Γιάννης Ιωάννου

Είναι αυτονόητο πως ο ψεσινός αποκλεισμός στο κύπελλο από την ΑΕΛ, στενοχώρησε τους πάντες στον Απόλλωνα, αφού χάθηκε ο ένας από τους δύο στόχους μέχρι το φινάλε της σεζόν, όμως μπορεί αυτός ο αποκλεισμός να αποδειχθεί ωφέλιμος.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Και δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά και πολλοί οπαδοί του Απόλλωνα, αφού πλέον η ομάδα τους θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο πρωτάθλημα, όπου είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου, όντας στην κορυφή με 7 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, και δεν θα έχει... έγνοια για το κύπελλο, όπου στη φάση των "8" θα κοντραριζόταν με την Ομόνοια, σε δύο ματς υψηλών απαιτήσεων που είναι αυτονόητο πως θα σπαταλούσε πολλές δυνάμεις και το πρόγραμμα της ομάδας θα είχε επιβαρυνθεί.

Βέβαια, το πόσο πολύ ήθελε την πρόκριση ο Απόλλωνας, φάνηκε και από το γεγονός ότι κυνήγησε το γκολ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης (χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με Γιάνγκα στο 118΄ και Ζράντι στο 122΄), παρότι έπαιζε με δέκα και η κούραση σε κάποιους παίκτες από ένα σημείο και μετά, ήταν εμφανής.

Όμως στο ποδόσφαιρο είναι και οι ήττες στο παιχνίδι και πλέον στον Απόλλωνα θα πρέπει ο ψεσινός αποκλεισμός αντί να τους απογοητεύσει, να τους πεισμώσει ενόψει της συνέχειας, όπου πλέον απέκτησαν ένα... έξτρα πλεονέκτημα έναντι των ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης (που δείχνουν με την απόδοση τους ότι είναι οι ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες από τις υπόλοιπες του Α΄ γκρουπ για να παλέψουν για την ανατροπή των δεδομένων στη μάχη για τον τίτλο), αφού θα κοντραριστούν μεταξύ τους στη φάση των "8" του κυπέλλου και αυτές οι μάχες μπορεί να έχουν επιπτώσεις και για τους δύο στο πρωτάθλημα...

Το ματς της πρεμιέρας των πλέι-οφ κόντρα στην Πάφο εκτός έδρας, είναι κρίσιμο και άπαντες το έχουν αντιληφθεί στο Κολόσσι και αναμένεται να δώσουν τα πάντα για να επιστρέψουν στις νίκες.

Αν προκύψουν νέες απώλειες βαθμών και παράλληλα κερδίσουν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση και μειωθούν οι μεταξύ τους διαφορές, αντιλαμβάνεστε ότι η πίεση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη ενόψει των επόμενων δύο αγωνιστικών, όπου η Λεμεαιανή ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ανόρθωση στο Τσίρειο και τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ... Και είναι αυτονόητο πως στον Απόλλωνα δεν θέλουν να μπουν σε αυτό το λούκι.

Από εκεί και πέρα, αφήσαμε εκτός κάδρου την ΑΕΚ στην κούρσα για τον τίτλο, όχι επειδή δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα, αλλά επειδή με την εικόνα που βγάζει τον τελευταίο καιρό, δεν πείθει ότι μπορεί να φέρει τούμπα την κατάσταση. Αν όμως υπάρξει άμεση βελτίωση και αρχίσει να παρουσιάζει την εικόνα που είχε πριν το εντός έδρας ματς του Δεκεμβρίου απέναντι στην Πάφο, τότε είναι ικανή για όλα...

Γιάννης Ιωάννου

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;-ThemaSports
22/07 @ 20:40

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;

Διαβάζουμε με... απορία κάποια ρεπορτάζ/άρθρα σε ελλαδικά σάιτ που αναφέρονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον Απόλλωνα, σε σχέση με το γεγονός ότι θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αν οι πρωταθλητές Ελλάδος αποκλείσουν τη Μακάμπι Χάιφα.

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε-ThemaSports
24/06 @ 23:00

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε

Το φετινό... "ξεσκαρτάρισμα" στο ρόστερ της ΑΕΛ, ξυπνά μνήμες από το καλοκαίρι του 2011, όταν μετά από μία περιπετειώδη χρονιά, ο τότε προπονητής της ομάδας, Πάμπος Χριστοδούλου, επιχείρησε ολική ανοικοδόμηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!-ThemaSports
13/06 @ 08:57

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!

Δεν τα κατάφερε ούτε χθες η Εθνική Κύπρου να πάρει τη νίκη και να... ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του ομίλου της, αφού παρότι προηγήθηκε με 0-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, εντούτοις κατάφερε και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!-ThemaSports
08/06 @ 19:30

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2021, η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη του Ελλαδίτη Νίκου Κωστένογλου, στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά-ThemaSports
27/05 @ 22:00

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σωφρόνης Αυγουστή, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της Λευκωσίας στην κατάκτηση κάποιου τίτλου, ενώ στο... νήμα έχασε και τη 2η θέση που θα έδινε εισιτήριο για τα προκριματικά του "χρυσοφόρου" Τσάμπιονς Λιγκ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ