Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο Αστέρας είχε τις τελικές, αλλά και το αυτογκόλ κι έτσι η… τυχερή Λαμία, που ήταν πολύ καλά στημένη στην άμυνα, κατάφερε να φύγει από την Τρίπολη νικώντας με 1-0 και παίρνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο που την φέρνει πια ισόβαθμη με τον σημερινό αντίπαλό της.
Με πολλές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, που δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να αποκτήσει καλό ρυθμό, τη Λαμία να προσπαθεί να απλωθεί στον αγωνιστικό δρόμο και τον Αστέρα να μη βρίσκει διαδρόμους κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο.
Οι γηπεδούχοι είχαν ελαφριά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να φτιάξουν παιχνίδι από πίσω χωρίς να μπορούν να γίνουν απειλητικοί δεδομένων και των σημαντικών απουσιών του Χουάν Μουνάφο και του Χερόνιμο Μπαραλες.
Περίπου μετά το πρώτο εικοσάλεπτο ο γηπεδούχοι ανέβασαν τις γραμμές πιο ψηλά πιέζοντας πια με μεγαλύτερη ένταση τη Λαμία.
Αφού πέρασε χωρίς τελική το πρώτο εικοσάλεπτο στην Τρίπολη, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 27ο λεπτό με αυτογκόλ!
Οι παίκτες της Λαμίας βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ταϊρόν έκανε το «τσαφ», η μπάλα χτύπησε στον Άλβαρες και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιφτσή για το 0-1.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα στο μισό της Λαμίας, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί με το παιχνίδι να χάνει ρυθμό όσο περνούσε η ώρα και τους φιλοξενούμενους να το έχουν φέρει στα μέτρα τους ειδικά μετά το αυτογκόλ.
Η πρώτη ευκαιρία για τους Αρκάδες στο παιχνίδι έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Ατιένθα να βγάζει την σέντρα και τον Μπενίτο με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη.
Καλύτερος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τους παίκτες του Αστέρα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με ζωηράδα και με διάθεση να πιέσουν ψηλά.
Στο 54' ο Γκεντσογλου έκοψε τελευταία στιγμή τον Σίτο, ενώ στο 55’ Ριέρα και Σίτο έκρυψαν τη μπάλα, το πλασέ του δεύτερου όμως από κοντά έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Γκαραβέλης.
Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία είχε η Λαμία στο 63ο λεπτό με τον Τσιφτσή να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα πάνω στην γραμμή σε εξ επαφής κεφαλιά του Ταϊρόν.
Ο Γκαραβέλης ήταν αυτός που απέκρουσε τις απειλές του Αστέρα, που έπαιζαν κυρίως με σέντρες από το 70ο λεπτό και μετά, η Λαμία πρόσεχε πολύ περισσότερο την άμυνά της όσο πλησίαζε το παιχνίδι στη λήξη.
Μεγάλη στιγμή για τον Αστέρα στο 87’ με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας μετά από κεφαλιά-πάσα του Τιλίκα να μπλοκάρει πάνω στην γραμμή ο Γκαραβέλης, τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος καθώς οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και έτσι η Λαμία πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».
Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία (46’ Kαρμόνα), Άλβαρες, Aτιένθα (84' Γκόμες), Καστάνιο, Σανταφέ (68’ Τιλίκα), Βαλιέντε (46’ Ιγκλέσιας), Ριέρα, Σίτο, Σονί, Μπενίτο (68’ Κρέσπι).
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Ορτέγκα, Μπεχαράνο, Γκέντσογλου (76’ Τζανδάρης), Ταϊρόν (76’ Ελευθεριάδης), Καραμάνος (67’ Σκόνδρας), Αραμπούλι (84' Τσούκαλος).
Πηγή: sdna.gr
Λαχτάρησαν και όχι άδικα οι οπαδοί της ΑΕΛ βλέποντας την ομάδα τους για έναν ολόκληρο γύρο να κάνει μόλις μία νίκη, αλλά και για αρκετές αγωνιστικές να μην μπορεί ούτε να σκοράρει έστω ένα γκολ!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/04 @ 20:11
Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15 Απριλίου 2025, αποφάσισε τα πιο κάτω:
19/04 @ 20:59
Η Πάφος είναι στην πρώτη θέση και κάνει Πάσχα στην κορυφή. Τι έγινε τις προηγούμενες χρονιές...
14/04 @ 17:53
Η ανακοίνωση.
14/04 @ 17:01
Ενημέρωση από τον ΚΟΑ στις ομάδες που αγωνίζονται στο Μακάρειο, πως το στάδιο θα κλείσει τις πόρτες του στις 4 Σεπτεμβρίου του 2025.
12/04 @ 08:48
Συνέχεια στη δράση για το Β' γκρουπ σήμερα με πολύ σημαντικούς αγώνες για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ.
11/04 @ 14:08
Η ΚΟΠ ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 12 -13 Απριλίου 2025. Οι αγώνες είναι για την 4η αγωνιστική του Β' ομίλου και για την 5η αγωνιστική του Α' ομίλου.
BEST OF THEMASPORTS