Ακολουθήστε μας στο Google news
Σε ένα ματς θρίλερ που τα είχε όλα και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες, ο Ιωνικός πήρε τη νίκη-πρόκριση (1-2) στους «16» του κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα με ανατροπή μέσα σε ένα τρίλεπτο. Προηγήθηκε με τον Πλατέλλα η Ξάνθη. Ντάλσιο και Τουράμ τα γκολ των Νικαιωτών.
Η Ξάνθη είχε πολύ καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να σκοράρει με τον Πλατέλλα και είχε ακόμη δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ιμπραΐμι (χαμένο πέναλτι και δοκάρι), κόντρα σε έναν Ιωνικό που παρουσίασε μία εικόνα που μόνο... ευχαριστημένο δεν κράτησε τον Δημήτρη Σπανό.
Πιο αναλυτικά, οι Ακρίτες κέρδισαν πέναλτι μόλις στο5',όταν ο Βαλεριάνος ανέτρεψε τον Τσέλιο όμως ο Ιμπραΐμι δεν κατάφερε να ευστοχήσει από τα 11 βήματα.
Η πίεση της ομάδας του Ζάιμε Μονρόι απέδωσε καρπούς καθώς στο 26', και έπειτα από ωραία ανάπτυξη του παιχνιδιού, η μπάλα έφτασε στον Πλατέλλα που από μακρινή απόσταση εξαπέλυσε σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 1-0.
Ο μονόλογος της Ξάνθης συνεχίστηκε και στο 31', η προσπάθεια του Ιμπραΐμι σταμάτησε στο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Νικαιώτες κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 67' με τον Τουράμ όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ ωστόσο στο 76', ο Βραζιλιάνος στράικερ γύρισε προς τον Ντάλσιο, από το ύψος της μικρής περιοχής, και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία κάνοντας το 1-1.
Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η αθηναϊκή ομάδα έφτασε στην ανατροπή στο 79' με τον Γκοτσούλια να βγάζει κάθετη πάσα προς τον Τουράμ και αυτός πλάσαρε τον Ίτσο πετυχαίνοντας το 1-2.
Από τη μεριά τους, οι Θρακιώτες έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 71' με τον Αναγνωστόπουλο να λέει «όχι» στην προσπάθεια του Κρητικού.
Σημειώνεται πως οι γηπεδούχοι φωνάζουν για τη φάση του 86' καθώς ισχυρίζονται πως η μπάλα από το πλασέ του Κρητικού, που απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Βαφέα, είχε περάσει τη γραμμή αλλά ο ρέφερι Αγγελάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Oι συνθέσεις:
Ξάνθη (Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Παπάζογλου (74' Μπάτζιος), Τζανακάκης (74' Δεληγιαννίδης), Δόρης (64' Κρητικός), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Τσέλιος (90'+1' Τ. Δημητριάδης), Μονρός, Ιμπραΐμι (74' Διαμαντόπουλος).
Ιωνικός (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Λουάν, Μύγας, Βαλεριάνος (61' Καμπράλ), Κωνσταντινίδης (46' Βαφέας), Κιάκος, Μπάσα (46' Άοσμαν), Ντάλσιο, Πογοσιάν (46' Γκοτσούλιας), Τουράμ, Μάναλης (85' Σάντσες).
Πηγή: sdna.gr
Φαίνεται ότι το συμφώνησαν, μερικοί από τους προέδρους των ομάδων που εντάχθηκαν στο «μέτωπο» Χάρη Λοϊζίδη, αν ρωτηθούν, nα πουν την ίδια κουβέντα δημοσίως...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
12/06 @ 20:54
Ο Αντρέας Κυπριανού άλλως «Κίτσης» θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet Ball Boyz την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουνίου στις 21:15.
12/06 @ 15:02
Σημαντική ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου:
17/06 @ 16:13
Από εδώ και πέρα θα έχουμε… Νιούκαστλ και στην Ελλάδα, μετά τη συγχώνευση δύο ομάδων στα τοπικά της Ηπείρου!
03/06 @ 22:27
Διαβάστε την ανακοίνωση από τον Αχυρώνα - Ονήσιλο.
26/05 @ 13:23
Στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, γνωστοποιήθηκε σήμερα (26/05) ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε σήμερα την ΚΟΠ με επιστολή, για τις οικονομικές υποχρεώσεις των σωματείων προς το Κράτος.
16/05 @ 00:05
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαϊου στο Monte Caputo στη Λεμεσό, η εκδήλωση για τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ.
BEST OF THEMASPORTS