Γιάννης Ιωάννου

Το φετινό... "ξεσκαρτάρισμα" στο ρόστερ της ΑΕΛ, ξυπνά μνήμες από το καλοκαίρι του 2011, όταν μετά από μία περιπετειώδη χρονιά, ο τότε προπονητής της ομάδας, Πάμπος Χριστοδούλου, επιχείρησε ολική ανοικοδόμηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Κάτι ανάλογο επιχειρεί φέτος, 11 χρόνια μετά, και ο Ζόρζε Σίλας... Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες "εμφανίζονται" να βρίσκονται εκτός πλάνων, ακόμα και παίκτες όπως ο Μέγερι και ο Μιλιντσεάνου, που θεωρούνταν δεδομένοι για τη νέα χρονιά και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις στη συνέχεια.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το ιστορικό πρωτάθλημα του 2012, έχει αναμφίβολα πολύ δύσκολο έργο, όμως είναι αποφασισμένος να πετύχει και να δικαιώσει τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους που τον εμπιστεύτηκε για να δημιουργήσει την ΑΕΛ της νέας εποχής, η οποία μετράει αντίστροφα για τη μετακόμιση της στο "παλάτι" του Κολοσσίου, το νέο γήπεδο που δίνει όραμα και δημιουργεί προσδοκίες για αλλαγή σελίδας σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη μία μεγάλη αλλαγή είναι ορατή στον τομέα της ενημέρωσης, όπου ο Πλουτής Αβραάμ επέστρεψε δυναμικά στους "γαλαζοκίτρινους" και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες προσλήψεις που έγιναν και θα γίνουν, η ΑΕΛ στέλνει το μήνυμα στον κόσμο της ότι ο άνεμος αλλαγής είναι μία πραγματικότητα και όχι... "κούφια" λόγια.

Από εκεί και πέρα όμως, τον κόσμο τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο, το τι θα κάνει η ομάδα του τη νέα σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Περιμένει με ανυπομονησία τα πρώτα μεταγραφικά "κτυπήματα", τα οποία αναμένονται σύντομα, αλλά είναι αυτονόητο πως πρέπει να δώσουν πίστωση χρόνου στον νέο προπονητή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις, να αποκτήσουν "χημεία" παλιοί και νέοι παίκτες και να αρχίσει η ομάδα να ρολάρει. Τα φιλικά παιχνίδια, θα το τονίσουμε για πολλοστή φορά, δεν θα αποτελέσουν κριτήριο για τη δυναμικότητα της νέας ΑΕΛ. Τα συμπεράσματα μας θα αρχίσουμε να τα βγάζουμε, όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Είναι αυτονόητο πως τα τωρινά δεδομένα σε σχέση με το "ριστάρτ" του 2011, είναι πολύ διαφορετικά και ο βαθμός δυσκολίας της προσπάθειας του Σίλας σε σχέση με του Πάμπου Χριστοδούλου τότε, πολύ μεγαλύτερος, αφού το πρωτάθλημα είναι πλέον πολύ πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό, ενώ είναι διεκδικήτριες της εξάδας και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, ακόμα και ομάδες που δεν ανήκουν στο παραδοσιακό μπλοκ των "μεγάλων".

Όμως, υπάρχει αισιοδοξία στο "στρατόπεδο" της ΑΕΛ, αλλά και μεγάλη πίστη, ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες και να "αναγεννήσει" τους "γαλαζοκίτρινους", φτιάχνοντας μία ομάδα που αφενός θα τη βλέπουν και θα τη χαίρονται οι οπαδοί της και αφετέρου, θα είναι έτοιμη και ικανή για να επανέλθει σε πρωταγωνιστική πορεία.

Και από εκεί και πέρα, αν γίνει αυτό το μεγάλο βήμα μετά την περσινή... καθίζηση, θα δει προϊόντος του χρόνου, μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες της, γιατί πριν είναι εύκολο να λες μεγάλα λόγια και να μοιράζεις υποσχέσεις. Οι... αποδείξεις όμως δίνονται στο γήπεδο, εκεί όπου κερδίζονται οι τίτλοι και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Και ο κόσμος της ΑΕΛ "διψάει" να δει την ομάδα του να "επιστρέφει" στην... κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό φαίνεται να το έχει αντιληφθεί πρώτος απ΄ όλους, ο Ανδρέας Σοφοκλέους... Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε στην πορεία.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;-ThemaSports
22/07 @ 20:40

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;

Διαβάζουμε με... απορία κάποια ρεπορτάζ/άρθρα σε ελλαδικά σάιτ που αναφέρονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον Απόλλωνα, σε σχέση με το γεγονός ότι θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αν οι πρωταθλητές Ελλάδος αποκλείσουν τη Μακάμπι Χάιφα.

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!-ThemaSports
13/06 @ 08:57

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!

Δεν τα κατάφερε ούτε χθες η Εθνική Κύπρου να πάρει τη νίκη και να... ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του ομίλου της, αφού παρότι προηγήθηκε με 0-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, εντούτοις κατάφερε και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!-ThemaSports
08/06 @ 19:30

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2021, η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη του Ελλαδίτη Νίκου Κωστένογλου, στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά-ThemaSports
27/05 @ 22:00

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σωφρόνης Αυγουστή, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της Λευκωσίας στην κατάκτηση κάποιου τίτλου, ενώ στο... νήμα έχασε και τη 2η θέση που θα έδινε εισιτήριο για τα προκριματικά του "χρυσοφόρου" Τσάμπιονς Λιγκ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ