Γιάννης Ιωάννου

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaSports.com, ο παλαίμαχος Κύπριος ποδοσφαιριστής, Πάρης Ηλία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

0837Η ΑΕΚ υποδέχεται το βράδυ της Δευτέρας (24/01, 19:00) στο "ΑΕΚ Αρένα" την Ανόρθωση, σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες, στην προσπάθεια που κάνουν για να κόψουν πρώτοι το νήμα στο τέλος του ποδοσφαιρικού "μαραθωνίου".

Πιστή στο "ραντεβού" της, η ιστοσελίδα μας ThemaSports.com, επικοινώνησε με έναν παλαίμαχο Κύπριο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα και των δύο ομάδων, πανηγυρίζοντας τίτλους και κερδίζοντας τον σεβασμό των οπαδών τους.

Ο λόγος για τον Πάρη Ηλία, ο οποίος με χαρά απάντησε στα ερωτήματα μας...

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε, πριν ανοίξει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής:

Κύριε Πάρη Ηλία, το ντέρμπι ΑΕΚ-Ανόρθωση που θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας (24/01, 19:00) στο "ΑΕΚ Αρένα", δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής. Είναι ένα ντέρμπι "έξι βαθμών" μεταξύ δύο ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο, θα θέλαμε το σχόλιο σας γι΄ αυτή τη μεγάλη μάχη...

«Είναι ένα αμφίρροπο ντέρμπι μεταξύ δύο πολύ μεγάλων ομάδων και όλα τα φώτα δικαιολογημένα θα είναι στραμμένα σε αυτό. Είχα την τύχη να αγωνιστώ και στην ΑΕΚ και στην Ανόρθωση και είναι μοναδικό το συναίσθημα όταν φοράς τη φανέλα αυτών των δύο ομάδων. Είναι ένα παιχνίδι που περίμενουν με ανυπομονησία οι οπαδοί τους που ζουν στη Λάρνακα και σε άλλες πόλεις και εύχομαι να το απολαύσουμε όλοι μας. Είναι ένα ντέρμπι στο οποίο δεν χωράνε προγνωστικά, αφού ναι μεν η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στην έδρα της, αλλά η Ανόρθωση έχει βρει τα πατήματα της στα τελευταία παιχνίδια και είναι ένα ματς τριπλής παραλλαγής. Ότι αποτέλεσμα κι αν έρθει, δεν θα είναι έκπληξη, αφού είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες».

Ποια σημεία μπορεί να κρίνουν το ντέρμπι;

«Τα λάθη στην άμυνα, γιατί και οι δύο ομάδες έχουν προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Επιθετικά είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες, αναπτύσσονται σωστά, κάνουν ευκαιρίες και σκοράρουν». 

Ποιοι παίκτες θεωρείτε ότι μπορούν να αποτελέσουν τα "κλειδιά" των ομάδων τους στην προσπάθεια που θα κάνουν για να πάρουν το τρίπόντο;

«Πλέον το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, δεν είναι όπως παλιά. Όλοι οι παίκτες είναι επαγγελματίες, με τεχνική κατάρτιση, γερά πνευμόνια και μία ομάδα στηρίζεται στο σύνολο, στην ομαδικότητα και όχι στις ατομικές εξάρσεις κάποιων παικτών. Δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σου κάνει τη ζημιά και να αποτελέσει τον "άσο στο μανίκι" του προπονητή, μπορεί να είναι αμυντικός, μέσος και όχι απαραίτητα επιθετικός. Σίγουρα όμως υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα και ηγετικές ικανότητες και στις δύο ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Ουάρντα, ο Τρισκόφσκι, που μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο και να βάλουν το "κερασάκι στην τούρτα", να δώσουν το κάτι παραπάνω».

Ποιες ομάδες πιστεύετε ότι θα δώσουν μάχη για τον τίτλο μέχρι τέλους;

«Οι παραδοσιακές ομάδες, η ΑΕΚ, ο ΑΠΟΕΛ που έχει ανέβει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα, η Ανόρθωση που επίσης είναι σε ανοδική πορεία, ο Απόλλωνας που έχει πάρα πολύ καλή ομάδα και η Ομόνοια».

Αρκετός κόσμος θεωρεί ότι η Ομόνοια μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, δεν μπορεί να υπερασπιστεί το στέμμα της και θα πρέπει να περιοριστεί στη διεκδίκηση θέσης στην εξάδα, για να αποφύγει τα χειρότερα. Εσείς όμως έχετε αντίθετη άποψη...

«Εγώ πιστεύω ότι η Ομόνοια μπορεί να κάνει την ανατροπή, γιατί είναι μία ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Μπορεί να έχασε το ματς με τον Απόλλωνα, όμως επειδή είχα την τύχη να δω το παιχνίδι, μπορούσε να πάρει βαθμολογικό κέρδος, ειδικά το δεύτερο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ καλή. Να προσθέσω ότι η Πάφος είναι μία από τις ομάδες που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, έχει πολύ καλή ομάδα και έδειξε ότι μπορεί να εξασφαλίσει θέση στην εξάδα και να αφήσει εκτός μία από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες». 

Θεωρείτε ότι ο Άρης δεν μπορεί να αντέξει μέχρι τέλους στην κούρσα για τον τίτλο;

«Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα ο Άρης, αλλά επειδή είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του που βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία, νομίζω ότι δεν θα αντέξει μέχρι το τέλος την πίεση του πρωταθλητισμού, είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα και δεν έχει την εμπειρία να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Όμως πιστεύω ότι τουλάχιστον θα εξασφαλίσει εισιτήριο για την Ευρώπη, γιατί είναι πολύ καλή και ποιοτική ομάδα».

Από ποιες ομάδες περιμένατε περισσότερα φέτος;

«Από την Ανόρθωση περίμενα περισσότερα, όμως έπαιζε σε διπλό ταμπλό λόγω των ομίλων και δεν ήταν εύκολο. Ίσως έπαιξε ρόλο η κούραση και το ότι αγωνίζονταν συνέχεια οι ίδιοι παίκτες, όμως τώρα που δεν παίζει στην Ευρώπη, βλέπουμε να ανεβαίνει, να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και να παίρνει τα αποτελέσματα. Περίμενα περισσότερα από τον Εθνικό Άχνας ο οποίος με απογοήτευσε με την παρουσία του μέχρι στιγμής, αλλά και από την ΑΕΛ, η οποία πέρσι έκανε πορεία πρωταθλητισμού και φέτος είναι πολύ χαμηλά στη βαθμολογία».

Πως κρίνετε τη φετινή πορεία της ΑΕΚ; Η αλήθεια είναι ότι εξέπληξε πολύ κόσμο...

«Η ΑΕΚ βλέπουμε να κάνει φανταστική πορεία, όμως κάπου την πατάει στα "μικρά" παιχνίδια και χάνει τζάμπα βαθμούς. Είναι ένα σύνδρομο της εποχής της δικής μας που έπαιζα ποδόσφαιρο στην ομάδα, κερδίζαμε τις μεγάλες ομάδες και χάναμε από τις λεγόμενες μικρές».

Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ και της Ανόρθωσης;

«Να γίνει ένα αθλητοπρεπέστατο παιχνίδι, με ωραίο θέαμα, χωρίς έκτροπα και ο καλύτερος να κερδίσει. Είναι και οι δύο ομάδες στην καρδιά μου, έχω αγωνιστεί στην Ανόρθωση κατακτώντας τίτλους, όπως και στην ΑΕΚ που πανηγυρίσαμε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της, πέρασα όμορφα χρόνια και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και από τον κόσμο της ΑΕΚ και από τον κόσμο της Ανόρθωσης».

Μία τελευταία ερώτηση κ. Πάρη Ηλία, θα θέλαμε να μας πείτε την άποψη σας για το VAR που έχει μπει για τα καλά πλέον και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο...

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ καλό που μπήκε το VAR και στο πρωτάθλημα μας, αλλά αυτοί που το χειρίζονται όπως και οι διαιτητές που παίρνουν τις αποφάσεις, θα πρέπει να είναι λίγο πιο ακριβοδίκαιοι σε κάποιες φάσεις για όλες τις ομάδες. Να μη βλέπουμε ανομοιόμορφες αποφάσεις, π.χ. σε ένα παιχνίδι να ακυρώνεται ένα γκολ ως οφσάιντ για εκατοστά ή χιλιοστά και σε παρόμοια φάση σε άλλο ματς να μετράει κανονικά το γκολ ή σε ένα ματς να δίνεται πέναλτι για χέρι και σε ένα αλλο παιχνίδι σε παρόμοια φάση να μη σφυρίζεται παράβαση. Πρέπει να είναι ακριβοδίκαιοι. Όμως βελτιώθηκε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο με την έλευση του VAR, ενώ μειώθηκαν και οι φωνές για τη διαιτησία σε σχέση με άλλα χρόνια».

Γιάννης Ιωάννου

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΠΕΣ: «Δεν πανηγύρισα από σεβασμό στην πρώην ομάδα μου» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
09/03 @ 20:31

ΛΟΠΕΣ: «Δεν πανηγύρισα από σεβασμό στην πρώην ομάδα μου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις Ράφα Λόπες μετά την νίκη επί της Ομόνοιας.

«Είναι όμορφο να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου»-ThemaSports
18/11 @ 17:35

«Είναι όμορφο να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο σου»

Η Ελεονώρα Ορδοξόξου Χατζηπαντελή συμμετείχε στον 40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και μοιράζεται στο Themasports εντυπώσεις για όσα είδε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας στο μεγάλο αθλητικό γεγονός και στέλνει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να μετατραπεί σε εργαλείο για έναν καλύτερο κόσμο.

Αντώνης Μαρτασίδης στο {TS}: «Δεν υπάρχει καμία στήριξη, ότι έχω πετύχει μέχρι σήμερα το έκανα μόνος μου και με τον προπονητή μου»-ThemaSports
31/05 @ 21:40

Αντώνης Μαρτασίδης στο {TS}: «Δεν υπάρχει καμία στήριξη, ότι έχω πετύχει μέχρι σήμερα το έκανα μόνος μου και με τον προπονητή μου»

Συνέντευξη στο Themasports και τον Φώτη Μιλτιάδους, παραχώρησε ο αρσιβαρίστας, Αντώνης Μαρτασίδης.

Παναγιώτου στο {TS}: «Για τα Κυπριακά δεδομένα είναι κόσμημα»! Τι μας είπε για την παρουσία του στον πάγκο ομάδας της Ελλάδας και η... επόμενη μέρα-ThemaSports
19/06 @ 16:00

Παναγιώτου στο {TS}: «Για τα Κυπριακά δεδομένα είναι κόσμημα»! Τι μας είπε για την παρουσία του στον πάγκο ομάδας της Ελλάδας και η... επόμενη μέρα

Ο Κύπριος προπονητής, Μάριος Παναγιώτου, ήταν στην περασμένη σεζόν στον πάγκο του Πιερικού.

Γ.ΤΣΟΥΚΚΑΣ στο Τhemasports: «Να σταματήσουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες – Πήρα πολλά κι έδωσα στην Νέα Σαλαμίνα»-ThemaSports
24/04 @ 20:06

Γ.ΤΣΟΥΚΚΑΣ στο Τhemasports: «Να σταματήσουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες – Πήρα πολλά κι έδωσα στην Νέα Σαλαμίνα»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής ακαδημιών Γιώργος Τσούκκας μίλησε στο Themasports για την παρουσία του στην Νέα Σαλαμίνα, τον Κύπριο ποδοσφαιριστή και το μέλλον του.

ΑΝΤΡΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ στο {TS} για το Απόλλων-ΑΕΛ: Που θα κριθεί το ντέρμπι και οι διαφορές με την εποχή του!-ThemaSports
10/02 @ 10:00

ΑΝΤΡΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ στο {TS} για το Απόλλων-ΑΕΛ: Που θα κριθεί το ντέρμπι και οι διαφορές με την εποχή του!

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaSports.com για το εξ αναβολής ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των δύο ομάδων, Άντρος Σοφοκλέους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ