Γιάννης Ιωάννου

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Μαϊου, το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας της περιόδου 2021-2022, με τον Απόλλωνα να κατακτά τον τίτλο, την ΑΕΚ να τερματίζει στο νήμα στη 2η θέση και να παίρνει το "χρυσοφόρο" εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον ΑΠΟΕΛ να πέφτει στην 3η θέση και να παίρνει το εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ, μαζί με τον 4ο Άρη που έγραψε ιστορία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Εκτός Ευρώπης έμεινε η 5η Ανόρθωση, αφού το 5ο και τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα κριθεί στον τελικό κυπέλλου της 25ης Μαϊου ανάμεσα στην Ομόνοια και τον Εθνικό.

Στην 6η θέση του Α΄ γκρουπ τερμάτισε η Πάφος FC, αλλά ξέφυγε από τα... τετριμμένα των προηγούμενων ετών, όπου η ομάδα που έμπαινε ως 6η στα πλέι-οφ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, είχε σχεδόν πάντα ρόλο κομπάρσου. Καμία σχέση... Η Παφιακή ομάδα έκανε μία εξαιρετική πορεία, αλλά της έλειπε αυτό το... κάτι στα κρίσιμα παιχνίδια, για να κερδίσει την έξοδο της στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Θυμίζουμε την τελική βαθμολογία του Α΄ γκρουπ:

1. ΑΠΟΛΛΩΝ 58β. (32 αγώνες)
2. ΑΕΚ 54β. (32 αγώνες)
3. ΑΠΟΕΛ 52β. (32 αγώνες)
4. ΑΡΗΣ 50β. (32 αγώνες)
5. ΑΝΟΡΘΩΣΗ 49β. (32 αγώνες)
6. ΠΑΦΟΣ FC 46β. (32 αγώνες)

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η... ειδική βαθμολογία των ομάδων του Α΄ ομίλου στα μεταξύ τους παιχνίδια, όπου και οι έξι ομάδες των πλέι-οφ έδωσαν δυνατές μάχες σε κάθε αγωνιστική.

Ρίχνοντας μία ματιά στα αποτελέσματα των δέκα αγωνιστικών για να... φρεσκάρουμε τη μνήμη μας, διαπιστώσαμε ότι η άτυπη "πρωταθλήτρια" των πλέι-οφ ήταν η ΑΕΚ με τον Άρη να βρίσκεται στη 2η θέση!

Ο Απόλλωνας συγκέντρωσε 12 βαθμούς και είναι 5ος σε αυτή την άτυπη βαθμολογία, όμως αυτοί οι βαθμοί ήταν αρκετοί για να του χαρίσουν τον τίτλο! Τους ίδιους πόντους συγκέντρωσε και η Πάφος, όμως την τοποθετήσαμε στην 4η θέση, αφού έχει καλύτερα αποτελέσματα στα δύο παιχνίδια της κόντρα στον Απόλλωνα...

Τελευταία στην "κούρσα" έμεινε η Ανόρθωση με μόλις 11 πόντους και... κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός πως έμεινε εκτός Ευρώπης.

Δείτε αναλυτικά την ειδική βαθμολογία των πλέι-οφ του Α΄ γκρουπ (σύνολο, 10 αγωνιστικές):

1. ΑΕΚ 4-3-3 15β.
2. Άρης 3-5-2 14β.
3. ΑΠΟΕΛ 3-4-3 13β.
4. Πάφος 3-3-4 12β.
5. Απόλλων 2-6-2 12β.
6. Ανόρθωση 2-5-3 11β.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι τραυματισμοί έλειπαν... Χάνει και Αντωνίου ο Οκκάς-ThemaSports
24/04 @ 11:21

Οι τραυματισμοί έλειπαν... Χάνει και Αντωνίου ο Οκκάς

Λες και δεν έφταναν όλα τ' άλλα προβλήματα στην Ανόρθωση, προκύπτουν και τραυματισμοί που κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του προπονητή της ομάδας, Γιάννη Οκκά, για να παρουσιάσει μία ομάδα όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται στις τελευταίες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

ΒΙΝΤΕΟ με διπλό επί του ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο-ThemaSports
23/04 @ 20:11

ΒΙΝΤΕΟ με διπλό επί του ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο

Το ποστάριαμα της Ανόρθωσης..

Κινητοποίηση Κτηματικής για το «Αντώνης Παπαδόπουλος» - Συνάντηση στη Λεμεσό-ThemaSports
23/04 @ 11:54

Κινητοποίηση Κτηματικής για το «Αντώνης Παπαδόπουλος» - Συνάντηση στη Λεμεσό

Δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, τα μέλη του ΔΣ της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ (ιδιοκτήτριας εταιρίας του Αντώνης Παπαδόπουλος») για να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις, ούτως ώστε να μην χαθεί η έδρα της ομάδας.

Συνεχίζονται οι εισφορές του κόσμου της «Κυρίας» για το «Α. Παπαδόπουλος» - Το ποσό που συγκεντρώθηκε μέχρι τώρα-ThemaSports
23/04 @ 11:37

Συνεχίζονται οι εισφορές του κόσμου της «Κυρίας» για το «Α. Παπαδόπουλος» - Το ποσό που συγκεντρώθηκε μέχρι τώρα

Ως γνωστό, με χθεσινή τους ανακοίνωση οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης γνωστοποίησαν το πλάνο τους για εξόφληση του γηπέδου «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Τέλος και ο Φερέιρα ο οποίος θα κάνει προσφυγή στη FIFA για τα δεδουλευμένα του...-ThemaSports
23/04 @ 09:37

Τέλος και ο Φερέιρα ο οποίος θα κάνει προσφυγή στη FIFA για τα δεδουλευμένα του...

Συνεχίζεται η αποχώρηση ποδοσφαιριστών από το «Αντώνης Καράς»...

ANOΡΘΩΣΗ: Το πλάνο των «Μαχητών» για να σώσουν το «Αντώνης Παπαδόπουλος»-ThemaSports
22/04 @ 19:23

ANOΡΘΩΣΗ: Το πλάνο των «Μαχητών» για να σώσουν το «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Ανακοίνωση από τους οργανωμένους οπαδούς της Ανόρθωσης, με την οποία παρουσιάζουν το πλάνο τους για την εξόφληση του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ