Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Βέλγιο με μια αιφνιδιαστική κίνηση αποφάσισε να διακόψει πρόωρα το πρωτάθλημα βάζοντας πάνω από όλα την υγεία των πολιτών της χώρας όμως αυτό δεν άρεσε στην UEFA.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου (UEFA) σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία συλλόγων (ECA) αντέδρασαν στην απόφαση του Βελγίου και με μια επιστολή προς όλες τις ομοσπονδίες απειλούν έμμεσα όλες τις ομάδες με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Γράφει ο Ανδρέας Χρίστου «Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος» είναι το σημείο-κλειδί στην ανακοίνωση της UEFA. Με αυτό τον τρόπο υποχρεώνει τις ομοσπονδίες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους στο γήπεδο. Σίγουρα, αυτό είναι και το σωστό, όχι όμως σε μια περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. H UEFA φανέρωσε το πραγματικό της πρόσωπο για ακόμη μια φορά και ουσιαστικά υποχρεώνει και εκβιάζει τις ομοσπονδίες να μην ακολουθήσουν την απόφαση του Βελγίου. Γιατί εγώ σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό, πως τέτοιες ώρες δεν προέχει το ποδόσφαιρο, ούτε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ούτε και ποιος θα πάει Ευρώπη. Προέχει η υγεία των μανάδων μας, των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Η υγεία των παππούδων στην Ισπανία, των γιαγιάδων στην Ιταλία που ο κορωνοϊός τους έχει πλήξει ανεπανόρθωτα... Ένα εκατομμύριο και πλέον συνανθρώποι μας σε όλο τον κόσμο έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό, 53,242 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους (σχεδόν οι μισοί θάνατοι είναι σε Ιταλία και Ισπανία...). Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μιλάμε για επανέναρξη; Πως είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε να διακινδυνεύσουμε τις ζωές κάποιων ανθρώπων απλά και μόνο για να μην χάσει λεφτά η UEFA; Εάν και εφόσον είναι εφικτό, ναι το σωστό είναι να κριθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχει δώσει η UEFA φαίνεται να είναι εφικτό. Όμως από την άλλη είναι δικαίωμα σε κάθε ομοσπονδία, σε κάθε κράτος βασικά, να αξιολογήσει την κατάσταση και να πάρει την απόφαση με γνώμονα την προστασία των πολιτών και όχι με γνώμονα το ποιος θα πάει Ευρώπη! Σίγουρα θα είναι αδικία για Ομόνοια και Ανόρθωση εάν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα και ακυρωθεί. Σίγουρα θα είναι αδικία να κριθεί με βάση την βαθμολογία όπως είναι τώρα. Όμως δεν είναι αυτό που προέχει αυτές τις κρίσιμες ώρες... Προέχει η υγεία μας και όχι τα λεφτά της UEFA! Ας κάνουμε υπομονή λοιπόν, ας πειθαρχήσουμε στις εντολές των ειδικών για να μείνουμε σπίτι μας (για να προστατευθούμε και να προστατεύσουμε) μακριά από την απειλή του κορωνοϊού και όταν έρθει η ώρα να αποφασίσει η κάθε ομοσπονδία χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς. Ναι, να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να κριθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο, όχι όμως εις βάρος της υγείας και της ΖΩΗΣ των συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
09/05 @ 22:42

Ερυθρόλευκο κτύπημα από τον Βαλμπουενά! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ανέβασε στόρι ο Ματίε Βαλμπουενά. Ο Γάλλος δεν θα έχανε με τίποτα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα.

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους-ThemaSports
05/05 @ 14:40

«The Ball Boyz» με Κλήμη Αλεξάνδρου και Άριστο Αριστοκλέους

Το 6ο επεισόδιο απόψε στις 21:15 από Cablenet Sports 1

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!-ThemaSports
04/05 @ 19:04

Premier League: «Διπλό» παραμονής για τη Νότιγχαμ, «βουλιάζει» η Μπέρνλι!

Μία σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους» να επικρατούν με 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τους τον Χάντσον Οντόι. Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ, ενώ Μπρέντφορντ και Φούλαμ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!-ThemaSports
04/05 @ 23:01

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!

Η διεύθυνση και η συντακτική ομάδα του Themasports.com εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα...

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…-ThemaSports
04/05 @ 14:08

Στο ψάξιμο ο Ουάρντα…

Ο Αμρ Ουάρντα αποχώρησε και επίσημα από τον Πανσερραϊκό.

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
01/05 @ 14:32

Ποστάρισμα με... θετική ενέργεια (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Χρίστος Γουΐλερ δημοσίευσε φωτογραφία από τον Αρχάγγελο τη νικήτρια ομάδα της προπόνησης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ