Δια... πυρός και σιδήρου ο Παναθηναϊκός λύγισε τον αξιόμαχο Ηρακλή στο φινάλε (70-58), σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Stoiximan Basket League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε... σκούρα για κάτι παραπάνω από 35 λεπτά κόντρα στον αξιόμαχο Ηρακλή, ωστόσο στο τέλος μίλησε η ποιότητα και η εμπειρία, με τους «πράσινους» να επικρατούν 70-58 στο ΟΑΚΑ, σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Stoiximan Basket League.

Το ματς

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, σοκάροντας τον νωθρό και εξαιρετικά άστοχο Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 3-0 στο πρώτο λεπτό του αγώνα με ισάριθμους πόντους του Παπαγιάννη. Στη συνέχεια όμως, ο Μάικ Χένρι πήρε από το χέρι τους φιλοξενούμενους και με έξι πόντους βοήθησε την ομάδα του να τρέξει ένα σερί 13-1 για το +9 και το 13-4 στο 5’.

Μποχωρίδης και Κασελάκης βρήκαν κάποιους εύκολους πόντους στο τελευταίο τετράλεπτο και «ξεκόλλησαν» τον Παναθηναϊκό στην επίθεση, με το δεκάλεπτο πάντως να βρίσκει τους γηπεδούχους πίσω στο σκορ με 18-12.

Μάλιστα, οι δύο Έλληνες παίκτες ήταν εκείνοι που με προσωπικά καλάθια μείωσαν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της διαφοράς στις αρχές της δεύτερης περιόδου (17-18 στο 12'). Ο «Γηραιός» ωστόσο, όχι μόνο δεν αγχώθηκε, αντιθέτως «απάντησε» με ένα δικό του ξέσπασμα, και χτυπώντας στο «ζωγραφιστό» τη νωχελική άμυνα των «πρασίνων» εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (21-31 στο 16').



Τα «γκάζια» του Δημήτρη Πρίφτη από τον πάγκο για την άσχημη εικόνα του Παναθηναϊκού έπιασαν τόπο στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα σερί 9-0 (30-31), κλείνοντας το πρώτο μέρος στο -3 και το 35-32.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ηρακλή να μπαίνει συγκεντρωμένος, αλλά και παθιασμένος στο παρκέ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θυμίζοντας κατά πολύ την αρχή του πρώτου μέρους. Η καλή άμυνα της ομάδας του Μέξα, σε συνδυασμό με τα πολλά και εύκολα λάθη του Παναθηναϊκού, επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να τρέξει ένα μικρό σερί 7-2 στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου για το +8 (34-42).

Οι γηπεδούχοι με τη σειρά τους δυσκολεύτηκαν αφάνταστα να βρουν ρυθμό και να επιβάλουν το παιχνίδι τους, δείχνοντας εγκλωβισμένοι σε άμυνα και επίθεση. Όλα αυτά όμως, μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου, εκεί όπου οι Κασελάκης και Σαντ-Ρος με ωραίες ενέργειες και στις δύο πλευρές του παρκέ βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να τρέξει ένα 10-4 σερί, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται σε απόλυτη ισορροπία (48-48).

Το καλό κλείσιμο της τρίτης περιόδου, έδωσε την ψυχολογική ώθηση που έψαχνε ο Παναθηναϊκός από την αρχή του αγώνα. Με τον Οκάρο Γουάιτ να βγαίνει μπροστά και να ηγείται στο σκοράρισμα με έξι πόντους, οι «πράσινοι» βρήκαν δέκα αναπάντητους πόντους για το 58-48 στο 33'.


Τα δεκάλεπτα: 12-18, 32-35, 48-48, 70-58.

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλουν να... σκουπίσουν για να συγκεντρωθούν στο Final-4 οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ThemaSports
18/05 @ 09:00

Θέλουν να... σκουπίσουν για να συγκεντρωθούν στο Final-4 οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός κοντράρονται σήμερα με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναζητώντας το υπέρ τους 2-0 για να πάρουν την πρόκριση και να κοιτούν πλέον στο Final-4.

«Γκάζωσε» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
15/05 @ 18:54

«Γκάζωσε» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε προβάδισμα επί της ΑΕΚ ο Ολυμπιακός!

Ο κόσμος... έλειπε, μαζί και η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο καθώς άπαντες είχαν το μυαλό τους στο Final Four. Ο Ολυμπιακός ξύπνησε στην επανάληψη, καθάρισε εύκολα την ΑΕΚ με 92-75 και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Σλούκας: «Παναθηναϊκός, Ρεάλ οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ευρώπη - Το πιο ξεχωριστό F4 της καριέρας μου»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
15/05 @ 16:07

Σλούκας: «Παναθηναϊκός, Ρεάλ οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Ευρώπη - Το πιο ξεχωριστό F4 της καριέρας μου»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από 11 συμμετοχές σε Final 4 ο Κώστας Σλούκας εξηγεί γιατί αυτό με τον «μεγαλύτερο σύλλογο της Ευρώπης μαζί με τη Ρεάλ» είναι το πιο ξεχωριστό της καριέρας του!

Εφτά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά...-ThemaSports
15/05 @ 14:58

Εφτά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά...

Εφτά χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Όταν οι Γιαννακόπουλοι τίναξαν την μπάνκα στον αέρα για να δελεάσουν τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα να φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι, σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν την ελπίδα πως ένα ακόμα τρόπαιο θα κοσμούσε τη βιτρίνα.

Δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Πετρούσεφ, τη Δευτέρα οι εξετάσεις-ThemaSports
12/05 @ 22:35

Δεν φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του Πετρούσεφ, τη Δευτέρα οι εξετάσεις

Στον Ολυμπιακό επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την κατάσταση του Φίλιπ Πετρούσεφ, ωστόσο ο Σέρβος θα υποβληθεί σε εξετάσεις τη Δευτέρα (13/05) για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό με 30άρα και μυθικό Σπάρταλη και σήκωσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
12/05 @ 20:37

Εκθρόνισε τον Παναθηναϊκό με 30άρα και μυθικό Σπάρταλη και σήκωσε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Στέφανο Σπάρταλη να κάνει μυθικό ματς (28π., 15ρ.), ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Final 8 με σκορ 75-45, κατακτώντας έτσι το 4ο πρωτάθλημα Εφήβων στην ιστορία του!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ