O Κύπριος ιστιοπλόος κέρδισε τη δεύτερη κούρσα της Πέμπτης και όγδοη συνολικά κι έτσι κέρδισε σημαντικούς βαθμούς που τον έμπασαν εντός της πρώτης δεκάδας. Είναι η δεύτερη κούρσα που τερματίζει πρώτος ο Κοντίδης στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ήταν πρώτος και στην εναρκτήρια κούρσα.
Σήμερα είχε και μία 22η θέση, η οποία όντας το χειρότερο μέχρις στιγμής πλασάρισμα, διαγράφεται από τον συνολικό απολογισμό του.
Απομένουν άλλες δυο τελικές ιστιοδρομίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή κι έπειτα η πρώτη δεκάδα θα αγωνιστεί στην κούρσα μεταλλίων που θα γίνει το Σάββατο (05/04).
Την πρωτιά κρατάει ο Βρετανός Michael Beckett με 19 βαθμούς, με δεύτερο τον συμπατριώτη του, Εliot Hanson (30β.). Τρίτος είναι ο Ιταλός Lorenzo Brando Chiavarini με 53 βαθμούς.