Στον Super Sport FM θα μιλήσει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του πρωταθλητή Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, με αφορμή το "διαζύγιο" με τον Γερμανό προπονητή, Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον πρώην προπονητή μας, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περσινής περιόδου. Το σκεπτικό δεν είναι ένα, υπάρχαν διάφοροι λόγοι. Θα μας πείτε γιατί δεν το κάνατε πέρσι; Υπήρχαν οι δέκα αγωνιστικές που η ομάδα ήταν μακριά από τη νίκη, όλες οι ομάδες κάνουν κοιλιά, ήρθαμε όλοι κοντά, στηρίξαμε την ομάδα και τον προπονητή και έτσι πετύχαμε τον στόχο μας. Πιστεύαμε ότι τα θέματα που υπήρχαν στο σύνολο θα διορθώνονταν, με αποτέλεσμα να γίνουν χειρότερα τον τελευταίο καιρό. Οι σχέσεις στο Κολόσσι, δεν ήταν οι καλύτερες.

Η διοίκηση αυτή στηρίζει τους προπονητές της, το κάναμε στο παρελθόν και συνεχίζουμε. Όταν βλέπουμε κάποια βελτίωση προχωράμε μπροστά, με τούτο το σκεπτικό κρατήσαμε τον κ. Τσόρνιγκερ. Θέλαμε να συνεχίσει η ομάδα από την ενότητα που είχε τον τελευταίο μήνα που πήραμε το πρωτάθλημα και όχι να επανέλθουν στο προσκήνιο τα προβλήματα. Όταν είδαμε το παιχνίδι στη Χάιφα, στο οποίο παρουσιαστήκαμε κακοί και ανέτοιμοι, μας πείραξε πολύ.

Στο δεύτερο παιχνίδι φάνηκε η διαφορά στη βελτίωση μας. Όταν όμως ο ίδιος ο προπονητής πιστεύει ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στη Μακάμπι, εγώ πως να τον εμπιστευτώ; Δεν είμαστε 50 χρόνια πίσω, δεν το δέχομαι. Την περσινή περίοδο μείναμε έξω από τη Ζίλινα, όμως υπήρχαν προβλήματα και δώσαμε πίστωση χρόνου στον προπονητή μας, όμως τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Για την υποτίμηση του Κυπριακού ποδοσφαίρου από τον Τσόρνιγκερ: «Δεν δεχόμαστε να μας υποτιμά, τον πήραμε για να μας αλλάξει "σκαλοπάτι". Διαφωνούσα κάθετα στις τελευταίες του δηλώσεις, δεν θέλω όμως να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμπεριφορά του».

Για τους πρωτοκλασάτους παίκτες και την κακή σχέση που ακούγεται πως υπήρχε με τον Γερμανό προπονητή: «Προτιμώ να μη σχολιάσω. Οι σχέσεις μεταξύ του προπονητή και των υπολοίπων, δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε».

Για το αν ήταν αντίθετος με την ανανέωση του Ρομπέρζ: «Δεν θέλω να πω αν ο πρώην προπονητής μας ήταν αντίθετος στην ανανέωση».

Για την επόμενη μέρα: «Προετοιμαζόμαστε για το Σούπερ Καπ. Έρχεται ο Νταβίντ Καταλά για να αναλάβει την ομάδα. Ζητούμε από τον κόσμο την στήριξη του για να φτάσουμε ψηλά. Ας μας πιστέψει ο κόσμος, το λέω με παράπονο, η διοίκηση κάνει προσπάθεια μόνο για το καλό του Απόλλωνα. Το πρωτάθλημα μας το έδωσε η ενότητα. Θέλω να είμαστε όλοι μαζί στο νέο ξεκίνημα».

Για το σκεπτικό της συμφωνίας με Καταλά: «Όταν ήταν στην ΑΕΚ έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, είναι γνώστης της Κυπριακής πραγματικότητας και είναι φιλόδοξος, ενώ διατηρεί ένα προφίλ που θέλουμε για το ποδόσφαιρο που μας έλειψε να δούμε στο γήπεδο. Για το Σούπερ Καπ, στον πάγκο θα βρίσκεται ο κ. Μακρίδης».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Πάντα υπάρχει γκρίνια για την ενίσχυση και τον προγραμματισμό. Εμείς ξεκινήσαμε ως πρωταθλητές, άρα κάτι κάναμε σωστό. Δεν μπορούμε κάθε χρόνο να κάνουμε 15 αλλαγές. Κάτι κάναμε σωστά, άρα πρέπει να διαλέξουμε με υπομονή και επιμονή. Πέρσι πήραμε στο τέλος τον Αλμπάνη και τον Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι μας βοήθησαν πολύ. Ο κ. Τσόρνιγκερ μας είπε ότι επιθυμεί λίγες πινελιές για το ρόστερ, ενώ απέρριψε μεγάλα ονόματα, καθώς δεν ήθελε να χαλάσει τις ισορροπίες. Εμείς ακολουθήσαμε τις επιλογές που έκανε, δίχως να σημαίνει ότι προχώρησε σε λάθος μεταγραφές. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν διαφωνίες, ο Πέτρος κάνει εισηγήσεις, όμως ο προπονητής έχει τον τελευταίο λόγο της απόφασης».

Για τον Κονναφή και τις αντιδράσεις: «Έχει καταντήσει κουραστικό να τον κατηγορούμε για τα πάντα, όσον αφορά τις κινήσεις του. Το έργο του μιλά από μόνο του, αλίμονο αν δεν υπήρχαν και οι λάθος επιλογές, όμως σε συνολική εικόνα, ο Απόλλωνας τα τελευταία χρόνια φτιάχνει εξαιρετικά ρόστερ».

Για τις συζητήσεις του Καταλά και του Κονναφή: «Θα έρθει σήμερα ο νέος προπονητής, άρα θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τις δύο προσθήκες που έρχονται στο ρόστερ. Όσον αφορά τους "κομμένους", θέλουμε μία αξιόλογη αποχώρηση από μεριάς τους, διότι ξέρουμε ότι μας βοήθησαν αρκετά τα τελευταία χρόνια».

Για την παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ: «Η ομάδα με όποιον και να τεθεί αντιμέτωπη, θέλουμε να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο. Προσωπικά, έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, γιατί θεωρώ ότι το σύνολο μας έχει μέλλον. Λέμε ότι δεν υπάρχει δεκάρι, ας αντιληφθούμε ότι μας λείπουν και τρεις παίκτες λόγω τραυματισμών, ας ολοκληρώσουμε το ρόστερ και ας κριθούμε στο φινάλε. Θέλω να βλέπουμε τους αντιπάλους στα "μάτια" και όχι να τους φοβόμαστε».

Για το πρωτάθλημα: «Η απομάκρυνση του κ. Τσόρνιγκερ ήταν ομόφωνη, στόχοι για εμάς είναι η καλή παρουσία στην Ευρώπη, αλλά και το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, αυτό θέλουμε φέτος, καθώς μπαίνουμε και στο νέο μας «σπίτι».

Για το νέο γήπεδο στο Κολόσσι: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη και την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας. Λογικά θα μπούμε τον Οκτώβριο, όμως θέλουμε λίγο καιρό για να είναι απόλυτα έτοιμο με κάθε λεπτομέρεια και κάθε άνεση».

Για τους επενδυτές των άλλων Κυπριακών ομάδων: «Οι επενδύσεις μας ανεβάζουν επίπεδο και δίνουν άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα. Είμαι υπέρ αυτού. Ο υγιής ανταγωνισμός βελτιώνει τους πάντες. Εμείς ως ομάδα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, για να είμαστε καλύτεροι απ΄ όλους. Αποτελεί πρόκληση για εμάς το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αφού θα μας κάνει καλύτερους».

Για τις υπόλοιπες ομάδες μας που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους, είναι συνολική δουλειά η άνοδος που έχουμε ως χώρα. Χρειάζεται βέβαικα και λίγη τύχη στις κληρώσεις, όμως γενικά γίνεται σωστή δουλειά».

Για το πότε θα ολοκληρωθεί το ρόστερ: «Κλείνουν οι μεταγραφές τις επόμενες ημέρες, δεν θα πάει μακριά αυτό το ζήτημα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι σύντομα».

Για το Μουντιάλ στο Κατάρ: «Είμαι υπέρ που δεν διακόπτουμε το πρωτάθλημα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες από Κυπριακές ομάδες που θα συμμετάσχουν».

Για την Εθνική Κύπρου: «Εύχομαι στον Τιμούρ τα καλύτερα εκ μέρους όλου του Απόλλωνα. Θέλουμε καλή Εθνική ομάδα και είμαι σίγουρος για το έργο του».

Για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και το πρόστιμο: «Διαφωνώ με την αφαίρεση βαθμών, εγώ θα ήθελα σε όσους χρησιμοποιούν περισσότερους ντόπιους παίκτες, να υπάρχει μία επιβράβευση. Ο Απόλλωνας την περσινή περίοδο, έδωσε χρόνο στον Κύπριο ποδοσφαιριστή, καθώς πιστεύουμε στο ταλέντο μας».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Νομίζω πως την περσινή περίοδο φάνηκε ότι η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος της. Μπαίνουμε στο νέο μας γήπεδο και τους θέλουμε δίπλα μας. Δεν στηρίζουν πρόσωπα, αλλά τον Απόλλωνα. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την ομάδα ψηλά και να διατηρήσουμε τα σκήπτρα. Η ομάδα αποκτά δυναμική και το έργο θα είναι "φοβιτσιάρικο", καθώς ο κόσμος δείχνει διάθεση και δίψα να φτιάξει κάτι μοναδικό ως ατμόσφαιρα. Ο κόσμος θα μας δώσει το boost για να φτάσουμε σε επιτυχίες. Έχουμε αποδείξει αυτά τα δέκα χρόνια, ότι πέραν από λάθη, κάναμε και σωστά πράγματα. Ελπίζω να δω αρκετό κόσμο στο Σούπερ Καπ, αλλά και στις επόμενες δοκιμασίες μας».

Για το πως είναι να είσαι πρόεδρος μιας μεγάλης ομάδας: «Συνεχώς κάνεις μία διαδρομή roller-coaster, τους καταλαβαίνω όμως. Είμαστε η διοίκηση μιας μεγάλης ομάδας, έχουμε υποχρεώσεις και τις αναλαμβάνουμε στον απόλυτο βαθμό. Η πίεση σε εμάς λειτουργεί ευεργετικά και όταν γίνονται λάθη τα παραδεχόμαστε, όμως αγαπάμε την ομάδα και δουλεύουμε πάντα για το καλύτερο δυνατό».

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόλλων: Εγχειρίστηκε ο Σάντος-ThemaSports
08/05 @ 22:03

Απόλλων: Εγχειρίστηκε ο Σάντος

Ο Απόλλωνας ενημερώνει ότι ο Μπρούνο Σάντος υποβλήθηκε σήμερα (08/05) με επιτυχία σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης αστάθειας ώμου.

ΜΑΤΣΙΝ: «Η διοίκηση θα κάνει τα πάντα ...»-ThemaSports
08/05 @ 20:07

ΜΑΤΣΙΝ: «Η διοίκηση θα κάνει τα πάντα ...»

Δηλώσεις παραχώρησε ο Πάμπλο Ματσίν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΖ.

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε για τον χαμό του Γιάννη Πέππου-ThemaSports
08/05 @ 15:04

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε για τον χαμό του Γιάννη Πέππου

Το Σωματείο Απόλλων εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Γιάννη Πέππου.

Διαψεύδουν από Χάκεν για Εκπολό!-ThemaSports
08/05 @ 11:58

Διαψεύδουν από Χάκεν για Εκπολό!

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Xάκεν, Μάρτιν Έρικσον, μίλησε στο FotbollDirekt και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Γκόντσγουιλ Εκπολό.

ΝΕΟ / ΜΑΤΣΙΝ-ThemaSports
08/05 @ 11:15

ΝΕΟ / ΜΑΤΣΙΝ

Έρχονται εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Πάμπλο Ματσίν στον Απόλλωνα.

Ανακοινώνει τα νέα για Ματσίν ο Κίρζης – Το κλείνουν τυπικά του Μάρκες-ThemaSports
08/05 @ 10:24

Ανακοινώνει τα νέα για Ματσίν ο Κίρζης – Το κλείνουν τυπικά του Μάρκες

Σήμερα επιστρέφει από τις διακοπές του ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης, λογικά αύριο θα συνεχίσει τις συναντήσεις με τους συνεργάτες του. Για να τους γνωστοποιήσει και τις αποφάσεις που έχει λάβει για το μέλλον του Πάμπλο Ματσίν κυρίως…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ