Γιάννης Ιωάννου

Ο Κύπριος τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ, Νεόφυτος Μιχαήλ, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σωφρόνη Αυγουστή στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του και με τις εμφανίσεις που έκανε, τον δικαίωσε για την επιλογή του να του δώσει φανέλα βασικού, αντί του Ιταλού Σκουφέτ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ουσιαστικά, μία... συγκυρία, ήταν η αιτία που "γύρισε ο διακόπτης" για τον Κύπριο πορτιέρο και κέρδισε θέση στο αρχικό σχήμα.

Συγκεκριμένα, στις 13 Μαρτίου, στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, είχε τραυματιστεί ο Σκουφέτ στο πρώτο ημίχρονο και τον αντικατέστησε στο δεύτερο ο Μιχαήλ, ο οποίος κατέβασε ρολά και συνέβαλε τα μέγιστα στο να καταφέρει η ομάδα του να πάρει ένα κομβικό διπλό στις καθυστερήσεις.

Μέχρι τότε, ήταν η "ρεζέρβα" του Σκουφέτ, έχοντας αγωνιστεί μόλις σε δύο ματς πρωταθλήματος κόντρα σε ΠΑΕΕΚ (27/09) και Ανόρθωση (03/10), καθώς και στα παιχνίδια κυπέλλου.

Μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ όμως, πήρε ξανά φανέλα βασικού απέναντι στον Απόλλωνα και την επόμενη αγωνιστική, παραδόξως έμεινε στον πάγκο στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 4-1.

Ακολούθως, τον επανέφερε στο αρχικό σχήμα ο Αυγουστή και βοήθησε την ομάδα του να κάνει το 2/2 κόντρα σε Πάφο και Άρη, μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή στο -1. Το στατιστικό που ξεχωρίζει από την παρουσία του Νεόφυτου Μιχαήλ στην αρχική ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ, είναι ότι σε έξι ματς πρωταθλήματος, οι "γαλαζοκίτρινοι" έχουν απολογισμό τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, έχοντας δεχθεί μόλις πέντε γκολ, ενώ στα δύο κράτησε την εστία του ανέπαφη.

Επιπλέον, στα πέντε ματς κυπέλλου που αγωνίστηκε βασικός (ένα με Νέα Σαλαμίνα, δύο με Ολυμπιακό και δύο κόντρα στην Ανόρθωση), η ομάδα του κέρδισε τα τέσσερα, έχοντας δεχθεί μόλις τρία γκολ.

Αν μη τι άλλο, αξιοπρόσεκτα στατιστικά για τον 28χρονο Κύπριο διεθνή πορτιέρο...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Να το... σηκώσει με έναν τρόπο που ξέρει καλά-ThemaSports
04/05 @ 20:07

Να το... σηκώσει με έναν τρόπο που ξέρει καλά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί σε ματς που κρίνεται η πρώτη θέση κόντρα σε ομάδα που είναι στη δεύτερη.

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ / ΝΤΑΛΣΙΟ-ThemaSports
04/05 @ 11:13

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ / ΝΤΑΛΣΙΟ

Ο Ντάλσιο ήρθε στον ΑΠΟΕΛ, το καλοκαίρι του 2022.

Σημαντικός παράγοντας για να ανανεώσουν Ντάλσιο – Κβιλιτάια και άλλοι!-ThemaSports
04/05 @ 08:31

Σημαντικός παράγοντας για να ανανεώσουν Ντάλσιο – Κβιλιτάια και άλλοι!

Αρκετών ποδοσφαιριστών που έχουν σημαντική συνεισφορά στον φετινό ΑΠΟΕΛ, εκπνέουν τα συμβόλαια τους με το τέλος της σεζόν.

H σεζόν του όλη...-ThemaSports
03/05 @ 15:00

H σεζόν του όλη...

Τα...ψέμματα τελείωσαν και η ημέρα της αλήθειας πλησιάζει.

Η μπηχτή του ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ για το ματς του 2022 με Απόλλωνα... -ThemaSports
02/05 @ 15:44

Η μπηχτή του ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ για το ματς του 2022 με Απόλλωνα...

Ο ΑΠΟΕΛ έριξε τα πυρά του προς Αστυνομία αλλά και την ΑΕΚ μετά την αρνητική απάντηση για παραχώρηση μέρους της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο στο ΓΣΠ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ