Γιάννης Ιωάννου

Γράφει ο Γιάννης Ιωάννου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τόρες και Ριέρα. Δύο παίκτες με ποιότητα, οι οποίοι πέρσι έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις στα 2/3 της σεζόν, όμως εκεί που "έσφιξαν τα γάλατα" και κρίνονταν οι τίτλοι, εξελίχθηκαν σε... "βαρίδι" για την ΑΕΛ, πραγματοποιώντας ανεξήγητα απογοητευτικές εμφανίσεις.

Και το οξύμωρο της όλης ιστορίας, είναι ότι αμφότεροι συνεχίζουν φέτος από εκεί που σταμάτησαν πέρσι, χωρίς ουσιαστικά να έχουν προσφέρει το παραμικρό στη Λεμεσιανή ομάδα. Και οι αριθμοί είναι... αμείλικτοι. Ο ένας (Τόρες) 0 (μηδέν) γκολ σε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και ο άλλος (Ριέρα), επίσης 0 (μηδέν) γκολ σε 14 συμμετοχές και από δημιουργία... ένα ακόμη πιο μεγάλο μηδενικό.

Και στο σημερινό (26/01) ματς κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα, έρχεται ο Τόρες με μία... αψυχολόγητη, αδιανόητη ενέργεια, να βάλει το "κερασάκι στην τούρτα" σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον του, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για σχεδόν ένα ολόκληρο ημίχρονο, κάνοντας ένα "δολοφονικό" τάκλιν που αν υπήρχε "αστυνομία ποδοσφαίρου", όπως είθισται να λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις, θα έπρεπε να τον "συλλάβει" επί τόπου.

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΠΟΒΟΛΗ για Τόρες - Πρώτα κίτρινη και μετά ΚΟΚΚΙΝΗ μέσω VAR!

Ειλικρινα και επιτρέψτε μου τον πρώτο ενικό, θα ήθελα να ήξερα τι σκεφτόταν ο Ισπανός ακραίος χαφ στη συγκεκριμένη φάση και έκανε ένα τέτοιο μαρκάρισμα που εκτός του ότι "κρέμασε" την ομάδα του, θα μπορούσε να κάνει τεράστια ζημιά στον αντίπαλο, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι όπου η ΑΕΛ έπαιζε ουσιαστικά τη μισή χρονιά, αφού στο πρωτάθλημα μόνο με "θαύμα" θα μπορέσει να μπει στην εξάδα και το κύπελλο είναι η μοναδική της διέξοδος για να κυνηγήσει τη διάκριση.

Και τώρα, με το 1-0 εις βάρος της απέναντι σε μία καλύτερα ομάδα όπως είναι ο Απόλλωνας, θα πρέπει να κυνηγήσει ένα "θαύμα" στη ρεβάνς, αφού ένα γκολ να δεχθεί, θα πρέπει να βάλει τρία και όπως παρουσιάζεται η φετινή ΑΕΛ, δεν σου δίνει το δικαίωμα να θεωρείς ότι μπορεί να διαψεύσει τα προγνωστικά και να κάνει την ανατροπή.

Από εκεί και πέρα, επιστρέφοντας στους Τόρες και Ριέρα, το κλίμα και για τους δύο είναι πολύ βαρύ στις τάξεις του κόσμου της ΑΕΛ. Όσοι έχετε αμφιβολίες, κάντε απλά μία "βόλτα" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικά ο πρώτος μετά την αποβολή του στο πρώτο ματς του κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα, τείνει να εξελιχθεί σε... persona non grata για πολύ μεγάλη μερίδα του κίτρινου λαού και δεν ξέρουμε αν μπορεί πλέον το κλίμα να αντιστραφεί. Και για τον Ριέρα υπάρχει μεγάλη γκρίνια, αλλά όχι στον βαθμό που υπάρχει για τον Τόρες και δεν ξέρουμε αν μπορούν πλέον αμφότεροι να "γυρίσουν το χαρτί".

Πάντως, έχουν αποδείξει και οι δύο τις δυνατότητες τους τα προηγούμενα χρόνια και είναι απορίας άξιο γιατί παρουσιάζουν αυτή την απογοητευτική εικόνα εδώ και τόσους μήνες. Το τι φταίει, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Από εκεί και πέρα όμως, είναι διαφορετικό το να θέλεις και να μην μπορείς ή να θέλεις, να προσπαθείς και να μην σου βγαίνουν κάποια πράγματα ή τίποτα στο γήπεδο, ή ακόμα και το να μη θέλεις είτε γιατι... ξενέρωσες ή για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, από το να κάνεις αυτό που έκανε ο Τόρες κόντρα στον Απόλλωνα.

End of story που λένε και οι Άγγλοι...

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;-ThemaSports
22/07 @ 20:40

Το προσπερνούν ηθελημένα ή άθελα, δεν το γνωρίζουν ή απλά... υποτιμούν την Κυπριακή ομάδα;

Διαβάζουμε με... απορία κάποια ρεπορτάζ/άρθρα σε ελλαδικά σάιτ που αναφέρονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον Απόλλωνα, σε σχέση με το γεγονός ότι θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αν οι πρωταθλητές Ελλάδος αποκλείσουν τη Μακάμπι Χάιφα.

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε-ThemaSports
24/06 @ 23:00

Θυμίζει το καλοκαίρι του 2011, όμως άλλα δεδομένα τότε και άλλα τώρα - Η επιστροφή στην κανονικότητα και... βλέπουμε

Το φετινό... "ξεσκαρτάρισμα" στο ρόστερ της ΑΕΛ, ξυπνά μνήμες από το καλοκαίρι του 2011, όταν μετά από μία περιπετειώδη χρονιά, ο τότε προπονητής της ομάδας, Πάμπος Χριστοδούλου, επιχείρησε ολική ανοικοδόμηση με τα γνωστά αποτελέσματα.

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!-ThemaSports
13/06 @ 08:57

Να βρει και η Εθνική Κύπρου τον... δικό της Πογιέτ!

Δεν τα κατάφερε ούτε χθες η Εθνική Κύπρου να πάρει τη νίκη και να... ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του ομίλου της, αφού παρότι προηγήθηκε με 0-2 απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, εντούτοις κατάφερε και ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!-ThemaSports
08/06 @ 19:30

Κωστένογλου και ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους!

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2021, η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη του Ελλαδίτη Νίκου Κωστένογλου, στη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ανδρών.

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά-ThemaSports
27/05 @ 22:00

Του χρόνου ΞΕΡΕΙ ότι θα κριθεί (πολύ) πιο αυστηρά

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σωφρόνης Αυγουστή, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα της Λευκωσίας στην κατάκτηση κάποιου τίτλου, ενώ στο... νήμα έχασε και τη 2η θέση που θα έδινε εισιτήριο για τα προκριματικά του "χρυσοφόρου" Τσάμπιονς Λιγκ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ