Ακολουθήστε μας στο Google news
Τα μεταγραφικά σενάρια για τον 25χρονο αμυντικό του ΑΠΟΕΛ, ο κρητικός…γάμος, οι παλιόφιλοι Δώνης – Ρόκα και η προοπτική της καλοκαιρινής επιστροφής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Διαβάστε τις λεπτομέρειες και το ρεπορτάζ...
Το σενάριο της επιστροφής του Πραξιτέλη Βούρου στο ελληνικό πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι πως θα μας απασχολήσει το φετινό καλοκαίρι κι φροντίσουμε να το΄χουμε κατά νου.
Απ΄το σημείο αυτό όμως, μέχρι ωσότου ο 25χρονος στόπερ να΄χει ήδη συμφωνήσει με τον ΟΦΗ – όπως κυκλοφόρησε στην Κύπρο – και να ετοιμάζει βαλίτσες για το Ηράκλειο, σαφώς και υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Κάτι άλλωστε που ξεκαθάρισε και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, Αναστάσης Πιφέας, μέσω δηλώσεων που έκανε την Δευτέρα (25/5) περί κρητικού…γάμου με τον ΟΦΗ.
«Είναι τιμή να ενδιαφέρεται μια μεγάλη ομάδα σαν τον ΟΦΗ όμως αυτήν την στιγμή ο Πραξιτέλης είναι ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Ο Βούρος είναι ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και δεν υπάρχει καμία συμφωνία με καμία άλλη ομάδα».
«Σκαλίζοντας» την υπόθεση – Βούρου αυτό που προκύπτει απ΄το ρεπορτάζ του SDNA, είναι πως έπειτα από τρία χρόνια στον ΑΠΟΕΛ ο Έλληνας αμυντικός ψάχνεται για την αποχώρησή του.
Κι ας έχει συμβόλαιο για άλλα δύο έτη με την ομάδα της Λευκωσίας. Μην ξεχνάμε πως όλα τα συμβόλαια υπάρχουν για να «σπάνε».
Κι έτσι και ο Βούρος εξασφαλίσει πως τα χρήματα που παίρνει στον ΑΠΟΕΛ μπορεί να τα βρει σε άλλη ελληνική ομάδα, τότε η κυπριακή ομάδα δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο και το σχετικό μήνυμα έχει σταλεί προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή.
Είτε μέσω δανεισμού, είτε ακόμα, ακόμα και πρόωρης λύσης της συνεργασίας, ο ΑΠΟΕΛ θα ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή του Βούρου στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Όσο για τις ενδιαφερόμενες (σουπερλιγκάτες) ομάδες;
Στον ΟΦΗ διατηρούν θετικό report για τον ποδοσφαιριστή και θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει μια λύση για την ενίσχυση του κεντρικού άξονα της αμυντικής γραμμής των Κρητικών εν όψει της νέας σεζόν.
Το θέμα είναι κατά πόσον οι Ηρακλειώτες μπορούν να καλύψουν τα «θέλω» του Βούρου, ώστε να χορέψουν μεταγραφική…σούστα μαζί του και να τον φέρουν για μόνιμη εγκατάσταση στο νησί.
Στον Παναθηναϊκό ο συνωστισμός (Σένκεφελντ, Βέλεθ, Πούγγουρας, Νούνες, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης) στο κέντρο της άμυνας, αυτομάτως αποδυναμώνει αν δεν εκμηδενίζει κιόλας την προοπτική της καλοκαιρινής μετακόμισης στο Κορωπί.
Εκτός κι αν πάλι κι αν υπάρξουν μαζεμένες αποχωρήσεις κεντρικών αμυντικών απ΄το «τριφύλλι» και αδειάσει χώρος στα στόπερ, ή το δίδυμο Δώνη – Ρόκα σκέφτεται τον Βούρο για δεξί – μπακ, θέση στην οποία αγωνίζεται κατά συνθήκη.
Κι αν ισχύει το τελευταίο, τότε γιατί οι «πράσινοι» να πάνε στην επιλογή του Βούρου και όχι σε έναν καθαρόαιμο δεξί μπακ;
Παρεμπιπτόντως, ο Δώνης γνωρίζεται πολύ καλά με τον Βούρο από την κοινή θητεία τους στον ΑΠΟΕΛ και ο σενιόρ – Ρόκα, από την περίοδο που ο ίδιος κυκλοφορούσε στα κυπριακά γήπεδα με το κοστούμι του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ Λάρνακας.
Super League όμως, δεν είναι μονάχα ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ.
Υπάρχουν κι άλλες ομάδες στις οποίες θα κυκλοφορήσει το φετινό καλοκαίρι το βιογραφικό του Βούρου και μένει να φανεί αν μπορεί να εκδηλωθεί και «ζεστό» ενδιαφέρον που θα τον βάλει στο δρόμο του επαπανατρισμού.
Πηγή: sdna.gr
Θέμα χρόνου είναι η οριστικοποίηση της μεταγραφής του Ραιάν Μαέ στην Ομόνοια. Όπως προκύπτει, ίσως και εντός της ημέρας να βγει ανακοίνωση, όπως επίσης να κοινοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο, με τον παίχτη να φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
26/08 @ 15:55
Καυστική ανάρτηση από τον Σπύρο Νεοφυτίδη για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών...
25/08 @ 12:42
Με ένα μακροσκελές και συγκινητικό μήνυμα ο Δημήτρης Χριστοφή ανακοίνωσε πως κρεμάζει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
22/08 @ 10:00
Τα δύο γκολ από ΑΕΚ και Ομόνοια την Πέμπτη μπορεί να μην έφεραν νίκες όμως δημιούργησαν ένα μεγάλο ρεκόρ για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.
19/08 @ 11:54
Εβδομάδα νέων Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις ομάδες μας που συνεχίζουν στα Πρωταθλήματα της UEFA.
19/08 @ 11:14
Έληξαν την Δευτέρα, 18.08.2025, η ώρα 12:00 το μεσημέρι, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των Σωματείων Β’, Γ’ και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και την Γενική Συνέλευση, για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2025/2026 και 2026/2027.
19/08 @ 17:00
Με την ολοκλήρωση του γ' προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθορίστηκε η μέχρι σήμερα βαθμολογία της πενταετίας για τις ομάδες
BEST OF THEMASPORTS