Γιάννης Ιωάννου

Έχει ν΄ ανέβει ένα "βουνό" απόψε (19:00) ο ΑΠΟΕΛ στη ρεβάνς με την Τζουγκάρντεν, αφού ένα σκορ όπως το 3-0, δεν είναι και το πιο εύκολο να ανατραπεί, όμως η Κυπριακή ομάδα ορμώμενη από το ένδοξο ευρωπαϊκό παρελθόν της, είναι πανέτοιμη και αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους, εξαντλώντας κάθε πιθανότητα που της αναλογεί για το "θαύμα".

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το γεγονός πάντως ότι έχει καταργηθεί το εκτός έδρας γκολ, αυξάνει την πίστη των "γαλαζοκιτρίνων", αφού πλέον ξέρουν πως τους αρκεί μία νίκη με τρία γκολ διαφορά με οποιοδήποτε σκορ, προκειμένου να στείλουν το ματς στην παράταση, χωρίς φυσικά να λέμε πως αυτό είναι εύκολο.

Τουναντίον, η προσπάθεια τους για ανατροπή είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά δεν θα ρίξουν λευκή πετσέτα. Το μότο στον Αρχάγγελο είναι πως "αφού το έκαναν οι Σουηδοί, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;».

Βέβαια, για να ελπίζει ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να γινουν αρκετά πράγματα απόψε... Αρχικά, θα πρέπει η ομάδα να βελτιώσει άρδην την εικόνα της στο ανασταλτικό κομμάτι και κυρίως, να είναι αποτελεσματική στο επιθετικό τρίτο, αφού θα πρέπει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει, να τις κάνει γκολ, αλλά και να έχει αυτη τη φορά, την τύχη με το μέρος της.

Στις τελευταίες προπονήσεις έγινε αρκετή δουλειά στα "στημένα" σε συνθήκες άμυνας και επίθεσης, αφού είναι ένας τομέας που θα παίξει σημαντικό ρόλο, ενώ ο Σωφρόνης Αυγουστή ζήτησε μεταξύ άλλων από τους παίκτες του, να είναι πολύ προσεκτικοί όταν ο αντίπαλος θα βγαίνει στην κόντρα, αλλά και να αποφύγουν τα αβίαστα λάθη, τα οποία πλήρωσε ακριβά η ομάδα στη Σουηδία.

Από εκεί και πέρα, στο πνευματικό κομμάτι η ομάδα θεωρητικά είναι πιο πανέτοιμη από ποτέ, αφού άπαντες είναι αποφασισμένοι και... πεισμωμένοι για να γράψουν τα ονόματα τους με "χρυσά" γράμματα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και μένει να δούμε αν στο γήπεδο καταφέρουν και σε ποιο βαθμό, να κάνουν τα λόγια τους πράξη. Αν μη τι άλλο, ακόμα κι αν οι "γαλαζοκίτρινοι" δεν μπορέσουν να διαψεύσουν τα προγνωστικά που είναι εναντίον τους, τουλάχιστον να αποκλειστούν με το κεφάλι ψηλά, έχοντας κάνει κατάθεση ψυχής.

Ο κόσμος πάντως θα έιναι εκεί και θα δώσει βροντερό παρών, αφού αναμένονται απόψε στο ΓΣΠ περίπου 13 με 14000 ΑΠΟΕΛίστες, οι οποίοι έχουν δώσει όρκο να το κάνουν... "κόλαση", για να σπρώξουν την ομάδα τους σε μία επική ανατροπή.

Όσον αφορά τα πλάνα του Κύπριου τεχνικού για το αρχικό σχήμα, μετράει μία μεγάλη απώλεια, του τιμωρημένου Κρέσπο, αλλά και μία μεγάλη επιστροφή σε σχέση με το πρώτο ματς, αυτή του κομβικού Σαρφό, ενώ οι Μπλουμ και Βιγιαφάνιες είναι πλέον σε καλύτερο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας. Είναι δεδομένο πως η τακτική προσέγγιση του αποψινού αγώνα θα είναι διαφορετική, αφού ο ΑΠΟΕΛ επιβάλλεται να παίξει πιο επιθετικά και να ρισκάρει, για να ελπίζει σε ανατροπή των εις βάρος του δεδομένων που δημιουργήθηκαν από το 3-0 στη Σουηδία.

Πιθανή ενδεκάδα:

Μπέλετς, Τσεπάκ, Καρώ, Κοσταντίνοφ, Φεράρι, Βιγιαφάνιες, Ντάλσιο, Ντονγκαλά, Μάγκλιτσα, Σαρφό, Μπλουμ (Ηλία).

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με καθαρό μυαλό για το... ξέσπασμα-ThemaSports
01/05 @ 21:05

Με καθαρό μυαλό για το... ξέσπασμα

Τη στιγμή που εκκρεμεί η οριστική απόφαση με το θέμα της βόρειας κερκίδας στον «Αρχάγγελο» ασχολούνται αποκλειστικά με τον τελικό της 11ης Μαΐου.

Ο πολύτιμος κύριος Ντονγκαλά...-ThemaSports
01/05 @ 16:14

Ο πολύτιμος κύριος Ντονγκαλά...

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Ντιεμερσί Ντονγκαλά, είναι αναμφίβολα από τους πολυτιμότερους παίκτες των «γαλαζοκιτρίνων» στο φετινό πρωτάθλημα και δικαιολογημένα είναι δεύτερος σε συμμετοχές, πίσω μόνο από τον τερματοφύλακα Μπέλετς που αγωνίστηκε και στα 35 παιχνίδια!

Αήττητο για σχεδόν 9 χρόνια-ThemaSports
30/04 @ 20:12

Αήττητο για σχεδόν 9 χρόνια

Από τον Δεκέμβριο του 2015 έχει να χάσει από την ΑΕΚ ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ

Περιμένουν τον αρχηγό Αστυνομίας...-ThemaSports
30/04 @ 13:19

Περιμένουν τον αρχηγό Αστυνομίας...

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ στις 11 Μαΐου.

Εισιτήρια... ΤΕΛΟΣ - «Ανεπανάληπτο»-ThemaSports
29/04 @ 19:22

Εισιτήρια... ΤΕΛΟΣ - «Ανεπανάληπτο»

Εξάντλησαν τα εισιτήρια τριών κερκίδων του ΓΣΠ οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ για το ματς με την ΑΕΚ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ