Ακολουθήστε μας στο Google news
Συνέντευξη στην Ολλανδική ιστοσελίδα omroepwest.nl παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, Τις Τίμερμανς, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Κύπρο και όχι μόνο.
Ο 23χρονος Ολλανδός μέσος είπε ανάμεσα σε άλλα:
Για το παρατσούκλι του, το “Dr. Football”: «Είμαι πολύ φανατικός με το ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα, δεν με ενδιέφερε το σχολείο, όμως ήξερα όλα τα τρελά στατιστικά για τους παίκτες. Είχαμε ένα κουίζ για κάποιους σπόνσορες και κατάφερα να το κερδίσω. Από τότε με φωνάζουν “Dr. Football”».
Για την απόφαση του να έρθει στην Κύπρο: «Σίγουρα υπήρχαν ενδοιασμοί για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ότι για παράδειγμα, ο κόσμος συχνά δρα με το συναίσθημα και και πως αργούν με τις πληρωμές. Ο Μπερτ Έσελινγκ έκανε την αλλαγή από την Jong De Graafschap στην ΠΑΕΕΚ πριν από εμένα και μου είπε καλά λόγια για την ομάδα και σκέφτηκα πως αν ένα τόσο καλό παιδί υπογράφει εκεί, τότε θα είναι καλά».
Για το ότι είναι τρεις Ολλανδοί στην ΠΑΕΕΚ (Τίμερμανς, Έσελινγκ, Γιάνσεν): «Περνάμε πολύ χρόνο οι τρεις μας. Πάμε για καφέ στην πόλη και κάνουμε παρέα. Είμαστε μια χαρά εδώ».
Για το αν τον αναγνωρίζει ο κόσμος στο δρόμο: «Φυσικά, είμαι πιο ξανθός από τον μέσο Κύπριο. Όταν τους λέω πως είμαι ποδοσφαιριστής, συνήθως ξέρουν ποιος είμαι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας της ομάδας μας (σσ. Πρόσεκ) που είναι δανεικός από την ΑΕΛ, είναι αναγνωρίσιμος παντού στο δρόμο. Ίσως το να είσαι αναγνωρίσιμος όπως εκείνος, είναι ένας στόχος».
Για το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό: «Δεν θα ήταν κακό να αγωνίζομαι στο εξωτερικό για ακόμα δέκα χρόνια. Σε εμπλουτίζει σαν άτομο να ζεις σε διαφορετικές χώρες και να έρχεσαι σε επαφή με άλλες κουλτούρες. Ένα βήμα μπροστά στην Κύπρο, φαίνεται καλό για εμένα ή σε μια καλή ομάδα στην Ελλάδα. Σίγουρα έχω αδυναμία στην Ado Den Haag, όμως θα δούμε».
Σημειώνουμε ότι στο εν λόγω κείμενο, γίνεται αναφορά για την ΠΑΕΕΚ και την κατεχόμενη Κερύνεια: «Η έδρα της ΠΑΕΕΚ είναι στην Κερύνεια, όμως λόγω της εισβολής των Τούρκων το 1974, η ομάδα μετακινήθηκε στη Λευκωσία. Η ΠΑΕΕΚ ελπίζει να γυρίσει στην Κερύνεια μια μέρα. Η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει τα χρώματα της από μαύρο-κίτρινο σε μαύρο-άσπρο. Το μαύρο αντιπροσωπεύει τον θρήνο μετά την τουρκική εισβολή και το άσπρο την ελπίδα ότι μια μέρα θα γυρίσουν στην Κερύνεια. Μόνο όταν γίνει αυτό, τα χρώματα θα γίνουν ξανά μαύρο-κίτρινο».
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα.
Στα πρώτα 4-5 χρόνια της εμπλοκής του Σεργκέι Λομάκιν στην διαχείριση της Πάφος FC, ακούστηκε αρκετές φορές η φράση: «Σε κάποια στιγμή θα βαρεθεί να ρίχνει λεφτά στον λάκκο που δεν έχει πάτο».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
03/05 @ 18:51
Σε ένα ματς... «αγγαρεία» που έγινε σήμερα (03/05) το απόγευμα στο Δασάκι, ο Εθνικός επικράτησε της ΑΕΛ με 2-0 για την 6η αγωνιστική των πλέι-άουτ και την προσπέρασε στη βαθμολογία του Β 'γκρουπ, ανεβαίνοντας στη 2η θέση με 39 πόντους, ενώ η Λεμεσιανή ομάδα έμεινε στους 36 και έπεσε στην 3η θέση.
30/04 @ 17:42
Ο Πορτογάλος επιθετικός του Απόλλωνα Πέδρο Μάρκες κρίθηκε ανέτοιμος και δεν ήθελαν να ρισκάρουν την συμμετοχή του στο σημερινό ματς κόντρα στην Πάφο, ενόψει της ρεβάνς.
30/04 @ 13:40
Οι οργανωμένοι οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας Red Rebels, εξέδωσαν ανακοίνωση, με αφορμή τα διοικητικά της ομάδας:
28/04 @ 21:22
Οι δηλώσεις του προπονητή της Ομόνοιας Αραδίππου Ούγκο Μαρτίνς μετά το ματς με τον Εθνικό.
25/04 @ 14:51
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της 5ης και 7ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 26, 27 και 28 Απριλίου.
BEST OF THEMASPORTS