι!

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ-ThemaSports
16/05 @ 23:00

Μικρή ένταση ανάμεσα στον Τσιτσιπά και τους ανθρώπους της ομάδας του στο μποξ

Μίνι ένταση υπήρξε ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και την ομάδα του που βρισκόταν στο μποξ.

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
16/05 @ 22:53

Πλήρωσε τα λάθη του κόντρα στον Τζάρι και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς

Παρότι προηγήθηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τον Νικολάς Τζάρι, μένοντας εκτός συνέχειας από τα προημιτελικά του Masters τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη.

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!-ThemaSports
12/05 @ 14:38

Πέταξε για τους «16» της Ρώμης η ασταμάτητη Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της στο Masters της Ρώμης!

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 00:00

Ανέτρεψε τον Στρουφ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Masters της Ρώμης ο Τσιτσιπάς! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Γιαν Λέναρντ Στρουφ και πήρε το εισιτήριο για τους «32» της Ρώμης!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ