Συνέχεια στις κακές εμφανίσεις έδωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος γνώρισε την ήττα (76-72) από τον Ερυθρό Αστέρα, που ήταν η τρίτη σερί του και πρώτη φετινή στο ΣΕΦ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ματς
Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Νευρικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ ήταν οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα λεπτά, με τον Ερυθρό Αστέρα να ξεφεύγει στο 2-7. Στη συνέχεια, οι Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ κράτησαν επιθετικά την ομάδα του Πειραιά, όμως τα εύκολα λάθη της όχι μόνο διατηρούσαν σταθερά μπροστά τους Σέρβους, αλλά εκείνοι έφτασαν στο +10 (10-20), στο 7’. Η αντίδραση των παικτών του Μπαρτζώκα ήρθε με απανωτές πιεστικές άμυνες και την είσοδο του Σλούκα, ο οποίος έδωσε την ώθηση για ένα 11-0 και το προσπέρασμα (21-20), ωστόσο το καλάθι του Λαζάρεβιτς διαμόρφωσε το 21-22 της πρώτης περιόδου.

Με καλές άμυνες ο Ολυμπιακός πήγε στο +4 (26-22) στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου. Ωστόσο, τα λάθη έκαναν ξανά την εμφάνισή τους και με μπροστάρη τον Κάλινιτς ο Ερυθρός Αστέρας έκανε σερί 7-0 για το προσπέρασμά του (26-29), στο 14’. Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε με τους Ζαν-Σαρλ και Έισι για την ισοφάριση (31-31), στο 16’. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν με καλάθια μέσα στη ρακέτα, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα, με τον Σλούκα να φέρνει τη διαφορά στον πόντο (36-37), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το καλάθι και φάουλ του Λαρεντζάκη έδωσε στον Ολυμπιακό ξανά το προβάδισμα (39-37) στην αρχή του δεύτερου μέρους. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν κάκιστες και άστοχες επιθετικές επιλογές, με τους Ντόμπριτς και Κάλινιτς από την άλλη να τιμωρούν κάθε λάθος και να στέλνουν τον Ερυθρό Αστέρα στο +8 (42-50), στο 25’. Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά έβγαλαν αντίδραση και με Βεζένκοφ-Γουόκαπ μείωσαν στο καλάθι (48-50), όμως οι Σέρβοι έμειναν μπροστά με τα επιθετικά ριμπάουντ, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +4 (52-56).

Πολύ νευρικός εξακολουθούσε να ήταν ο Ολυμπιακός και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, με την τραγική αστοχία του έξω από τα 6,75μ. να δίνει την ευκαιρία στον Ερυθρό Αστέρα να πηγαίνει αρχικά στο +7 (54-61) και στη συνέχεια στο +8 (57-65), στο 34’. Εκεί, οι παίκτες του Μπαρτζώκα άρχισαν να πιέζουν στην άμυνα και με τους Βεζένκοφ και Σλούκα πλησίασαν στον πόντο (65-66). Ωστόσο, συνέχεια δεν υπήρξε, καθώς οι Πειραιώτες έχασαν εντελώς το μυαλό τους, με τον Κάλινιτς από την άλλη να κάνει… πάρτι στην άμυνά τους και έτσι οι φιλοξενούμενοι να ξεφεύγουν στο +7 (67-74), στο 39’. Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με το τελικό 76-72.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 36-37, 52-56, 72-76

Πηγή: Sport-fm.gr 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωλίγκα: Κατέθεσε υποψηφιότητα και τρίτη πόλη για το Final-4 του 2025!-ThemaSports
18/05 @ 14:27

Ευρωλίγκα: Κατέθεσε υποψηφιότητα και τρίτη πόλη για το Final-4 του 2025!

Την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για να διοργανώσει το Final-4 της Ευρωλίγκας έλαβε και έκανε γνωστή και επίσημα η Βαρκελώνη.

Ωραία τα Final 4 της Ευρωλίγκας, όμως ήρθε η ώρα να τα... καταργήσουμε-ThemaSports
11/05 @ 15:39

Ωραία τα Final 4 της Ευρωλίγκας, όμως ήρθε η ώρα να τα... καταργήσουμε

Μήπως ήρθε η ώρα η σεζόν στην Ευρωλίγκα να μην κλείνει… βιαστικά σε ένα τριήμερο, αλλά να έχει το σασπένς που αξίζουν να απολαμβάνουν οι φίλαθλοι;

Αταμάν στους παίκτες: «Μηδέν πιθανότητες να έφευγα! Θα πάρουμε τον τίτλο με άλλες δύο νίκες» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
08/05 @ 01:47

Αταμάν στους παίκτες: «Μηδέν πιθανότητες να έφευγα! Θα πάρουμε τον τίτλο με άλλες δύο νίκες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι είπε ο Εργκίν Αταμάν στα αποδυτήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την πρόκριση στο Final 4.

Μπηχτή Γιαννακόπουλου: «Εμείς θέλουμε την κούπα, τα συγχαρητήρια για το Final Four είναι για άλλες ομάδες»-ThemaSports
08/05 @ 00:45

Μπηχτή Γιαννακόπουλου: «Εμείς θέλουμε την κούπα, τα συγχαρητήρια για το Final Four είναι για άλλες ομάδες»

Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος λίγα λεπτά μετά την πρόκριση του Τριφυλλιού στο Final Four του Βερολίνου, έστειλε το μήνυμά του για την επιστροφή των «πράσινων».

Ξέσπασμα Κάτας: «Δεν γίνεται οι βολές να είναι 35-6 λίγο πριν το τέλος, ίσως έπρεπε να μιλάμε για τους διαιτητές όπως ο Παναθηναϊκός»-ThemaSports
08/05 @ 00:37

Ξέσπασμα Κάτας: «Δεν γίνεται οι βολές να είναι 35-6 λίγο πριν το τέλος, ίσως έπρεπε να μιλάμε για τους διαιτητές όπως ο Παναθηναϊκός»

Μετά τις... αμετάφραστες αιχμές στη Nova, ο Κάτας έγινε πολύ πιο σαφής στη συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας ντροπιασμένος για το απίθανο 35-10 υπέρ του Παναθηναϊκού στις βολές.

Αταμάν: «Αυτές οι γροθιές είναι για όλους όσοι μας στηρίζουν - Τώρα είμαστε υποψήφιοι για πρωταθλητές Ευρώπης»-ThemaSports
08/05 @ 00:26

Αταμάν: «Αυτές οι γροθιές είναι για όλους όσοι μας στηρίζουν - Τώρα είμαστε υποψήφιοι για πρωταθλητές Ευρώπης»

Διαβάστε τι ανέφερε ο Εργκίν Αταμάν μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ