Νέα δεδομένα και αναλύσεις του ΤΑΕ Λεμεσού ενισχύουν το σενάριο καθόδου ξένων εκτελεστών για τη δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους, που διαπράχθηκε πριν από ακριβώς μία εβδομάδα στον Άγιο Αθανάσιο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου και της δημοσιογράφου Έρικας Καβάζη, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο καθόδου ξένων εκτελεστών για τη δολοφονία του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στον Άγιο Αθανάσιο, πριν από μία εβδομάδα. Παρά τις εντατικές έρευνες, δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη των δύο δραστών, ενώ τα «ορφανά» δείγματα DNA ενισχύουν την εκτίμηση ότι πρόκειται για ξένους δράστες.
Οι ανακριτές εκτιμούν ότι το σχέδιο δράσης, παρότι άρτια οργανωμένο, άφησε πίσω του επιμέρους λάθη από πρόσωπα που φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο. Μέχρι στιγμής, πέντε άτομα τελούν υπό κράτηση — ανάμεσά τους ο 44χρονος ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών μετά τον εμπρησμό του λευκού βαν, δύο άνδρες ηλικίας 58 και 30 ετών που φέρονται να μεσολάβησαν για την εξασφάλιση της μοτοσικλέτας, ένας 30χρονος κατάδικος που φέρεται να έδωσε σχετική εντολή, και ένας 39χρονος ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, βοήθησε στη φυγάδευση των εκτελεστών από την περιοχή του Αγίου Τύχωνα. Ο τελευταίος θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση.
Διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 41χρονου, σε σχέση με το νέο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με θύμα τον 51χρονο Γεώργιο Γεωργίου. Ο ύποπτος φέρεται σύμφωνα με την Τροχαία Λεμεσού να οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης, χωρίς άδεια και χωρίς ασφάλεια του αυτοκινήτου του.
Η Αστυνομία Κύπρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κοινό, καλεί όλο τον φίλαθλο κόσμο που θα παρευρεθεί την Κυριακή 09.11.2025 και ώρα 19:00, στο στάδιο Γ.Σ.Π. όπου θα διεξαχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΕΛ, να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς την ίδια του την ομάδα.
Τραγικό θάνατο βρήκε μια 32χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών από τη Γουατεμάλα που έχασε τη ζωή της από πυροβολισμό αφού έκανε λάθος στη διεύθυνση του σπιτιού που πήγαινε να καθαρίσει με τον σύζυγό της στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.