Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 38 της χρόνια φυσιολογικά θα έπρεπε να βαδίζει προς τη Δύση της καριέρας της, όμως εκείνη προχωρά από τη μία επιτυχία στην επόμενη μεγαλύτερη. Πέρυσι στο Τόκιο κατέλαβε την 8η θέση στο βάδην, φέτος στο Παγκόσμιο του Γιουτζίν την 4η και σήμερα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Τα αθλητικά επιτεύγματα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη είναι αξιοθαύμαστα, παίρνουν όμως άλλη διάσταση αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια συνδυάζει τις προπονήσεις με την εργασία της στο τσιπουράδικο της μητέρας της.
Η Αντιγόνη γεννήθηκε στην Καδρίτσα, με την οικογένεια να μετακομίζει στην Αταλάντη, όπου έμεινε μέχρι τα 10 της χρόνια. Εκεί ασχολήθηκε με την ρυθμική γυμναστική. Το 1991 όπου η οικογένεια επέστρεψε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Καρδίτσα η μητέρα της άνοιξε το τσιπουράδικο «Το στέκι της Γιώτας», το οποίο λειτουργεί έως και σήμερα, με την Αντιγόνη να είναι στην υπηρεσία των πελατών!
Ο τελευταίος της πρότεινε να ασχοληθεί με το βάδην, εκείνη όμως δεν ήθελε με τον κύριος Δεληγιάννη να γίνεται ακόμη «φορτικός» τονίζοντας της ότι είναι φτιαγμένη για το αγώνισμα. Τελικά την έπεισε τρία χρόνια μετά να δοκιμάσει και μέσα σε τρεις μήνες κατέλαβε την 8η θέση σε Πανελλήνιους Αγώνες, ενώ την επόμενη χρονιά κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Έχει ομολογήσει ότι αγάπησε το βάδην όταν πήρε το πρώτο της μετάλλιο.
Σε κάποια φάση σε ηλικία 19 ετών αποφάσισε να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση για οκτώ χρόνια. Τελικά η απομάκρυνση της από τον στίβο την έκανε δυστυχισμένη και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά σε ηλικία 27 ετών, εξαιτίας ενός στοιχήματος που έβαλε με έναν φίλο της.
Η Αντιγόνη απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας αφού όπως έχει πει απολαμβάνει τις συζητήσεις με τον σύζυγο και την παρέα της γάτας και του σκύλου της.
sdna.gr
Με την επιστροφή στην Καρδίτσα η Αντιγόνη ασχολήθηκε με την κολύμβηση μέχρι τα 14 της χρόνια χωρίς να έχει σπουδαίες επιδόσεις. Το αντίθετο μάλιστα... έκανε ότι μπορούσε για να την κοπανήσει από την προπόνηση, γιατί κρύωνε.
Η ενασχόληση της με το βάδην προέκυψε όταν την ημέρα που έδινε εξετάσεις για το αθλητικό σχολείο, έφυγε ένα μπαλάκι του τένις και καθώς πήγαινε να το πιάσει περπάτησε γρήγορα και έτυχε να τη δει ο μετέπειτα προπονητής της στον στίβο, Θανάσης Δεληγιάννης.
Η διοίκηση του Σωματείου ΑΕΛ παραθέτει σήμερα το πρωί (11:00) στην αίθουσα Τύπου του σταδίου «Αλφαμέγα», για να παρουσιάσει στα ΜΜΈ και στον κόσμο της ομάδας, τον Μέγα χορηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας, την εταιρεία στοιχημάτων CopyBet.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
30/06 @ 11:05
Εξαιρετικά τιμητική απόφαση για την Κύπρο έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στο πλαίσιο των διορισμών των Μελών που θα συγκροτούν τις διάφορες Επιτροπές της για την προσεχή τετραετία 2025–2029.
29/06 @ 23:39
Ο κυπριακός στίβος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, παρά την πολύ καλή προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών μας και των προπονητών που τους καθοδήγησαν στη διάρκεια του διημέρου, αλλά και της διοικητικής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό τους.
28/06 @ 23:55
Εξαιρετικά κύλησε η τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων για την Ελλάδα, η οποία βγήκε όχι μόνο βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά, αποσπάστηκε και με 22 βαθμούς!
28/06 @ 23:10
Η τρομερή αντίδραση του Λευτέρη Πετρούνια που βρίσκεται στη Σύρο για το Stoiximan AegeanBall Festival 2025, όταν έμαθε για το απίθανο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου!
28/06 @ 22:45
Ο 61χρονος έμπειρος οδηγός, μετέβη για να ανεβεί τα βουνά της Καβάλας, κάνοντας το αγαπημένο του χόμπι, όμως για άγνωστο λόγο το όχημά του ντελαπάρισε.
28/06 @ 21:50
Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για τη νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, τονίζοντας πως ήθελε να «διαλύσει» τους αντιπάλους του απόψε για να στείλει ένα θετικό μήνυμα στην ελληνική αποστολή
BEST OF THEMASPORTS