Ένα γκολ του Ίκερ Μουνιαΐν ήταν αρκετό στην Αθλέτικ Μπιλμπάο για να λυγίσει την αντίσταση της Έλτσε (1-0) σε μία νίκη που μπορεί να επαναφέρει την ηρεμία στους Βάσκους.
Φέτος, το θέαμα αποτελεί είδος προς εξαφάνιση από τα παιχνίδια της. Στο πρόσφατο ντέρμπι με την Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν έκανε ούτε τελική προς την αντίπαλη εστία και κανείς πια δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της.
Υπό αυτό το πρίσμα το 1-0 απέναντι στην Έλτσε αποτελεί βάλσαμο για την ομάδα του Γκαριτάνο, που είχε πολύ καλύτερη εικόνα από ότι σε άλλα παιχνίδια. Ένα γκολ με προβολή του Μουνιαΐν (24’) ήταν αρκετό για τα λιοντάρια που είχαν πολλές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.
Το τέρμα του Ραούλ Γκαρσία (50’) ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ, ο Ινιάκι Γουίλιαμς σπατάλησε ακόμα δύο μεγάλες στιγμές (57’, 60’), ενώ ο ίδιος παίκτης σημάδεψε το δοκάρι σε κλασικό τετ-α-τετ (71’), κάτι που επανέλαβε και ο Γιούρι λίγο αργότερα (80’).
Κι αφού η Μπιλμπάο έχασε τόσες ευκαιρίες λίγο έλειψε να το πληρώσει όταν ο Ντε Μάρκος γλίτωσε το 1-1 πάνω στην γραμμή σε προσπάθεια του Ριγκόνι (88’) σε ένα φινάλε που έγινε χιτσκοκικό λόγω της αστοχίας των Βάσκων.
Πηγή: Sdna.gr