Την άποψη του για τον τρόπο που διαχειρίζεται τις μάχες εντός πίστας ο Φερστάπεν εξέφρασε ο πρώην οδηγός της Formula 1 Μάρτιν Μπράντλ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

H νέα αγωνιστική σεζόν του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στο Μπαχρέιν για το 2022. Η εναρκτήριος αγώνας της σεζόν μάς χάρισε εντυπωσιακές μονομαχίες, με τον Σαρλ Λεκλέρ να είναι ο μεγάλος νικητής για λογαριασμό της Ferrari.

O Μονεγάσκος έπρεπε να παλέψει σκληρά για την τρίτη νίκη της καριέρας του. Μετά την πρώτη αλλαγή ελαστικών, ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing ήταν κολλημένος πίσω του, με τον Ολλανδό για τρεις γύρους να προσπαθεί να ανέβει στην 1η θέση, δίχως όμως να το πετυχαίνει.

Η μάχη που έδωσε ο Φερστάπεν με τον Λεκλέρ κίνησε την περιέργεια του πρώην οδηγού της Formula 1 και νυν σχολιαστή στην τηλεόραση στην τηλεόραση του Sky Sports, Μάρτιν Μπραντλ. Ο Βρετανός στο προσωπικό του blog, θέλησε να συγκρίνει το πώς διαχειρίστηκε ο Φερστάπεν τη μάχη του με τον οδηγό της Ferrari, σε σύγκριση με τις μάχες που έδινε πέρυσι με τον Λιούις Χάμιλτον.

«Απόλαυσα τον αγώνα και η σεζόν που έχουμε μπροστά μας υπόσχεται πως θα έχουμε πολύ ωραίες μονομαχίες. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπω τους δύο πρώτους να μάχονται για τη νίκη. Ο Μαξ έκανε κίνηση από την εσωτερική χρησιμοποιώντας το slipstream, το DRS και τη μεγαλύτερη τελική του ταχύτητα. Ο Σαρλ κοιτούσε τους καθρέπτες του και αποδέχθηκε το αναπόφευκτο. Όμως διασφάλισε πως περνούσε τη γραμμή του DRS στη 2η θέση ώστε να έχει εκείνος το DRS μέχρι τη στροφή 4. Η άμυνα του Φερστάπεν ήταν σκληρή αλλά καθαρή. Μάλιστα ήταν λιγότερο επιθετική από την άμυνα που έκανε στον Χάμιλτον πέρυσι. Αντιθέτως, ο Λεκλέρ έκοψε ακριβώς μπροστά του στα φρένα για τη στροφή 4 σε μία περίπτωση. Θα είναι συναρπαστικό το πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια το πρωτάθλημα», έγραψε ο Μπραντλ.

Η επόμενη μάχη της Formula 1 για το 2022 συνεχίζεται αυτό το τριήμερο με το GP Σαουδικής Αραβίας. Ακολουθήστε όλη τη δράση του τριημέρου στο Gazzetta με LIVE σε κατατακτήριες και αγώνα.

Πηγή: gazzetta.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)-ThemaSports
02/05 @ 09:40

Αυτό είναι το τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix για τον Άιρτον Σένα (Βίντεο)

Ανήμερα της 30ής επετείου από την απώλεια του μυθικού Paulista, το Netflix δημοσίευσε το trailer της νέας μίνι-σειράς 6 επεισοδίων για τη ζωή του τρις πρωταθλητή της Formula 1.

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!-ThemaSports
01/05 @ 20:44

Άιρτον Σένα: Η μαύρη Πρωτομαγιά του 1994 που στέρησε στην Formula 1 τον απόλυτο σταρ!

1 Μάϊου 1994: Ο Βραζιλιάνος, Άιρτον Σένα, ένας από τους πιο (αν όχι ο πιο) ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν ποτέ από τα μονοθέσια της Formula 1, αφήνει την τελευταία του ανάσα στο όνομα της μεγαλύτερης του αγάπης στην Ιταλία και την πίστα της Ίμολα!

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ-ThemaSports
27/04 @ 16:19

Ο αγώνας που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ

Πολλά από τα γεγονότα της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν μείνει στην ιστορία για τη σημαντικότητά τους.

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
21/04 @ 12:25

Κυρίαρχος Φερστάπεν και στη Σανγκάη! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πιάστε τον αν μπορείτε- δεν μπορείτε! Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε πειστικά (και) στην πίστα της Κίνας, αυξάνοντας τη διαφορά του στην κορυφή και καλπάζοντας για το 4ο σερί πρωτάθλημά του. Δεύτερος ο Λάντο Νόρις, συμπλήρωσε το βάθρο ο Σέρχιο Πέρεζ.

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!-ThemaSports
20/04 @ 12:35

Επιβλητική πολ ποζίσιον του Φερστάπεν στη Σαγκάη, ο Αλόνσο ταχύτερος των McLaren και Ferrari!

Στο άγνωστο της πίστας της Σαγκάης, που είχε 5 χρόνια να επισκεφτεί η Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε και πάλι κατακτώντας άλλη μία επιβλητική πολ ποζίσιον, με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον ομόλογό του στη Red Bull Σέρτζιο Πέρεζ και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston - που άφησε πίσω του σε σχηματισμό τις δύο McLaren και τις δύο Ferrari .

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"-ThemaSports
20/04 @ 09:40

Λεκλέρ: "Ο Σάινθ ξεπέρασε τα όρια, μάχεται πιο έντονα με μένα παρά με τους άλλους"

Ο Σαρλ Λεκλέρ εξέφρασε τα παράπονά του μετά το τέλος του Sprint της Κίνας για τον τρόπο που ο Κάρλος Σάινθ αμύνθηκε στη μεταξύ τους μάχη, που έφερε την επαφή των δύο Ferrari SF-24 στον 16ο γύρο. Τι δήλωσε ο Ισπανός για το συμβάν.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ