Γιάννης Ιωάννου

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2021, η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη του Ελλαδίτη Νίκου Κωστένογλου, στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία απόφαση που αντιμετωπίστηκε με πολλές επειφυλάξεις από τα ΜΜΕ και τον κόσμο, ενώ δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που... χλεύασαν την πρόσληψη του Ελλαδίτη προπονητή, αφού ναι μεν ως παίκτης έκανε σπουδαία καριέρα φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ Αθηνών (αγωνίστηκε και στην Εθνική Ελλάδας), αλλά ως προπονητής δεν είχε να επιδείξει τίποτα ιδιαίτερο, πέρα από την παρουσία του στην ΑΕΚ του Ριβάλντο τη σεζόν 2007-2008, όπου έχασε το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό, λόγω της περιβόητης υπόθεσης Βάλνερ.

Μάλιστα, είχε και ένα... εφιαλτικό πέρασμα από την Κύπρο τη σεζόν 2013-2014, όπου ανέλαβε για μερικούς μήνες τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας της Ανόρθωσης και η ομάδα της Αμμοχώστου πήγαινε από το κακό στο χειρότερο σε κάθε αγωνιστική!

Όλα αυτά, προκάλεσαν εύλογες απορίες για το τι ήταν αυτό που "είδαν" στον Κωστένογλου οι παράγοντες της ΚΟΠ και θεώρησαν πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να του δώσουν και μαλιστα ομόφωνα τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή, σε μία ομολογουμένως δύσκολη περίοδο για την Εθνική μας ομάδα των ανδρών, η οποία ψάχνει από την εποχή του Πάμπου Χριστοδούλου, τον προσανατολισμό και την αγωνιστική της "ταυτότητα".

Και ομως, το ξεκίνημα του Ελλαδίτη τεχνικού στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αφού εκτός από τα θετικά αποτελέσματα, οι παίκτες έβγαζαν μία θετική αύρα στα τρία πρώτα επίσημα ματς και η εικόνα τους άφηνε αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια, η οποία όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού γρήγορα τα χαμόγελα μετατράπηκαν σε... γκριμάτσες για τις συνεχόμενες απογοητευτικές εμφανίσεις της Εθνικής μας ομάδας, η οποία έκανε ακόμα και αντιπάλους περιορισμένων δυνατοτήτων, να μοιάζουν με... ποδοσφαιρικά "μεγαθήρια" όταν αντιμετώπιζαν την Εθνική Κύπρου, με τον Νίκο Κωστένογλου αρκετές φορές να προσπαθεί ανεπιτυχώς να εξηγήσει τα... ανεξήγητα.

Για την ιστορία, τα αποτελέσματα της Εθνικής Κύπρου των ανδρών, από τη μέρα που κάθισε στον πάγκο της ο Ελλαδίτης τεχνικός, "μιλάνε" από μόνα τους και δείχνουν το τέλμα στο οποίο παραμένει τα τελευταία χρόνια η... "ομάδα που μας ενώνει" (σύμφωνα με το σχετικό σλόγκαν της ΚΟΠ), με αποτέλεσμα όσο περνάει ο καιρός, να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το γήπεδο το φίλαθλο κοινό που υποστηρίζει την Εθνική μας ομάδα.

Για του λόγου το αληθές, ας τα θυμηθούμε:

Προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου

24/03/21: Κύπρος-Σλοβακία 0-0

27/03/21: Κροατία-Κύπρος 1-0

30/03/21: Κύπρος-Σλοβενία 1-0

01/09/21: Μάλτα-Κύπρος 3-0

04/09/21: Κύπρος-Ρωσία 0-2

07/09/21: Σλοβακία-Κύπρος 2-0

08/10/21: Κύπρος-Κροατία 0-3

11/10/21: Κύπρος-Μάλτα 2-2

11/11/21: Ρωσία-Κύπρος 6-0

14/11/21: Σλοβενία-Κύπρος 2-1

Nations League

02/06/22: Κύπρος-Κόσοβο 0-2

05/06/22: Κύπρος-Βόρεια Ιρλανδία 0-0

24/03/22: Εσθονία-Κύπρος 0-0

29/03/22: Κύπρος-Εσθονία 2-0

Φιλικά παιχνίδια

04/06/21: Ουγγαρία-Κύπρος 1-0

07/06/21: Ουκρανία-Κύπρος 4-0

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Δύο μόλις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δέκα ήττες σε 16 αγώνες (14 επίσημα ματς και δύο φιλικά)!

Όσον αφορά τον συντελεστή τερμάτων, ακόμα πιο τραγικά τα πράγματα... Μόλις έξι γκολ υπέρ (τα τέσσερα μάλιστα, κόντρα στις αδύναμες Μάλτα και Εσθονία) και 28 γκολ κατά!

Νομιζουμε πως δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο... Σχεδόν όλες οι Εθνικές ομάδες που είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο με την Εθνική Κύπρου, έχουν κάνει βήματα και άλλες άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια κι εμείς πάμε από το κακό στο χειρότερο, με τον Ελλαδίτη Νίκο Κωστένογλου αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς (παρότι ΔΕΝ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τα χάλια της Εθνικής μας ομάδας), να είναι έτοιμος να γράψει ιστορία, ως ο Ομοσπονδιακός προπονητής με τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή στον πάγκο της Εθνικής Κύπρου των ανδρών!

Και το χειρότερο απ΄ όλα, είναι που δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα για ανάκαμψη και ανατροπή του όλου σκηνικού. Αλήθεια, πόσοι θα πόνταραν τη δεδομένη στιγμή σε νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στην Ελλάδα (09/06) ή τη Βόρειο Ιρλανδία (12/06) εκτός έδρας για το Nations League, επειδή όντως πιστεύουν πως έχουμε τα φόντα για τουλάχιστον ένα διπλό, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζουμε τον τελευταίο χρόνο;

Ρητορικό το ερώτημα...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;-ThemaSports
22/07 @ 20:40

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;

Διαβάζουμε με... απορία κάποια ρεπορτάζ/άρθρα σε ελλαδικά σάιτ που αναφέρονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον Απόλλωνα, σε σχέση με το γεγονός ότι θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αν οι πρωταθλητές Ελλάδος αποκλείσουν τη Μακάμπι Χάιφα.

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε-ThemaSports
24/06 @ 23:00

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε

Το φετινό... "ξεσκαρτάρισμα" στο ρόστερ της ΑΕΛ, ξυπνά μνήμες από το καλοκαίρι του 2011, όταν μετά από μία περιπετειώδη χρονιά, ο τότε προπονητής της ομάδας, Πάμπος Χριστοδούλου, επιχείρησε ολική ανοικοδόμηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!-ThemaSports
13/06 @ 08:57

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!

Δεν τα κατάφερε ούτε χθες η Εθνική Κύπρου να πάρει τη νίκη και να... ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του ομίλου της, αφού παρότι προηγήθηκε με 0-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, εντούτοις κατάφερε και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά-ThemaSports
27/05 @ 22:00

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σωφρόνης Αυγουστή, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της Λευκωσίας στην κατάκτηση κάποιου τίτλου, ενώ στο... νήμα έχασε και τη 2η θέση που θα έδινε εισιτήριο για τα προκριματικά του "χρυσοφόρου" Τσάμπιονς Λιγκ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ