Με αισιοδοξία ότι το τέλος της μέρας θα βρει την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής να πανηγυρίζει επιτυχίες, 25 αθλητές και αθλήτριες μας, οκτώ διαφορετικών αθλημάτων θα αγωνιστούν την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Οράν της Αλγερίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι η μέρα όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί στο Σκητ Ανδρών/Γυναικών όπου και οι τέσσερις αθλητές μας βρίσκονται στη διεκδίκηση όλων των θέσεων του βάθρου, όπως επίσης και οι τελικοί των ατομικών οργάνων στη Γυμναστική όπου έχουμε τρεις συμμετοχές σε ισάριθμους τελικούς.

 Επιπρόσθετα αρχίζει το Τζούντο όπου υπάρχει η αισιοδοξία για κάποιο πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα, ξεκινούν οι έξι αθλητές της ομάδας της Τοξοβολίας με τα ατομικά αγωνίσματα, συνεχίζουν τις προσπάθειες τους οι αθλητές της Αντισφαίρισης, της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και του Μπάτμιντον, ενώ ολοκληρώνεται η παρουσία της Πυγμαχίας με τη συμμετοχή ενός αθλητή.

Αναλυτικά οι κυπριακές συμμετοχές στα οκτώ αθλήματα είναι οι εξής :

Σκοποβολή

Η πρώτη μέρα των αγώνων θα μπορούσε να πάει και καλύτερα. Ωστόσο κανείς από τους τέσσερις σκοπευτές, τον Νικόλα Βασιλείου και τον Στέφανο Νικολαΐδη στους Άνδρες, και την Κωνσταντίνα Νικολάου και την Παναγιώτα Ανδρέου δεν βρίσκονται εκτός οκτάδας που δίνει την πρόκριση σε μια καινούρια «φόρμα» διεξαγωγής των νοκ-άουτ αγώνων όπου τα πάντα ξεκινούν από το μηδέν. Από το πρωί θα αρχίσουν οι σκοπεύσεις στους εναπομείναντες 50 Δίσκους και στη συνέχεια οι οκτώ πρώτοι θα χωριστούν σε δύο ομίλους σύμφωνα με την κατάταξη που θα λάβουν στους 125 Δίσκους (1,3,5,7 & 2,4,6,8).  Σε αυτή τη διαδικασία θα αποκλειστούν δύο από κάθε όμιλο (ο πρώτος που θα βρίσκεται τελευταίος στους 20 δίσκους και ο δεύτερος στους 30 δίσκους), και θα προκύψει η τελική τετράδα με ανάλογη διαδικασία διεκδίκησης των μεταλλίων. Αγώνας για γερά νεύρα για όλους.

 

Γυμναστική

Ύστερα από αρκετή καθυστέρηση, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα του Ομαδικού της περασμένης Τρίτης, από όπου προέκυψαν οι οκτάδες των αθλητών που θα αγωνιστούν στους Τελικούς των έξι διαφορετικών αγωνισμάτων. Ο Μάριος Γεωργίου πέρασε ως πρώτος στον τελικό του Μονόζυγου (18.00) και με την τρίτη καλύτερη βαθμολογία στον τελικό του Πλάγιου Ίππου (15.30) και σαφώς διεκδικεί το μετάλλιο και στα δύο αγωνίσματα. Ενδιάμεσα ο Ηλίας Γεωργίου που αγωνίζεται το τελευταίο διάστημα με πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο, διαφορετικά θα διεκδικούσε πολύ περισσότερα σε αυτούς του αγώνες, θα αγωνιστεί στον τελικό του Δίζυγου (17.30)

 

Αντισφαίριση

Στην Αντισφαίριση το δεδομένο είναι ότι ο Πέτρος Χρυσοχός θα αγωνιστεί στον προημιτελικό ύστερα από την πρόκριση του επί του Τούρκου αθλητή Κίρτσι Κορόι. Ο αντίπαλος του θα γινόταν γνωστός αργά το βράδι της Τρίτης, Ευτυχές θα είναι να συνεχίσουν στους «8» ο Μενέλαος Ευσταθίου και στον ημιτελικό του Διπλού οι Πέτρος Χρυσοχός και Λευτέρης Νέος που αγωνίζονταν επίσης αργά το βράδι.

 

Τζούντο

Αρχή για το Τζούντο που κατεβαίνει με τετραμελή ομάδα αθλητών, και με προσδοκίες για το καλύτερο. Οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές αγωνίζονται την πρώτη μέρα και είναι οι Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (-66Kg), Γιώργος Κοροτζίδης (-60Kg), και Σοφία Ασβεστά (-52Kg). Οι τρεις αθλητές θα αρχίσουν τις προσπάθειες τους στις 11.00 το πρωί με τους προκριματικούς μέχρι και τα Ρεπεσάζ και το απόγευμα θα διεξαχθούν οι αγώνες που θα κρίνουν τα μετάλλια σε κάθε κατηγορία (16.00).

 

Τοξοβολία

Αρχή και για το άθλημα της Τοξοβολία όπου η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στα ατομικά αγωνίσματα. Η ομάδα αποτελείται από έξι αθλητές τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες σε ένα αγώνισμα που το επίπεδο των αθλητών που κατεβαίνουν κρίνεται πολύ ψηλό αφού μετέχουν αθλητές με επιτυχίες σε Ολυμπιακούς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Την ομάδα αποτελούν οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Λοΐζου, Κωνσταντίνος Παναγή, Χριστίνα Χατζηερωτοκρίτου, Μικαέλλα Κουρουνά και Έλενα Πέτρου. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 9.00 το πρωί ενώ οι τελικοί θα αρχίσουν στις 16.00.

 

Πυγμαχία

Η πυγμαχία ολοκληρώνει την παρουσία της με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Χριστοδούλου στον α΄γύρο της κατηγορίας των 63Kg. O αγώνας με τον Ιταλό Τζιανλουίτζι Μαλάνγκα θα αρχίσει στις 18.15.

 

Αναλόγως των αποτελεσμάτων της Τρίτης 28 Ιουνίου, μπορούν να συνεχίσουν τους αγώνες οι Μάριος Γιάγκου, Χρήστος Σάββα και Φωτεινή Μελετιέ στην Επιτραπέζια Αντισφαίρισης όπως επίσης και η Έλενα Χριστοδούλου στο Ατομικό του Μπάτμιντον.

 

Οι ώρες που αναφέρονται παραπάνω είναι ώρες Αλγερίας, δύο ώρες πίσω από τις ώρες Κύπρου.                                                                              

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

27 Ιουνίου 2022

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!-ThemaSports
24/04 @ 22:54

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μάριος Γεωργίου!

Πρωταθλητής Ευρώπης και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες #Paris2024 για τον Μάριο Γεωργίου!

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 16:00

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2025

Μαζεμένες ανακοινώσεις ορίων έκανε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, η οποία δημοσιοποίησε και τις επιδόσεις που θα πρέπει να υπερβούν οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες, για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών του 2025, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Τάμπερε της Φινλανδίας από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:49

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025

Από τις σημαντικές διοργανώσεις για τους αθλητές και αθλήτριες του στίβου που μπαίνουν στην αγωνιστική ενηλικίωση είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025-ThemaSports
24/04 @ 15:41

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2025

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 τα όρια απευθείας πρόκρισης για το 38ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη Άπουλντορν της Ολλανδίας, από τις 6 έως τις 9 Μαρτίου 2025.

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!-ThemaSports
21/04 @ 22:56

Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Καρολίνα Πελενδρίτου!

Κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα, αγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ, η Καρολίνα Πελενδρίτου τερμάτισε πρώτη στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μαδέιρα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ