Γιάννης Ιωάννου

Η ΑΕΛ πήρε μία παλικαρίσια και πανάξια νίκη-πρόκριση επί του Απόλλωνα με 2-0, διαψεύδοντας τα προγνωστικά, αφού το 1-0 του πρώτου αγώνα και η εικόνα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, δεν προμήνυε αυτή την σπουδαία ανατροπή.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Όμως η ΑΕΛ η οποία φέτος αδίκησε τον εαυτό της, ήταν "πολύ σκληρή για να πεθάνει" στο ψεσινό παιχνίδι.

Για καλή της τύχη, ο Μέγερι απέκρουσε το πέναλτι στο ξεκίνημα και κράτησε ζωντανή την ελπίδα, αλλιώς αν γινόταν το 0-1, η ψυχολογία των "κίτρινων" θα έπεφτε στα... τάρταρα, και τα πάντα θα είχαν κριθεί.

Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για τη μεγάλη ανατροπή, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, όμως το μεγαλύτερο κέρδος από το ψεσινό ντέρμπι, ήταν η παρουσία του κόσμου της ΑΕΛ στην Ανατολική εξέδρα.

Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που η κερκίδα των "κίτρινων" αποτέλεσε τον 12ο παίκτη της ομάδας. Το ένιωσαν οι πάντες χθες, οι παίκτες, ο προπονητής, οι αντίπαλοι, ακόμα και όσοι έβλεπαν το ματς από την τηλεόραση.

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Σάββα Παντελίδη στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, όπου είπε πως ένιωσε για πρώτη φορά από τη μέρα που ήρθε στην ΑΕΛ ότι έπαιζαν στο γήπεδο τους, αφού στα προηγούμενα ματς που ήταν και (πολύ) λιγότερος ο κόσμος και δεν υπήρχε ούτε παλμός στην εξέδρα, άκουγε μόνο γκρίνια!

Βέβαια κάποιοι θα πείτε ότι και πέρσι δεν είχε τον κόσμο στο πλευρό της η ΑΕΛ, αλλά είχε κάνει... "κάστρο" το Τσίρειο στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν. Με τη διαφορά όμως ότι η περσινή ομάδα κέρδιζε, ήταν ψηλά στη βαθμολογία, είχε άλλη δυναμική και ως εκ τούτου, δεν υπήρχε η μουρμούρα που υπήρχε φέτος στην κερκίδα λόγω των κακών αποτελεσμάτων. Φέτος που η χρονιά ξεκίνησε στραβά από την αρχή για την ΑΕΛ, χρειαζόταν τον κόσμο της για να της δώσει ώθηση να βγει από το τέλμα, αλλά ήταν απών...

Όπως κι αν έχει όμως, η αρχή για τη μεγάλη επιστροφή έγινε χθες και αυτό ήταν το καλύτερο μήνυμα, όχι μόνο για τη συνέχεια στο κύπελλο, αλλά και ενόψει της νέας χρονιάς, όπου η Λεμεσιανή ομάδα θα μετακομίσει στο νέο της γήπεδο στο Κολόσσι.

Και κάτι τελευταίο που θέλουμε να επισημάνουμε, για να καταδείξουμε ότι στο ποδόσφαιρο, η αποθέωση από τ΄ ανάθεμα κρέμεται σε μία κλωστή!

Αν το σουτ του Ζράντι στο 122΄ πήγαινε μέσα στην τεράστια ευκαιρία που έχασε ο Απόλλωνας, οι περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΛ δεν θα στέκονταν στην ατυχία που έπληξε για μία ακόμη φορά την ομάδα τους, αλλά θα τα είχαν με τον Παντελίδη που "έπαιξε αμυντικά μετά το 2-0 για να κρατήσει το σκορ αντί να κυνηγήσει το 3-0 από την στιγμή που ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα", άλλοι θα τα είχαν με τους παίκτες και τον πρόεδρο και πάει λέγοντας. Πήγε το σουτ έξω, άρχισε το πάρτι και άπαντες αποθεώθηκαν! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο...

Γιάννης Ιωάννου

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;-ThemaSports
22/07 @ 20:40

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;

Διαβάζουμε με... απορία κάποια ρεπορτάζ/άρθρα σε ελλαδικά σάιτ που αναφέρονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον Απόλλωνα, σε σχέση με το γεγονός ότι θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αν οι πρωταθλητές Ελλάδος αποκλείσουν τη Μακάμπι Χάιφα.

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε-ThemaSports
24/06 @ 23:00

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε

Το φετινό... "ξεσκαρτάρισμα" στο ρόστερ της ΑΕΛ, ξυπνά μνήμες από το καλοκαίρι του 2011, όταν μετά από μία περιπετειώδη χρονιά, ο τότε προπονητής της ομάδας, Πάμπος Χριστοδούλου, επιχείρησε ολική ανοικοδόμηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!-ThemaSports
13/06 @ 08:57

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!

Δεν τα κατάφερε ούτε χθες η Εθνική Κύπρου να πάρει τη νίκη και να... ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του ομίλου της, αφού παρότι προηγήθηκε με 0-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, εντούτοις κατάφερε και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!-ThemaSports
08/06 @ 19:30

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2021, η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη του Ελλαδίτη Νίκου Κωστένογλου, στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά-ThemaSports
27/05 @ 22:00

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σωφρόνης Αυγουστή, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της Λευκωσίας στην κατάκτηση κάποιου τίτλου, ενώ στο... νήμα έχασε και τη 2η θέση που θα έδινε εισιτήριο για τα προκριματικά του "χρυσοφόρου" Τσάμπιονς Λιγκ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ