Ακολουθήστε μας στο Google news

Με την συμμετοχή αρκετών σπουδαίων ιστιοπλόων πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Tropeo Princesa Sofia στην Μαγιόρκα της Ισπανίας. Έντονο το κυπριακό χρώμα μιας και είχαμε τρεις συμμετοχές με το στοιχείο που ξεχώρισε να είναι οι ισχυροί άνεμοι που είχαν κάνει την εμφάνιση τους.

Ο Παύλος Κοντίδης ξεκίνησε εντυπωσιακά στα προκριματικά όπου είχε δυο πρωτιές, μία δεύτερη θέση και μία τέταρτη. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον πρωταθλητή μας ο οποίος έβγαλε κούραση σε μία μεγάλη σειρά από έξι αγωνιστικές μέρες με αποτέλεσμα στο τέλος να τερματίσει στην 6η θέση.

«Ήταν αρκετά δύσκολος αγώνας, τόσο λόγω καιρικών συνθηκών που ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές σωματικά όσο και λόγω του ανταγωνισμού. Ξεκίνησα πολύ δυνατά στα προκριματικά. Στα τελικά δεν πήγα τόσο καλά, αλλά για να είμαι ειλικρινής είχα αρκετή κούραση από τις πρώτες ημέρες. Τα πόδια μου δεν είναι έτοιμα για έξι συνεχόμενες μέρες αγώνα ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν εδώ, που είναι και πρωτόγνωρο να έχουμε έξι μέρες με τόσο ισχυρούς ανέμους. Συνήθως έχουμε κάποιες μέρες με μπουνάτσα που μπορεί να είναι και οι περισσότερες», σχολίασε για την εμφάνιση του ο Κοντίδης και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που διαπίστωσα ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Η απουσία του προπονητή μας έπαιξε ρόλο. Ήταν θετικός στον κορωνοϊό και δεν μας ακολούθησε στη Μαγιόρκα. Η παρουσία του θα ήταν πλεονέκτημα. Όμως, η έκτη θέση είναι ένα καλό ξεκίνημα για τη χρονιά».

Το Trofeo Princesa Sofia κέρδισε ο Πρωταθλητής Ευρώπης Michael Beckett που τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προετοιμαστεί στην Κύπρο. Δεύτερος ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του «Τόκυο 2020» Matt Wearn και τρίτος ο Γερμανός Buhl.

Για τον Κοντίδη η προσοχή στρέφεται στο τέλος Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Hyeres πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μεξικό τον Μάιο, που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς.

Ο Αντρέας Καριόλου τερμάτισε στην 57η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας στα προκριματικά την 17η θέση ως την καλύτερη του. Γενικά οι άνεμοι επηρέασαν και τον Καριόλου στην όλη του προσπάθεια που πλέον βλέπει την συνέχεια.

Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαμε και για την Μαριλένα Μακρή η οποία τερμάτισε στην 68η θέση, θέση όμως που δεν αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της. Και αυτό γιατί η Μαριλένα έφθασε μία ανάσα από το να μπει στον χρυσό στόλο, ενώ στη συνέχεια είχε και τέσσερα DNC όπου σαφώς και της στοίχισαν μία θέση πολύ πιο ψηλά στην τελική κατάταξη.

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοντίδης: «Είδαμε τις αδυναμίες μας και τις αναγνωρίζουμε - Έχουμε δουλειά για το μεγάλο ραντεβού»-ThemaSports
08/04 @ 14:58

Κοντίδης: «Είδαμε τις αδυναμίες μας και τις αναγνωρίζουμε - Έχουμε δουλειά για το μεγάλο ραντεβού»

«Είδαμε τις αδυναμίες μας, τις αναγνωρίζουμε και ξέρουμε ότι έχουμε δουλειά να κάνουμε μέχρι το μεγάλο ραντεβού που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες». Με αυτό το σκεπτικό ο Παύλος Κοντίδης αντιμετωπίζει την όγδοη θέση, της ιστιοπλοϊκής κλάσης ILCA 7 (Laser), στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς που έγινε στη Πάλμα της Μαγιόρκα.

Όγδοος στη Μαγιόρκα ο Κοντίδης-ThemaSports
06/04 @ 20:36

Όγδοος στη Μαγιόρκα ο Κοντίδης

Την όγδοη θέση πήρε στο 53ο Trofeo Princesa Sofia ο Παύλος Κοντίδης, κερδίζοντας δυο θέσεις στη γενική κατάταξη μετά την πέμπτη θέση στην κούρσα μεταλλίων.

Στην πρώτη δεκάδα, αλλά εκτός μεταλλίων ο Παύλος Κοντίδης-ThemaSports
05/04 @ 19:02

Στην πρώτη δεκάδα, αλλά εκτός μεταλλίων ο Παύλος Κοντίδης

Στην κούρσα μεταλλίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μαγιόρκα θα λάβει μέρος ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα ανεβεί στην όγδοη θέση από τη δέκατη στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

ΚΟΝΤΙΔΗΣ:  Άλμα στην έβδομη θέση-ThemaSports
04/04 @ 18:15

ΚΟΝΤΙΔΗΣ: Άλμα στην έβδομη θέση

Άλμα στην έβδομη θέση του 53ου Trofeo Princesa Sofia έκανε ο Παύλος Κοντίδης, μετά τις σημερινές (04/04) ιστιοδρομίες του Χρυσού Στόλου.

ΚΟΝΤΙΔΗΣ: Βρίσκεται στη 16η θέση-ThemaSports
03/04 @ 15:52

ΚΟΝΤΙΔΗΣ: Βρίσκεται στη 16η θέση

Στη 16η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Παύλος Κοντίδης μετά τις δυο πρώτες ιστιοδρομίες του Χρυσού Στόλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα, το 53ο Trofeo Princesa Sofia.

Παύλος Κοντίδης: 18oς μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες-ThemaSports
27/01 @ 14:57

Παύλος Κοντίδης: 18oς μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες

Στην 18η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Παύλος Κοντίδης μετά το πέρας των δύο ιστιοδρομιών που έγιναν το Σάββατο (27/01) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αδελαΐδας και με τις οποίες συμπληρώθηκαν συνολικά τέσσερις κούρσες.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ