Γιάννης Ιωάννου

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, Γιώργος Πάπουτσος, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη διαδικασία των εκλογών του Συνδέσμου: «Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο κ. Μάριος Παναγή απέσυρε την υποψηφιότητα του. Σαν παλαιό στέλεχος και σαν υποψήφιος, θα ήταν χαρά μου να μην υπήρχαν εκλογές και να ήμασταν όλοι μαζί, στέλνοντας μήνυμα πως είμαστε ενωμένοι και δυνατοί. Όμως δεν μπορείς να παραβλέψεις το δημοκρατικό δικαίωμα να βάλει κάποιος υποψηφιότητα και να μπούμε σε εκλογική διαδικασία. Δεν θεωρώ αντίπαλο τον Εγγλέζου, ήμασταν μαζί στην προηγούμενη θητεία. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο μαζί, με πανδημία, με διακοπές πρωταθλημάτων κλπ. Θα έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμα να αποσυρθεί από τη διαιτησία και να ωριμάσει».

Για το αν καλεί τον Νίκο Εγγλέζου να αποσύρει την υποψηφιότητα του: «Όχι, δεν λέω κάτι τέτοιο. Ήταν δύσκολη η απόφασή μου να καταθέσω ξανά υποψηφιότητα. Είμαι ένας μη εν ενεργεία διαιτητής, αλλά έχω εμπειρία, υπηρετώ τον σύνδεσμο από το πόστο του διαιτητή και εξυπηρετώ όλους τους διαιτητές της Κύπρου. Είμαι ξανά υποψήφιος βασιζόμενος στην εμπειρία και τα χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο της διαιτησίας».

Για τον Κύπριο διαιτητή: «Είμαι ο πρώτος που είπα πως ο Κύπριος διαιτητής έχει τα φόντα να ξεκινάει και να ολοκληρώνει τα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας. Σίγουρα ήταν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και υπήρξαν διαιτησίες που είχαν τα λάθη τους. Καμία χώρα δεν έβγαλε τη χρονιά, χωρίς να έχει προβλήματα με τη διαιτησία. Πρέπει όταν γίνεται η προκήρυξη της Ομοσπονδίας, να ολοκληρώνεται χωρίς αλλαγές. Αυτούς τους διαιτητές έχουμε και με αυτούς θα πορευτούμε».

Για το τι θα επιδιώξει αν επανεκλεγεί: «Θα επιδιώξουμε συνεργασία με τα σωματεία και την ΚΟΠ. Ζητούμε τη διαχείριση των διαιτητών να την κάνουμε εμείς. Τα τελευταία χρόνια η επιλογή των διαιτητών διαχειρίζεται από αρχιδιαιτητή που λαμβάνει αρκετά λεφτά. Φτάσαμε μετά από 10 χρόνια να λέμε πως δεν έχουμε διαιτητές στην Κύπρο. Βεβαίως και υπάρχουν. Πρέπει ο πρόεδρος της επιτροπής και οι σύμβουλοι του, να μεταφέρουν σωστές πληροφορίες».

Για την πληροφορία πως και τη νέα σεζόν θα έχουμε ξένους διαιτητές: «Θεωρώ πως είναι άστοχο να μην εμπιστευτούν τον Κύπριο διαιτητή. Οφείλει η ΚΟΠ να ακούσει τις απόψεις του Συνδέσμου. Σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο, οι θέσεις που θα παραθέσουμε, αν τις εφαρμόσει η ΚΟΠ, η διαιτησία θα βρει τα πόδια της και οι Κύπριοι νέοι διαιτητές θα έχουν μέλλον. Είναι άδικο για τους Κύπριους διαιτητές. Είμαι αισιόδοξος πως η Κυπριακή διαιτησία έχει μέλλον».

Για το ότι φαίνεται πως δεν υπολογίζεται ο Σύνδεσμος: «Αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Στον κατάλογο των διαιτητών που σφύριζαν φέτος, υπήρχαν διαιτητές της προηγούμενης θητείας μου. Έννοια του διαιτητή είναι να είναι άνθρωπος, να πηγαίνει στο γήπεδο και να σφυρίζει αυτά που βλέπει. Τώρα γίνεται τέτοια πίεση στους διαιτητές, που προσθέτει επιπρόσθετη πίεση και θα πρέπει μέσω της ΚΟΠ να σταματήσει».

Για τους διαιτητές που κάνουν λάθη: «Αν έκανε ένας διαιτητής λάθος, δεν μπορεί ο Πάπουτσος να πει κάτι διαφορετικό. Λάθη θα γίνουν. Εγώ στηρίζω τους διαιτητές. Τα τραγικά λάθη δεν τα θέλει κανείς. Δεν θα στηρίζει ο Σύνδεσμος έναν διαιτητή που κάνει τραγικά λάθη. Υπάρχει νέος κόσμος αρκετός που στελεχώνουν τις μικρές κατηγορίες και με σωστή καθοδήγηση, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Είμαστε υπέρ στο να δίνονται κίνητρα στους νέους διαιτητές».

Για το πρόβλημα των πολλών αγώνων ενός διαιτητή σε μία ημέρα: «Τα τελευταία δύο χρόνια αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση 200 διαιτητές και εγγράφηκαν στον Σύνδεσμο μόλις 40-50. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που έχουμε επισημάνει στην ΚΟΠ. Δεν θέλουμε διαιτητές που να κάνουν τέσσερα παιχνίδια. Θέλουμε έναν διαιτητή να κάνει έναν αγώνα της κατηγορίας του και να βοηθά σε έναν αγώνα μικρότερης κατηγορίας και να βγάζει ένα καλό ποσό. Είναι από τα κίνητρα που προανέφερα».

Για τους διαιτητές στις μικρότερες κατηγορίες: «Στη Β’ Κατηγορία είδαμε υψηλού επιπέδου διαιτησίες, ενώ υπήρξαν και καλές διαιτησίες στη Γ’ Κατηγορία. Με σωστή εκπαίδευση και σωστή καθοδήγηση, μπορούν να ανέβουν κατηγορίες και να σφυρίξουν σε πιο υψηλό επίπεδο».

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στη συνεδρία του Συμβουλίου της FIFA ο Πρόεδρος της ΚΟΠ-ThemaSports
16/05 @ 08:05

Στη συνεδρία του Συμβουλίου της FIFA ο Πρόεδρος της ΚΟΠ

Στην Μπανγκόκ βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρία του Συμβουλίου της FIFA.

Έστειλε επιστολή παραίτησης και ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Κυπριακή διαιτησία!-ThemaSports
15/05 @ 20:14

Έστειλε επιστολή παραίτησης και ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Κυπριακή διαιτησία!

Την αποχώρηση του από τον χώρο της διαιτησίας ανακοίνωσε στα social media ο Κύπριος διαιτητής, Δημήτρης Κουμής.

Χωρίς λάθος η τελευταία αγωνιστική-ThemaSports
15/05 @ 09:35

Χωρίς λάθος η τελευταία αγωνιστική

Επεξήγηση των φάσεων από το τμήμα διαιτησίας της ΚΟΠ

Υπέγραψαν το νέο τους συμβόλαιο με την ΚΟΠ, Μεσσίνα και Ράντοϊτς!-ThemaSports
13/05 @ 13:43

Υπέγραψαν το νέο τους συμβόλαιο με την ΚΟΠ, Μεσσίνα και Ράντοϊτς!

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης VAR Ίγκορ Ράντοϊτς συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα και υπέγραψαν ανανέωση της συνεργασίας τους με την ΚΟΠ για ακόμη ένα χρόνο.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ-ThemaSports
07/05 @ 10:10

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου η ετήσια γιορτή βραβεύσεων της ΚΟΠ

Βραβεύει τους καλύτερους η ΚΟΠ

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ-ThemaSports
29/04 @ 21:45

«Βροχή» τα πρόστιμα και οι... μηδενισμοί - ΟΛΕΣ οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ