Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος μίλησε για τη βαριά ήττα από τη Σέριφ Τιράσπολ, για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Ατιέμγουεν και για τα άσχημα περιστατικά με τη συμπεριφορά των οπαδών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ήττα από τους Μολδαβούς: «Μας έχει στεναχωρήσει όλους σε μεγάλο βαθμό. Κόσμο, παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση. Ήταν απρόσμενο αποτέλεσμα και περιμέναμε περισσότερα σε εμφάνιση και σκορ. Δυστυχώς σε τέτοια ματς παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Δεχθήκαμε γκολ σε απρόσμενο χρόνο. Μετά ήρθε το αμφιλεγόμενο πέναλτι, ακολούθως η διακοπή και κάπου εκεί έγιναν τα πράγματα δυσκολότερα. Ακυρώθηκε και ένα γκολ μας οριακά ως οφσάιντ. Θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα τα πράγματα. Έχουμε κι άλλα παιχνίδια και θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό. Ήταν και μια αναπάντεχη απόδοση. Αυτό το γεγονός με την αστάθεια στην απόδοση, έχει κάνει αναφορά και ο προπονητής μας και είναι πιθανόν να συμβαίνει σε ομάδες που αποκτούν αρκετούς παίκτες και κάποιοι ακόμη δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει σε αυτό το σημείο. Η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί με αγωνιστική συνέπεια στη συνέχεια και θεωρούμε ότι το γρήγορο γκολ ήταν σημαντικός παράγοντας, συν τα υπόλοιπα που έγιναν και δεν μας επέτρεψαν να φτιάξουμε την εικόνα μας. Από τέτοια παιχνίδια μαθαίνεις πράγματα. Δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν οι πιθανότητες να διεκδικήσουμε κάτι.

Προσωπικά διαφωνώ με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η Σέριφ, δεν επιχειρώ να τη μεγαλώσω ως ομάδα, αλλά κατά την άποψη μου πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας επειδή είναι ομάδα της Μολδαβίας και τονίστηκε πολλές φορές. Αυτό πρέπει να το ξεπεράσουμε. Όπως είναι πιθανό και ομάδα από την Κύπρο να αποκλείσει ομάδες από μεγαλύτερες ποδοσφαιρικά χώρες, έτσι ισχύει και για ομάδες άλλων αδύναμων ποδοσφαιρικά χωρών. Έχει να κάνει με τον τρόπο που δουλεύει και αναπτύσσεται μία ομάδα και δεν παίζει τόσο ρόλο η χώρα στην οποία αγωνίζεται. Με τον τρόπο που παρουσιάζεται η Σέριφ, σημαίνει πως δεν έπρεπε ομάδες από την Κύπρο να παίζουν στους ομίλους. Να μην υποτιμούμαι ποτέ, όπως δεν πρέπει να υποτιμούμαστε κι εμείς. Όπως εμάς δεν μας αρέσει να μας υποτιμούν, έτσι και εμείς δεν είναι σωστό να υποτιμάμε.

Θέλετε να πω την προϊστορία Κυπριακών ομάδων απέναντι στις Βελγικές; Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε αυτά τα θέματα. Δεν λέω πως χάσαμε από ομάδα η οποία δεν παιζόταν και δεν σημαίνει ότι επειδή χάσαμε 3-0 είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Είναι συγκυρίες και είναι κοντινές οι αποστάσεις. Εκφράζω με σεβασμό και αγάπη την άποψη μου. Όπως και η Βαντούζ που υποτιμήθηκε. Γιατί; Για να μπει στους ομίλους και μάλιστα με τρεις προκρίσεις απέναντι σε καλές ομάδες, σημαίνει πως δεν είναι ομάδα τυχαία, είναι καλή».

Για τη μειωμένη προσέλευση του κόσμου, συγκριτικά με τον επαναληπτικό με τη Γάνδη: «Ήταν μία περίοδος δύσκολη ο Σεπτέμβριος για οικογένειες, διότι αυτές είναι που δυσκολεύτηκαν που ήθελαν να έρθουν στο γήπεδο πολλά άτομα. Είναι μια αλήθεια αυτή, αλλά η διοίκηση έδειξε ότι προσπαθεί να προσφέρει εισιτήρια σε καλές τιμές, να υπενθυμίσω και τα διαρκείας που είναι σε εξαιρετικές τιμές φέτος. Πλησιάζουμε στις 9.000. Επίσης και με τη Γάνδη ήταν σε εξαιρετική τιμή τα εισιτήρια».

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σοσιεδάδ: «Είναι ευκαιρία ζωής να ζήσεις από κοντά τέτοια ματς και κατανοώ ότι πολλοί Ομονοιάτες θέλουν να πάνε στην Αγγλία. Τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε τη διαδικασία της προπώλησης. Θα υπάρχουν προτεραιότητες. Αν θα μας παραχωρηθούν επιπλέον εισιτήρια από το 5% στην Αγγλία, θα εξαρτηθεί από την πορεία της προπώλησης. Θα φανεί μέσα από την προπώληση ότι όντως αυτός ο αριθμός δεν μας αρκεί. Για την Ισπανία, δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα, διότι αρκετοί φίλαθλοι διευθέτησαν από μόνοι τους για ταξίδι στην Ισπανία. Ενδεχομένως σήμερα να εκδώσουμε λεπτομέρειες. Δικαιούμαστε περίπου 1000 εισιτήρια».

Για το αν θα μπορεί κόσμος της Ομόνοιας να καθίσει στο νότιο πέταλο στο ματς του ΓΣΠ με τη Μάντσεστερ: «Θα πρέπει να εξασφαλίσουν εισιτήρια από τη Μάντσεστερ, αυτή είναι υπεύθυνη για τα εισιτήρια».

Για τον κόσμο: «Ευχαριστούμε ξανά τον κόσμο. Έχουμε πράγματα ακόμη να μάθουμε ως ομάδα, ήταν σκληρή η ήττα από τη Σέριφ, αλλά είναι καλό να προχωρήσουμε και να επιδιώξουμε να βελτιωθούμε».

Για τη συμπεριφορά του Ατιέμγουεν: «Δεν ήταν απλώς προκλητικός, ήταν χυδαίος ο Ατιέμγουεν και είναι παράξενο που έμεινε στο γήπεδο. Στο πρώτο μέρος έκανε αγκωνιά στον Κασάμα, ακολούθησαν και αυτές οι χυδαιότητες και είναι παράξενο που ο διαιτητής τον άφησε στο γήπεδο».

Για την αντίδραση μερίδας του κόσμου: «Αντιλαμβανόμαστε την απογοήτευση και καταλαβαίνουμε ότι μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι, αλλά ενέργειες όπως η προσωρινή διακοπή και το αντικείμενο που κτύπησε τον επόπτη, μας βάζει σε μπελάδες. Υπάρχει κίνδυνος πλέον να τιμωρηθεί η έδρα μας. Δεν απευθυνόμαστε στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Ομόνοιας που είχε άριστη συμπεριφορά. Μιλάμε για ορισμένους που για οποιοδήποτε λόγο εκείνη την στιγμή δεν συγκρατήθηκαν και προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες. Είναι σημαντικό στο γήπεδο να πηγαίνει ο κόσμος και να αισθάνεται ασφάλεια. Στο τέλος της ημέρας θα το πληρώσουν όλοι οι φίλαθλοι».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί η Ομόνοια: «Δεν εκδώσαμε ανακοίνωση για όλους τους φιλάθλους μας, αλλά για τους ελάχιστους που συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Αυτές τις συμπεριφορές τις πληρώνουμε όλοι. Δεν έχουμε παράπονο, μόνο ευχαριστώ έχουμε να πούμε στον κόσμο μας. Καταλαβαίνω πως αισθάνεται ο κόσμος, αλλά το συμβάν είναι συμβάν, αν έλεγε ο διαιτητής ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, θα διακοπτόταν και θα είχαμε τρομερές συνέπειες. Είναι λογικό και φυσιολογικό όταν συνέβαινε αυτό και το βλέπε εκατομμύρια κόσμος, να επέμβει η UEFA παραδειγματικά».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βγήκε μπροστά ο Παπασταύρου την επομένη του χαμένου τελικού - Δυνατό μήνυμα στον πράσινο λαό για τη νέα σεζόν-ThemaSports
19/05 @ 13:10

Βγήκε μπροστά ο Παπασταύρου την επομένη του χαμένου τελικού - Δυνατό μήνυμα στον πράσινο λαό για τη νέα σεζόν

Με ανάρτηση του στα social media ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, την επομένη του χαμένου τελικού κυπέλλου με αντίπαλο την Πάφο, στέλνει μήνυμα στον πράσινο λαό ενόψει της νέας χρονιάς.

Ποστ Ομόνοιας με... αποδέκτη την Πάφος FC!-ThemaSports
19/05 @ 12:45

Ποστ Ομόνοιας με... αποδέκτη την Πάφος FC!

Με ανάρτηση της η Ομόνοια στα social media, συγχαίρει την Πάφος FC για την κατάκτηση του κυπέλλου.

«Άφαντος» κι ο Αναστασίου από το ΓΣΠ… -ThemaSports
19/05 @ 09:57

«Άφαντος» κι ο Αναστασίου από το ΓΣΠ…

Δεν ήταν μόνο οι παίχτες της Ομόνοιας, που δεν «πάτησαν» ψες στο τερέν του ΓΣΠ, αλλά και ο Γιάννης Αναστασίου ήταν λες ότι δεν «πέρασε» από το γήπεδο…

Ούτε αυτός...-ThemaSports
19/05 @ 10:08

Ούτε αυτός...

Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο στον τελικό ο Γουίλι Σεμέδο.

Ότι έδωσε… πήρε!-ThemaSports
19/05 @ 08:22

Ότι έδωσε… πήρε!

Η Ομόνοια ήταν κατώτερη των περιστάσεων και δίκαια ηττήθηκε από την Πάφο.

Αναστασίου: «Θα έχουμε εξελίξεις το καλοκαίρι»-ThemaSports
18/05 @ 22:35

Αναστασίου: «Θα έχουμε εξελίξεις το καλοκαίρι»

Όσα είπε ο προπονητής της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου μετά την απώλεια του Κυπέλλου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ