Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πριν από δέκα ακριβώς χρόνια, 14/2/2012, βάφτηκε... πορτοκαλί σε μια ιστορική και ΑΠΟΕΛίστικη βραδιά για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα της Λυόν!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν η χρονιά που ο ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε την Ευρώπη να παραμιλά καθώς βρισκόταν ήδη στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και έμελλε να αποκλείσει τη γαλλική Λυόν για να φτάσει μέχρι τους «8» κόντρα στη Ρεάλ.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2012, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, 5000 ερωτευμένοι και τρελαμένοι πορτοκαλί έκαναν το ταξίδι στη Γαλλία και το Ζερλάν... έδρα τους για τον αγώνα με αντίπαλο τη Λυόν. Συνολικά 8 πτήσεις τσάρτερ ναυλώθηκαν, σε μια από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις οπαδών κυπριακής ομάδας.

Ο Λακαζέτ τελικά χάρισε τη νίκη στη Λυόν με 1-0, ένα αποτέλεσμα που άφηνε ελπίδες και όχι άδικα αφού ανατράπηκε από την ομάδα του Ιβάν στο ΓΣΠ, στη διαδικασία των πέναλτι, σε μια ακόμα πιο μαγική βραδιά για τον ΑΠΟΕΛ.

Συνθέσεις:
Λυών (Ρ. Γκαρντ): Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κονέ, Κρις, Σισοκό, Κάλστρομ, Γκοναλόν, Έντερσον (71’ Γκουρκούφ), Λακαζέτ (58’ Μπριάν), Μπάστος, Λισάντρο

ΑΠΟΕΛ (Ι. Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κακά, Ζορζε, Μποαβεντούρα, Μοράις, Πίντο, Έλντερ (71’ Μαρσίνιο), Χαραλαμπίδης (82’ Μαντούκα), Τρισκόφσκι, Αΐλτον (67’ Σολάρι)

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)
Κίτρινες: 52’ Πίντο, 89’ Μαρσίνιο
: 58’ Λακαζέτ

Δείτε παρακάτω στιγμές από τον αγώνα στο Ζερλάν:

Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφιες

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική Κύπρου με 0 βαθμούς το... 1991 - Πως ήταν ο κόσμος: Δύο πόντους η νίκη, δίκη Κοσκωτά και Τσάμπιονς Λιγκ ο Ερ. Αστέρας!-ThemaSports
18/10 @ 20:45

Εθνική Κύπρου με 0 βαθμούς το... 1991 - Πως ήταν ο κόσμος: Δύο πόντους η νίκη, δίκη Κοσκωτά και Τσάμπιονς Λιγκ ο Ερ. Αστέρας!

Έτοιμη να γράψει ιστορία απ΄ την... ανάποδη είναι η Εθνική Κύπρου των ανδρών, η οποία μετά και τη συντριβή από τη Γεωργία με 4-0, έκανε το... 7/7 (ήττες) στον Α΄ όμιλο της προκριματικής φάσης για το EURO 2024 και είναι... μία ανάσα από το να «επιστρέψει» 32 χρόνια πίσω, στο μακρινό 1991.

Στα «σαλόνια» με Ακρίτα ο Βασίλης Δημοσθένους! Στους πολυτιμότερους…  -ThemaSports
19/05 @ 09:51

Στα «σαλόνια» με Ακρίτα ο Βασίλης Δημοσθένους! Στους πολυτιμότερους…

Ο Ακρίτας Χλώρακας αποτέλεσε την ομάδα έκπληξη, που κατάφερε να… μπει στο γκρουπ των ομάδων που ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία.

Πως τα φέρνει η ζωή: Αιώνιο déjà vu από την... ανάποδη - Πέρσι ο ΑΠΟΕΛ, φέτος ο ίδιος ΚΙΝΔΥΝΟΣ για Ομόνοια!-ThemaSports
21/02 @ 22:27

Πως τα φέρνει η ζωή: Αιώνιο déjà vu από την... ανάποδη - Πέρσι ο ΑΠΟΕΛ, φέτος ο ίδιος ΚΙΝΔΥΝΟΣ για Ομόνοια!

Τον Φεβρουάριο του 2021 ο ΑΠΟΕΛ πάλευε για την είσοδο του στην εξάδα όμως φέτος, Φεβρουάριο 2022, η Ομόνοια είναι αυτή που βρίσκεται στην ίδια δύσκολη θέση.

Οι 5+1 νίκες της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη: Από τον Μίμη Παπαϊωάννου και το 1-4, στον Κετσπάγια, τον Σκόκο και τον Γιακουμάκη…-ThemaSports
13/02 @ 17:50

Οι 5+1 νίκες της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη: Από τον Μίμη Παπαϊωάννου και το 1-4, στον Κετσπάγια, τον Σκόκο και τον Γιακουμάκη…

Αφιέρωμα στις σπουδαιότερες νίκες που έχει πετύχει η ΑΕΚ μέσα στην παραδοσιακή έδρα του Ολυμπιακού.

Αφιέρωμα της Ομόνοιας στο... «πολυβόλο» Σωτήρη Καϊάφα (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
13/02 @ 13:27

Αφιέρωμα της Ομόνοιας στο... «πολυβόλο» Σωτήρη Καϊάφα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφιέρωμα του OFC TV στον μεγάλο σκόρερ της Ομόνοιας και του Κυπριακού ποδοσφαίρου, Σωτήρη Καϊάφα:

ΒΙΝΤΕΟ-αφιέρωμα για Τζιωνή από την Ομόνοια - «Κάνε μας περήφανους Μαρίνο!» -ThemaSports
26/01 @ 19:39

ΒΙΝΤΕΟ-αφιέρωμα για Τζιωνή από την Ομόνοια - «Κάνε μας περήφανους Μαρίνο!»

Η Ομόνοια αποχαιρετά με ένα βίντεο-αφιέρωμα τον Μαρίνο Τζιωνή αναφέροντας «Καλή τύχη σε ένα δικό μας παιδί. Κάνε μας περήφανους Μαρίνο!».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ