Themasports teamΤα δύο γκολ από ΑΕΚ και Ομόνοια την Πέμπτη μπορεί να μην έφεραν νίκες όμως δημιούργησαν ένα μεγάλο ρεκόρ για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η ανάρτηση της ΚΟΠ:
Οι ήττες της ΑΕΚ στη Νορβηγία από τη Μπραν και της Ομόνοιας στην Αυστρία από τη Βόλφσμπεργκερ με το ίδιο σκορ (1-2) μάς άφησαν πικρή γεύση αφού και οι δυο ομάδες μας έδειξαν ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει την ήττα, έχοντας δεχθεί δεύτερο τέρμα στα τελευταία στάδια του αγώνα.
Αν όμως πρέπει να κρατήσουμε κάτι θετικό, είναι το γεγονός ότι η πόρτα της πρόκρισης διατηρήθηκε ορθάνοικτη, ενόψει των επαναληπτικών της ερχόμενης εβδομάδας. Υπάρχει όμως κι ένας ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο οι δύο χθεσινοί αγώνες αποδείχθηκαν ιστορικής σημασίας για το κυπριακό ποδόσφαιρο.
Με το που σκόραραν, τόσο η ΑΕΚ όσο και η Ομόνοια, γράφτηκε ιστορία αφού για πρώτη φορά από την εποχή που η Κύπρος αγωνίζεται στα Κύπελλα Ευρώπης (αρχές της δεκαετίας του 1960), οι εκπρόσωποί μας καταφέρνουν να φτάσουν σε 21 συνεχόμενους αγώνες έχοντας σκοράρει τουλάχιστον μία φορά σε κάθε παιχνίδι τους. Ένα σπουδαίο σερί, τη σφραγίδα του οποίου έχουν βάλει φυσικά, εκτός από την ΑΕΚ και την Ομόνοια, τόσο η πρωταθλήτρια μας Πάφος FC όσο και ο Άρης.
Η Πάφος FC την ερχόμενη Τρίτη θα παίξει επίσης στην Κύπρο με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα στον επαναληπτικό του 2-1 όπου μπήκαν ισχυρές βάσεις για πρόκριση της στην κορυφαία διοργάνωση της UEFA.
Σύμφωνα με το αρχείο της ΚΟΠ, το προηγούμενο ρεκόρ της Κύπρου σε συνεχόμενους αγώνες με γκολ καταγράφηκε στις σεζόν 2017-2018 και 2023-2024, με 12 σερί αγώνες. Η επέκταση του ρεκόρ και το σπάσιμο του φράγματος των 21 σερί αγώνων σκοραρίσματος βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς ακολουθούν οι τρεις επαναληπτικοί την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο.
Με την ευκαιρία, να σημειώσουμε άλλη μία πολύ θετική πτυχή για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των πρώτων αγώνων στα Play-offs της UEFA και στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Κύπρος, έχοντας πετύχει 41 τέρματα, διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση ανάμεσα σε όλες τις χώρες της UEFA.
Για την ώρα όμως, ας θυμηθούμε πώς οι τέσσερις κυπριακές ομάδες βοήθησαν να επιτευχθεί η επίδοση των 21 συνεχόμενων αγώνων με σκοράρισμα:
ΑΕΚ (7 αγώνες, 11 τέρματα): Παρτίζαν 1-0, 1-2, Τσέλιε 1-1, 2-1, Λέγκια 4-1, 1-2, Μπραν 1-2.
Πάφος FC (5 αγώνες, 7 τέρματα): Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-1, 1-0, Ντιναμό Κιέβου 1-0, 2-0, Ερυθρός Αστέρας 2-1.
Ομόνοια (5 αγώνες, 15 τέρματα): Κουτάισι 1-0, 4-0, Άραζ 4-0, 5-0, Βόλφσμπεργκερ 1-2.
Άρης (4 αγώνες, 8 τέρματα): Ακαδημία Πούσκας 3-2, 2-0, ΑΕΚ Αθηνών 2-2, 1-3.
Από ιστοσελίδα ΚΟΠ
Με δύο γκολ από τον Ζοάο Κορέια η Πάφος πήρε μεγάλη νίκη (2-1) με ανατροπή επί του Άρη, πάτησε κορυφή και περιμένει το ματς της Ομόνοιας την Κυριακή για να δει εάν θα παραμείνει εκεί.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
20/11 @ 18:45
Δημοσίευμα της ιστοσελίδα «Sportime.gr» αναφέρει πως ο Κωστή είναι στη μικρή λίστα παικτών για τον οποίο θα γίνει μάχη μεταξύ των μεγάλων στην Ελλάδα.
14/11 @ 23:55
Ο Φοίβος Κωνσταντινίδης θα βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet Ball Boyz on tour την ερχόμενη Κυριακή 16 Nοεμβρίου στις 21:15 το βράδυ στο Cablenet Sports1.
14/11 @ 13:54
Ο προπονητής Ανδρέας Μουσκάλλης αρθρογραφεί για τις ακαδημίες.
12/11 @ 11:31
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM για την Εθνική και όλα όσα αφορούν το κυπριακό ποδόσφαιρο.
12/11 @ 11:15
Η Overlap επέστρεψε δυναμικά στα γήπεδα της επικαιρότητας, μεταφέροντας με το δικό της ξεχωριστό ύφος όλα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ομόνοια–ΑΠΟΕΛ, καθώς και στα υπόλοιπα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής.
02/11 @ 18:59
Η Ανόρθωση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σένσι στο 78' νίκησε 1-0 την Freedom 24 Krasava ΕΝΥ στο «Αμμόχωστος Επιστροφή» για την 9η αγωνιστική. Με 10 ποδοσφαιριστές από το 63΄λόγω αποβολής του Πάνκοφ η ομάδα του Ύψωνα.
BEST OF THEMASPORTS