Γιάννης Ιωάννου

Ένας από τους βασικούς λόγους που η ΑΕΛ απέτυχε στο φετινό πρωτάθλημα, μένοντας εκτός εξάδας παρότι έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου μετά την εξαιρετική πορεία της τη σεζόν 2020-2021, ήταν ο προγραμματισμός του περασμένου καλοκαιριού, όπου σχεδόν όλες οι μεταγραφές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς, παρότι έγινε από τη διοίκηση μία μικρή οικονομική υπέρβαση για να ικανοποιήσει τα "θέλω" της τεχνικής ηγεσίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τους παίκτες που αποκτήθηκαν πέρσι, παραμένουν στην ομάδα οι Ρέινολντς, Τσέποβιτς, Ριστέφσκι, Ντάβερφελντ, Μαζάν και Σωτηρίου, αφού οι Τσάβες, Μάζουρεκ και Πελέ "χαιρέτησαν" νωρίς.

Κάποιοι από τους έξι θα πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά τις αποφάσεις θα τις πάρει ο προπονητής και το όλο σκηνικό θα ξεκαθαρίσει μόλις κλείσει το κεφάλαιο "τεχνική ηγεσία" για τη νέα σεζόν, αν δηλαδή θα παραμείνει ο Σάββας Παντελίδης ή αν θα έρθει άλλος στη θέση του.

Από εκεί και πέρα, για τις χειμερινές μεταγραφές το τοπίο φαίνεται πιο ξεκάθαρο, αφού οι Μέγερι, Μαρόσα και Μιλιντσεάνου έδειξαν πως αξίζουν να φοράνε τη φανέλα της ΑΕΛ και τη νέα σεζόν (για τον Μέγερι δεν το συζητάμε καν...), σε αντίθεση με τον Μπαλντέ που δεν πείθει ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στα άκρα της επίθεσης.

Όσον αφορά τον Μαϊντεβατς που επέστρεψε από τον περσινό δανεισμό του στον Εθνικό, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να κάνει το... βήμα παραπάνω και το μέλλον του είναι αβέβαιο, όπως και των Τόρες, Ριέρα που απογοήτευσαν με τις εμφανίσεις τους, συνεχίζοντας τις χαμηλές πτήσεις από το φινάλε της περσινής σεζόν.

Τεϊσέιρα, Μεντόγεβιτς, Ζντραβκόφσκι, Σάντος, Παπαφώτης θα είναι και τη νέα χρονιά στην ΑΕΛ, ενώ για τον Έουλερ είναι όλα ανοιχτά, αν και με τη φετινή σεζόν που έκανε, η λογική λέει ότι πρέπει να μείνει.

Ο Μηνάς Αντωνίου θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα του στην Ανόρθωση, ενώ για το ποιοι νεαροί θα είναι στην πρώτη ομάδα τη νέα σεζόν, θα αποφασίσει ο προπονητής. Αν παραμείνει ο Σάββας Παντελίδης, θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχίσει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους Κεραυνό, Ανδρέου, Φραντζή, Νικολεττίδη και... από και πέρα βλέπουμε.

Και κάτι τελευταίο... Ο περσινός καλοκαιρινός προγραμματισμός της ΑΕΛ ολοκληρώθηκε νωρίς και το αποτέλεσμα το είδαμε. Τουλάχιστον φέτος που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ας μη γίνουν βιαστικές κινήσεις, αφού τη νέα σεζόν που η ΑΕΛ μπαίνει σε μία νέα εποχή με το νέο γήπεδο στο Κολόσσι και με τους Άρη και Πάφο να έχουν ανέβει επίπεδο και να διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια, επιβάλλεται η κάθε μεταγραφή να περνάει από "κόσκινο" πριν το τελικό "ok".

Και όπως αποδείχθηκε αρκετές φορές, μπορείς να φτιάξεις ομαδάρα και χωρίς τρελά μπάτζετ. Ναι, σαφώς και τα λεφτά παίζουν ρόλο στο ποδόσφαιρο, έχουμε δει άλλωστε πως δυνάμωσε φέτος ο Άρης με τον Λευκορώσο επενδυτή, αλλά μπορείς και με λιγότερα να φτιάξεις ένα σύνολο που να έχει πρωταγωνιστική πορεία. Αρκεί να γίνουν σωστές κινήσεις και όχι να έρχονται στην ομάδα παίκτες-τουρίστες ή με ιστορικό πολλών τραυματισμών, που να πληρώνονται και αδρά κιόλας...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;-ThemaSports
22/07 @ 20:40

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;

Διαβάζουμε με... απορία κάποια ρεπορτάζ/άρθρα σε ελλαδικά σάιτ που αναφέρονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον Απόλλωνα, σε σχέση με το γεγονός ότι θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αν οι πρωταθλητές Ελλάδος αποκλείσουν τη Μακάμπι Χάιφα.

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε-ThemaSports
24/06 @ 23:00

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε

Το φετινό... "ξεσκαρτάρισμα" στο ρόστερ της ΑΕΛ, ξυπνά μνήμες από το καλοκαίρι του 2011, όταν μετά από μία περιπετειώδη χρονιά, ο τότε προπονητής της ομάδας, Πάμπος Χριστοδούλου, επιχείρησε ολική ανοικοδόμηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!-ThemaSports
13/06 @ 08:57

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!

Δεν τα κατάφερε ούτε χθες η Εθνική Κύπρου να πάρει τη νίκη και να... ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του ομίλου της, αφού παρότι προηγήθηκε με 0-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, εντούτοις κατάφερε και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!-ThemaSports
08/06 @ 19:30

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2021, η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη του Ελλαδίτη Νίκου Κωστένογλου, στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά-ThemaSports
27/05 @ 22:00

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σωφρόνης Αυγουστή, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της Λευκωσίας στην κατάκτηση κάποιου τίτλου, ενώ στο... νήμα έχασε και τη 2η θέση που θα έδινε εισιτήριο για τα προκριματικά του "χρυσοφόρου" Τσάμπιονς Λιγκ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ