Γιάννης Ιωάννου

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaSports ενόψει του ντέρμπι Ανόρθωση-Ομόνοια, ο Σερβοκύπριος τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της «Κυρίας», Βέσκο Μιχαΐλοβιτς.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το βράδυ του Σαββάτου (29/01, 19:00) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», θα διεξαχθεί το ντέρμπι ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Ομόνοια, το οποίο δεσπόζει στο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.

Ένα κομβικό ματς και για τις δύο ομάδες ενόψει της συνέχειας, στην προσπάθεια που κάνουν για να κλειδώσουν θέση στην εξάδα, αλλά και για να μειώσουν τις αποστάσεις από τις προπορευόμενες ομάδες που απέκτησαν πλεονέκτημα στην κούρσα για τον τίτλο.

Πιστοί στο ραντεβού μας για μία ακόμη αγωνιστική, η ιστοσελίδα μας ThemaSports.com, επικοινώνησε με τον Σερβοκύπριο τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών της «Κυρίας», Βέσκο Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος έπαιξε ποδόσφαιρο και στις δύο ομάδες και προσέφερε τα μέγιστα, όντας ένας από τους κορυφαίους ξένους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Κύπρο. Ο κ. Μιχαϊλοβιτς μας είπε αρκετά και ενδιαφέροντα για το μεγάλο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Μιχαϊλοβιτς:

Τα φώτα της 19ης αγωνιστικής, είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι του "Αντώνης Παπαδόπουλος" ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Ομόνοια. Ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες, "έξι βαθμών" όπως είθισται να λέμε. Θα θέλαμε το σχόλιο σας γι΄ αυτή τη μεγάλη μάχη...

«Σίγουρα είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής, όποτε κι αν παίζουν, είτε την πρώτη αγωνιστική είτε τώρα που πλησιάζει το τέλος της Α΄ φάσης του πρωταθλήματος, είναι ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει παιχνίδι έξι βαθμών, είναι ντέρμπι τριών βαθμών, το οποίο θα προσπαθήσουν και οι δύο ομάδες να το κερδίσουν. Δυστυχώς, με κάποιες συγκυρίες και κάποια ατυχή αποτελέσματα τις προηγούμενες αγωνιστικές, και οι δύο ομάδες βρέθηκαν σε μία κατάσταση που δεν είναι συνηθισμένες ούτε η μία ούτε η άλλη και γι΄ αυτό θα προσπαθήσουν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι, το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό, καταρχάς για την εξάδα, αλλά και για να διατηρήσουν ή και να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή και πιστεύω ότι ο νικητής αυτού του αγώνα, θα μπορέσει να παλέψει στο τέλος της ημέρας και για το πρωτάθλημα, αυξάνοντας τις πιθανότητες του».

Έχετε παίξει πολλά τέτοια ντέρμπι στην ποδοσφαιρική σας καριέρα, ποια σημεία πιστεύετε ότι μπορεί να κρίνουν αυτό το κρίσιμο παιχνίδι;

«Συνήθως λένε ότι αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει αυτός που το θέλει παραπάνω. Νομίζω ότι αυτά τα ματς τα κερδίζουν οι ομάδες που είναι πιο συγκεντρωμένες στον αγωνιστικό χώρο και όταν οι παίκτες ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των προπονητών που ξέρουν τις αδυναμίες της αντίπαλης ομάδας. Υπάρχουν και παίκτες-"κλειδιά" και στη μία και στην άλλη ομάδα, που μπορούν με μία ενέργεια να κάνουν το απρόβλεπτο, να κάνουν τη διαφορά και αυτό έχει τη δική του σημασία, ειδικά όταν μιλάμε για τέτοια παιχνίδια».

Ποιοι είναι κατά την άποψη σας οι παίκτες-"κλειδιά";

«Στην ομάδα μου την Ανόρθωση για παράδειγμα, είναι ο Ουάρντα, ο Λάζαρος, ο Νοβότνι, ενώ στην Ομόνοια θα έλεγα τον Λοϊζου και τον Μποτεάκ. Είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ακόμα και να κρίνουν ένα παιχνίδι με μία ενέργεια τους».

Δίνετε προβάδισμα νίκης σε κάποια από τις δύο ομάδες;

«Σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει φαβορί σε ένα τέτοιο ντέρμπι, όμως θα έδινα ένα προβάδισμα στην Ανόρθωση λόγω έδρας, αφού ένα γεμάτο "Αντώνης Παπαδόπουλος" από τον κόσμο της Ανόρθωσης, δίνει άλλη δυναμική στην ομάδα».

Ποιες ομάδες πιστεύετε ότι θα δώσουν μάχη για τον τίτλο μέχρι τέλους;

«Σίγουρα οι τρεις ομάδες που προπορεύονται αυτή την στιγμή, Απόλλων, ΑΕΚ και Άρης, ενώ ο νικητής του ντέρμπι Ανόρθωση-Ομόνοια θα αυξήσει τις πιθανότητες του. Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει σε αυτές τις ομάδες και ο ΑΠΟΕΛ που επίσης είναι ανεβασμένος, αλλά κακά τα ψέματα, έχασε αρκετό έδαφος, όμως υπάρχει ακόμα δρόμος, υπάρχουν αρκετά παιχνίδια και μπορούν να γίνουν ανατροπές».

Τι είναι αυτό που θυμάστε πιο έντονα από τα ντέρμπι μεταξύ Ανόρθωσης και Ομόνοιας την εποχή που παίζατε ποδόσφαιρο;

«Την ατμόσφαιρα, τα γεμάτα γήπεδα, τους οπαδούς να πηγαίνουν στο γήπεδο χωρίς φασαρίες. Όταν βγαίναμε στον αγωνιστικό χώρο και βλέπαμε γεμάτες κερκίδες με πολύ πάθος από τους φιλάθλους για τη νίκη, ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα που μένει για πάντα στη μνήμη σου».

Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στον κόσμο;

«Πιστεύω ότι ποτέ στα παιχνίδια Ανόρθωσης-Ομόνοιας και Ομόνοιας-Ανόρθωσης, δεν υπήρχε η ένταση που υπήρχε σε άλλα ντέρμπι, δεν είχαμε προβλήματα. Εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι ή μάλλον είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και εύχομαι στο τέλος της ημέρας να κερδίσει η Ανόρθωση, είναι η ομάδα μου, δουλεύω για την Ανόρθωση και θέλω πάντα το καλύτερο, νίκες, επιτυχίες και τίτλους».

Γιάννης Ιωάννου

Διαβάστε επίσης: 

ΧΑΡΙΤΟΥ στο {TS} για Ανόρθωση-Ομόνοια: «Δεν θεωρώ ότι θα κριθεί στην ποιότητα - Δεν μπορείς να μην τις υπολογίζεις για τίτλο...»

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΠΕΣ: «Δεν πανηγύρισα από σεβασμό στην πρώην ομάδα μου» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
09/03 @ 20:31

ΛΟΠΕΣ: «Δεν πανηγύρισα από σεβασμό στην πρώην ομάδα μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις Ράφα Λόπες μετά την νίκη επί της Ομόνοιας.

«Είναι όμορφο να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου»-ThemaSports
18/11 @ 17:35

«Είναι όμορφο να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου»

Η Ελεονώρα Ορδοξόξου Χατζηπαντελή συμμετείχε στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και μοιράζεται στο Themasports εντυπώσεις για όσα είδε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας στο μεγάλο αθλητικό γεγονός και στέλνει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο για έναν καλύτερο κόσμο.

Αντώνης Μαρτασίδης στο {TS}: «Δεν υπάρχει καμία στήριξη, ότι έχω πετύχει μέχρι σήμερα το έκανα μόνος μου και με τον προπονητή μου»-ThemaSports
31/05 @ 21:40

Αντώνης Μαρτασίδης στο {TS}: «Δεν υπάρχει καμία στήριξη, ότι έχω πετύχει μέχρι σήμερα το έκανα μόνος μου και με τον προπονητή μου»

Συνέντευξη στο Themasports και τον Φώτη Μιλτιάδους, παραχώρησε ο αρσιβαρίστας, Αντώνης Μαρτασίδης.

Παναγιώτου στο {TS}: «Για τα Κυπριακά δεδομένα είναι κόσμημα»! Τι μας είπε για την παρουσία του στον πάγκο ομάδας της Ελλάδας και η... επόμενη μέρα-ThemaSports
19/06 @ 16:00

Παναγιώτου στο {TS}: «Για τα Κυπριακά δεδομένα είναι κόσμημα»! Τι μας είπε για την παρουσία του στον πάγκο ομάδας της Ελλάδας και η... επόμενη μέρα

Ο Κύπριος προπονητής, Μάριος Παναγιώτου, ήταν στην περασμένη σεζόν στον πάγκο του Πιερικού.

Γ.ΤΣΟΥΚΚΑΣ στο Τhemasports: «Να σταματήσουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες – Πήρα πολλά κι έδωσα στην Νέα Σαλαμίνα»-ThemaSports
24/04 @ 20:06

Γ.ΤΣΟΥΚΚΑΣ στο Τhemasports: «Να σταματήσουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες – Πήρα πολλά κι έδωσα στην Νέα Σαλαμίνα»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής ακαδημιών Γιώργος Τσούκκας μίλησε στο Themasports για την παρουσία του στην Νέα Σαλαμίνα, τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και το μέλλον του.

ΑΝΤΡΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ στο {TS} για το Απόλλων-ΑΕΛ: Που θα κριθεί το ντέρμπι και οι διαφορές με την εποχή του!-ThemaSports
10/02 @ 10:00

ΑΝΤΡΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ στο {TS} για το Απόλλων-ΑΕΛ: Που θα κριθεί το ντέρμπι και οι διαφορές με την εποχή του!

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaSports.com για το εξ αναβολής ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των δύο ομάδων, Άντρος Σοφοκλέους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ