Κι όμως, έχανε…

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα λάθος σφύριγμα, από εκείνα που σε κάνουν ν’ αναρωτιέσαι επί μακρόν πόσο στενές είναι οι σχέσεις των συγκεκριμένων διαιτητών με την πρεσβυωπία. Αρκετά, προφανώς.

 

Δεν έχει σημασία.

Εκείνο που μετράει είναι ότι ο τύπος με το νούμερο 6 στην πλάτη πηγαίνει στην γραμμή της φιλανθρωπίας για τρεις βολές με το σκορ στο 117-114. Αν βάλει και τις 3, τότε στέλνει το παιχνίδι στην παράταση. Αν χάσει έστω και μία, στέλνει την ομάδα του στα βράχια.

Βαθιά ανάσα εν μέσω οχλοβοής πριν την πρώτη. Η μπάλα φεύγει από τα χέρια του και το στεφάνι την «ξερνάει». Δεύτερη μέσα. Τρίτη, ηθελημένα έξω. Τέλος. Το ανεπιθύμητο κίτρινο φύλλο (ακόμα ένα, για την ακρίβεια) καταλήγει και πάλι στους Λιμνάνθρωπους που βλέπουν ότι θα χρειαστεί να ιδρώσουν ακόμα και για να μπουν στο play-in.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κατάφερε να γίνει το απόλυτο έμβιο παράδειγμα του όρου «χαρμολύπη», καθώς την βραδιά που πέρασε για νιοστή όγδοη φορά (αν μετράμε σωστά) στο μπασκετικό πάνθεον ήταν, παράλληλα, και ο μοιραίος για τους Λέικερς: ο «Βασιλιάς» κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA σε πόντους (σε regular season + playoffs) αφήνοντας πίσω του τον Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ- ένα επίτευγμα αδιανόητο αν σκεφτούμε πως ο LBJ είναι ένας passing first παίκτης και όχι «στείρος» σκόρερ.

Το «απαστράπτον» επίτευγμά του, όμως, αμαυρώθηκε ελαφρώς από το γεγονός πως μετά το φάουλ που του έκανε ο Κάρι (που είναι ξεκάθαρα πριν σηκωθεί για τρεις ,επομένως δύο βολές, αλλά δε γαμ…βαριέσαι μέρα που είναι) δεν μπόρεσε να βάλει 3/3 βολές και να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση.

Και, όπως συμβαίνει πάντα όταν ο ΛεΜπρόν αποτυγχάνει, οι ορδές των haters του έστησαν πάρτι που κάνει το αντίστοιχο του Λουκιανού Κηλαηδόνη στην Βουλιαγμένη να μοιάζει με χαλαρή μάζωξη φίλων σε σπίτι για να παίξουν Scrabble ένα βράδυ Πέμπτης.

Ο (κουραστικός, μα πανέξυπνος) Σκιπ Μπέιλις έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα προσωπικής ηδονής ποστάροντας γραφικότητες στο twitter σε κεφαλαία γράμματα, προφανώς για να καταδείξειότι φώναζε από ευχαρίστηση μόλις έχασε την πρώτη βολή ο Τζέιμς.

 


Την ίδια στιγμή, οι απειράριθμοι φαν του Τζόρνταν αποφάσισαν να δώσουν ακόμα ένα χτύπημα στην δύσμοιρη ιστορία, φτάνοντας και αυτοί σε ακρότητες («Ο Μάικ ποτέ δε θα έχανε τόσο κρίσιμες βολές. Αν χρειαζόταν να βάλει 3 για να στείλει το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, θα έβαζε τέσσερις- η μπάλα στην 2η θα περνούσε δύο φορές το διχτάκι- και θα χάριζε στους Μπουλς τη νίκη»).

Δεν είναι έτσι, ακόμα κι αν έτσι νομίζετε: υπάρχουν οι περιβόητες χαμένες κόντρα στο Κλίβελαντ στο 4ο παιχνίδι των playoffs του 1989, υπάρχουν αυτές κόντρα στους Κλίπερς την σεζόν 1997-1998 (που, βέβαια, στην εξέλιξη της φάσης πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε με λέι-απ) και υπάρχουν, φυσικά, και πληθώρα χαμένων νικητήριων σουτ.

Ολ’ αυτά, βέβαια, δεν αποτελούν ψόγο για τον (αψεγάδιαστο) Μάικ- σε καμία των περιπτώσεων. Δε θα μπορούσαν, άλλωστε: ο πορτοκαλί αποχρώσεων θρύλος του MJ είναι τόσο ακλόνητος και αρραγής, που ουδείς μπορεί να τον σπιλώσει. Πώς να πετάξεις λάσπη σ’ ένα αυτοκαθαριζόμενο, τηλαυγές μπασκετικό παραμύθι; Στο πιο ξεχωριστό, ενδεχομένως, παραμύθι όλων των εποχών; Δε γίνεται.

Από την άλλη, όμως, η συνεχής «επίθεση» στον ΛεΜπρόν από τους… οπαδούς του Τζόρνταν αγγίζει τα όρια του, εντός λογικού πλαισίου, παραλογισμού: ακόμα κι αν δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτούν οι ίδιοι ούτε στον ατέρμονο αιώνα τον άπαντα, το γεγονός πως ο LBJ είναι αυτός που αμφισβητεί ευθέως τον Μάικλ για τον τίτλο του GOAT, τους οδηγεί πολλές φορές σε ανεξήγητες ατραπούς. Εκεί που στο τέλος του δρόμου η υπερβολή περιμένει με ανοιχτές αγκάλες κάθε εύπιστο ή κάθε έναν που ψάχνει να μειώσει, παντί τρόπω, το μεγαλείο του Μπρον.

«Ο ΛεΜπρόν δεν είναι clutch»: Το ξεδιάντροπο ψέμα πως ο Τζόρνταν δεν έχανε ποτέ κρίσιμες βολές (Vids)

Γιατί, ξέρετε, ο Τζέιμς είναι πράγματι μεγαλειώδης: στα 37 του και με 19 ολόκληρες σεζόν στην πλάτη του «γράφει» φέτος 29 πόντους μέσο όρο με 8 ριμπάουντ και 6.5 ασίστ- νούμερα, δηλαδή, που είναι απλώς παράλογα για την ηλικία και την αδυσώπητη καταπόνηση που έχει δεχτεί το σώμα του.

Ούτε χρειάζεται κανείς να πει πως ο ΛεΜπρόν (λόγω και του γεγονότος πως έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια) έχει ευστοχήσει σε πιο πολλά clutch shots απ’ ό,τι ο Τζόρνταν και πως έχει καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Δεν είναι όλα «ξερά» νούμερα στο μπάσκετ- όχι.

Πρώτιστα και πάνω απ’ όλα είναι εκείνο το σκίρτημα που αισθανόμασταν στην καρδιά όταν ο Μάικλ έβγαζε έξω την γλώσσα και εφορμούσε προς το καλάθι. Η ζεστασιά της ψυχής όταν παρακολουθούμε τον ΛεΜπρόν να κερδίζει το μπρα-ντε-φερ με τον Χρόνο.

Το ποιος εκ των δύο είναι ο GOAT δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Εκείνο που μετράει είναι πως και οι δύο έχουν «απεκδυθεί» εντέχνως την ανθρώπινή τους υπόσταση και κάνουν εξωγήινα πράγματα.

«Ο ΛεΜπρόν δεν είναι clutch»: Το ξεδιάντροπο ψέμα πως ο Τζόρνταν δεν έχανε ποτέ κρίσιμες βολές (Vids)

 
menshouse.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλουν να... σκουπίσουν για να συγκεντρωθούν στο Final-4 οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ThemaSports
18/05 @ 09:00

Θέλουν να... σκουπίσουν για να συγκεντρωθούν στο Final-4 οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός κοντράρονται σήμερα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναζητώντας το υπέρ τους 2-0 για να πάρουν την πρόκριση και να κοιτούν πλέον στο Final-4.

«Γκάζωσε» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
15/05 @ 18:54

«Γκάζωσε» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός!

Ο κόσμος... έλειπε, μαζί και η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο καθώς άπαντες είχαν το μυαλό τους στο Final Four. Ο Ολυμπιακός ξύπνησε στην επανάληψη, καθάρισε εύκολα την ΑΕΚ με 92-75 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Σλούκας: «Παναθηναϊκός, Ρεάλ οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ευρώπη - Το πιο ξεχωριστό F4 της καριέρας μου»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
15/05 @ 16:07

Σλούκας: «Παναθηναϊκός, Ρεάλ οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ευρώπη - Το πιο ξεχωριστό F4 της καριέρας μου»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 11 συμμετοχές σε Final 4 ο Κώστας Σλούκας εξηγεί γιατί αυτό με τον «μεγαλύτερο σύλλογο της Ευρώπης μαζί με τη Ρεάλ» είναι το πιο ξεχωριστό της καριέρας του!

Εφτά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά...-ThemaSports
15/05 @ 14:58

Εφτά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά...

Εφτά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Όταν οι Γιαννακόπουλοι τίναξαν την μπάνκα στον αέρα για να δελεάσουν τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα να φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι, σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν την ελπίδα πως ένα ακόμα τρόπαιο θα κοσμούσε τη βιτρίνα.

Δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Πετρούσεφ, τη Δευτέρα οι εξετάσεις-ThemaSports
12/05 @ 22:35

Δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Πετρούσεφ, τη Δευτέρα οι εξετάσεις

Στον Ολυμπιακό επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση του Φίλιπ Πετρούσεφ, ωστόσο ο Σέρβος θα υποβληθεί σε εξετάσεις τη Δευτέρα (13/05) για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό με 30άρα και μυθικό Σπάρταλη και σήκωσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 20:37

Εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό με 30άρα και μυθικό Σπάρταλη και σήκωσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Στέφανο Σπάρταλη να κάνει μυθικό ματς (28π., 15ρ.), ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Final 8 με σκορ 75-45, κατακτώντας έτσι το 4ο πρωτάθλημα Εφήβων στην ιστορία του!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ