Ακολουθήστε μας στο Google news
Ο παλαίμαχος του ΑΠΟΕΛ και προπονητής τερματοφυλάκων, Μιχάλης Μορφής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM για τον ΑΠΟΕΛ αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα.
Τι δήλωσε:
Για το ματς με Εθνικό Άχνας: «Οπωσδήποτε τα πράγματα είναι όπως φαίνονται. Βρίσκεται σε δυσμενή θέση το ΑΠΟΕΛ, κανείς δεν το φανταζόταν αυτό μετά από τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Προσπαθεί να δουλέψει στη διακοπή για να αρχίσει μία πιο συνεπής πορεία. Η Άχνα πάντα παλεύει, έχει σταθερή παρουσία στην Α’ Κατηγορία. Είναι δύσκολο παιχνίδι για τον ΑΠΟΕΛ. Η Άχνα έχει ίδιο προπονητή, καλό σύνολο. Θα εξαρτηθεί από την πορεία του παιχνιδιού αν μπορεί να κερδίσει το ΑΠΟΕΛ. Δεν θα είναι εύκολο».
Αν μπορεί το ΑΠΟΕΛ να κάνει αντεπίθεση: «Όταν λέμε για αντεπίθεση δεν ξέρουμε πως να το τεκμηριώσουμε. Να δούμε αν υπάρχουν δυνατότητες για να διεκδικήσει θέση στην Ευρώπη ή για να πρωταγωνιστήσει. Είναι αρχή ακόμη για να γνωρίζουμε».
Για το έμψυχο δυναμικό των γαλαζοκίτρινων: «Αν το πάρουμε πάντα από το θέμα του ρόστερ και τους παίκτες, οι πλείστοι είναι γνωστοί, κάποιοι μεταξύ τους γνωρίζονται αλλά ακόμη δεν είναι σύνολο. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να κάνει περισσότερα καλά παιχνίδια του πρώτου μισάωρου ή να αποκτήσει μεγαλύτερο καλό ρυθμό. Από εκεί και πέρα, είναι διάφοροι παράγοντες κατά την άποψη μου. Χάθηκαν ανέλπιστα κάποιοι βαθμοί και έπεσε η ψυχολογία. Πρέπει να αφήσουν την ομάδα λίγο πιο ελεύθερη να δέσει με στόχο να κάνει μία καλύτερη πορεία. Είναι καινούργια ομάδα, κάποιοι γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά είναι παζλ από την αρχή. Πρέπει να κάνει κορμό.
Για τον Σωφρόνη Αυγουστή: «Ο κάθε προπονητής όταν πάει σε μία ομάδα που δεν έφτιαξε ο ίδιος, δοκιμάζει κάποια σχήματα και πρόσωπα. Αν με το 3-5-2 δεν τα καταφέρει νομίζετε πως δεν θα ξαναδοκιμάσει άλλο σύστημα; Υπάρχει ένα ρόστερ που κάποιες φορές είναι θέμα για τον προπονητή. Υπάρχει μία εικοσάδα παικτών, παίρνει κάποιος ευκαιρία, κάποιος αν δεν πάει καλά θα βάλει κάποιον άλλο. Αναγκαστικά συνεχώς αλλάζεις πρόσωπα μέχρι να έρθουν συνεχόμενα καλά αποτελέσματα για να μπορεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο, να συνεχιστεί αυτή η πορεία και να λέμε πως “ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Όσο χάνει βαθμούς θα ανακατεύει την τράπουλα ο Σωφρόνης και θα κάνει αλλαγές για να βρει λύσεις».
Για τους τερματοφύλακες του ΑΠΟΕΛ και τις απορίες σχετικά με ποιον θα πορευθεί: «Εγώ έχω προσωπική άποψη, αλλά δεν χρειάζεται να τοποθετηθώ πώς και πότε πρέπει να αλλάζεις τερματοφύλακες. Αν θα κρατήσει τον Νεόφυτο Μιχαήλ δεν μπορώ να ξέρω, αλλά μία ομάδα πρέπει να έχει έναν βασικό και να αποφασίσουν ποιος από τους δύο θα παίζει μέσα από τις προπονήσεις. Παίζει ρόλο και η προσωπικότητα. Είναι πολλά τα δεδομένα για να παρθεί απόφαση. Δεν μπορείς να αλλάζεις βάσει αποτελεσμάτων τον τερματοφύλακα. Είναι το Νο1. Αυτός με έναν στράικερ και έναν αμυντικό χαφ είναι οι πυλώνες σε μία ομάδα».
Για την απόσταση που χωρίζει τον ΑΠΟΕΛ από την κορυφή: «Μπορεί από το -9 να βρεθεί στο -6 παράδειγμα. Δεν είναι απαγορευτικό. Πρέπει να κερδίσει να πάρει ψυχολογία για να μπορεί να είναι εκεί στους πρωτοπόρους και να παλέψει. Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Το θέμα είναι να ανέβουν οι παίκτες, να αποκτήσει ρυθμό και ψυχολογία η ομάδα, χρειάζεται και η τύχη για να πάρει θετικά αποτελέσματα».
Για το φετινό πρωτάθλημα: «Λίγο περίεργο. Κάθε χρόνο είναι ανταγωνιστικό, αλλά κάθε χρόνο μία ομάδα θα έχει ένα επενδυτή. Βλέπε το παράδειγμα της Πάφου και του Άρη. Δεν μπορείς να ξέρεις αυτός ο Άρης που θα πάει ή αν θα σταθεροποιηθεί στα ψηλά. Να διεκδικήσει μία από τις θέσεις στην τετράδα. Υπάρχουν οι ομάδες που θα είναι εκεί. Η Ομόνοια πέρσι έτσι καιρό θυμάστε τι προβλήματα είχε και πήρε πρωτάθλημα. Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές. Υπάρχει ένας Ολυμπιακός κέρδισε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Δεν είναι όπως παλιά τα πράγματα που και να μην ήταν καλή μία ομάδα κέρδιζε τους μικρότερους αντιπάλους. Πλέον άμα μία ομάδα μεγάλη δεν παρουσιαστεί καλή, μπορεί να χάσει και από μικρότερες ομάδες».
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εντυπωσιακή φιέστα του Ολυμπιακού και την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου του πρωταθλήματος στους «ερυθρόλευκους».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
03/06 @ 22:27
Διαβάστε την ανακοίνωση από τον Αχυρώνα - Ονήσιλο.
26/05 @ 13:23
Στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, γνωστοποιήθηκε σήμερα (26/05) ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε σήμερα την ΚΟΠ με επιστολή, για τις οικονομικές υποχρεώσεις των σωματείων προς το Κράτος.
16/05 @ 00:05
Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 15 Μαϊου στο Monte Caputo στη Λεμεσό, η εκδήλωση για τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ.
15/05 @ 21:14
Ξεκίνησε στις 21:00 στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό, η μεγάλη βραδιά με τις ετήσιες βραβεύσεις του ΠΑΣΠ. Η αποψινή εκδήλωση μεταδίδεται από την Cablenet, με παρουσιαστές τον Λούη Πατσαλίδη και την Άντρεα Καφά.
14/05 @ 21:43
Ο Ανδρόνικος Κακουλλής σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΙΚ
12/05 @ 16:01
Η Ομόνοια 29Μ γύρισε σελίδα και ήδη αρχίζει ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν.
BEST OF THEMASPORTS