Ακολουθήστε μας στο Google news
Μόνο εύκολα δεν πέρασε ο Ολυμπιακός από την έδρα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινες έπαιξαν με ψυχή μπροστά στον κόσμο τους, αλλά… έπεσαν στο τάι μπρέικ (2-3).
Το παιχνίδι είχε ένταση, είχε σπουδαίες μονομαχίες στο φιλέ ενώ δεν έλειψαν και οι μικροδιακοπές για συστάσεις προς τον κόσμο που γέμισε το κλειστό του Αγίου Θωμά.
Ήταν όμως ένας πραγματικό ντέρμπι που αποζημίωσε όσους το παρακολούθησαν για δύο και πλέον ώρες.
Ο Παναθηναϊκός έδειξε εξαιρετική εικόνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με μία μικρή εξαίρεση το τέταρτο σετ. Το «τριφύλλι» έλειψε από την κορυφαία κατηγορία, κάτι που φάνηκε με τον πλέον καθαρό τρόπο στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Ολυμπιακός από την άλλη βασιζόμενος κυρίως στην εμπειρία κατάφερε να πάρει τη νίκη. Οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς στα κρίσιμα σημεία κατάφερε να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να πάρουν τη νίκη.
Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τις Κοσμά, Οικονομίδου, Πότοκαρ, Βεργίδου, Καλαντάντζε, Κελεσίδη και λίμπερο τη Ρόγκα που ήταν από τις κορυφαίες του αγώνα. Η ομάδα του Πειραιά από την άλλη ξεκίνησε το ματς με τις Χίπε, Ζιβογίνοβιτς, Χουντ, Ζακχαίου, Λαμπρούση και λίμπερο την Κονόμι.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο πρώτο σετ με δύο πόντους (7-9) με άσο της Ζιβογίνοβιτς. Η ομάδα του Πειραιά είχε καλά ποσοστά στην υποδοχή ενώ λειτουργούσε καλά και στο μπλοκ.
Οι φιλοξενούμενες μετά από λάθος της Βεργίδου (διπλή μπαλιά) προηγήθηκαν με 10-13 με τον Κυριάκο Καμπερίδη να καλεί τάιμ άουτ.
Με τα σερβίς της Καλαντάντζε ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα. Με πρώτο χρόνο της Κελεσίδη οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε 14-14 αλλά η Χίπε με άσο έδωσε και πάλι προβάδισμα τριών πόντων (14-17) στην ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά των τριών πόντων μέχρι την τελική ευθεία του σετ. Στο 15-18 με πρώτο χρόνο της Λαμπρούση, τα καλά σερβίς της Φακοπουλίδου δημιούργησαν και πάλι πρόβλημα στην «ερυθρόλευκη» υποδοχή.
Ο Παναθηναϊκός με την Κοσμά αλλά το μπλοκ της Καλαντάντζε ισοφάρισε σε 18-18. Η ομάδα του Πειραιά προσπέρασε με 19-23 μετά λάθος της Πότοκαρ.
Οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε 23-23 και την στιγμή που η Κοσμά ήταν έτοιμη να σερβίρει το ματς διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά αφού κάποιος οπαδός έκανε κίνηση προς τον «ερυθρόλευκο» πάγκο.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σετ μπολ (23-24) αλλά ένα λάθος της Βεργίδου έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μπει και πάλι στο σετ και να κατακτήσει το σετ με 24-26.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 1-4. Ο Κυριάκος Καμπερίδης κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ, γεγονός που βοήθησε την ομάδα του που ισοφάρισε σε 4-4 και προσπέρασε με την Οικονομίδου να δίνει σημαντικές βοήθειες σε μπλοκ και επίθεση. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη έφτασε στο 18-15 μετά από λάθος επίθεση της Χουντ.
Οι γηπεδούχες έφτασαν στο 22-19 με πέρασμα της Βεργίδου στο φιλέ. Ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο μετά από λάθος της Κελεσίδη και μπλοκ άουτ της Χίπε.
Η ομάδα του Πειραιά ισοφάρισε με δύο σερί μπλοκ της Ζιβογίνοβιτς αλλά ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με σετ μπολ (24-23) μετά από χαμένο σερβίς της Χίπε.
Αυτή τη φορά το «τριφύλλι» δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη με την Οικονομίδου να τελειώνει το σετ (25-23) και να ισοφαρίζει το ματς σε 1-1.
Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 3-6 με δύο σερί άσους της Χριστοδούλου.
Σε εκείνο το σημείο το ματς διεκόπη και πάλι μετά από διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού για φτυσίματα πάνω στην αρχηγό της ομάδας του Πειραιά.
Η διακοπή αποσυντόνισε την ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη που δεν ήταν καλή σε υποδοχή και επίθεση και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να χτίσει διαφορά. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς πήρε το τρίτο σετ χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου.
Ο Παναθηναϊκός έδωσε απαντήσεις στο τέταρτο σετ. Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη με υπεροχή στο σερβίς και την επίθεση μπήκε με το ξεκίνημα πολύ δυνατά.
Οι γηπεδούχες έφτασαν στο 15-12 μετά από λάθος της Ξανθοπούλου με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 15-14 με μπλοκ της Ζακχαίου. Με την Κοσμά στην γραμμή του σερβίς το «τριφύλλι» έχτισε νέο σερβίς για το 19-14 με άσο της Ελληνίδας ακραίας.
Ο Ολυμπιακός μείωσε προσωρινά (21-18) με μπλοκ της Ζιβογίνοβιτς αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο αφού ένα μπλοκ της Πότοκαρ και μία επίθεση της Οικονομίδου (23-18) έφεραν τον Παναθηναϊκό κοντά στην κατάκτηση του σετ. Τελικά η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη οδήγησε το ματς στο τάι μπρέικ.
Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι μετά τους πρώτους πόντους στο τάι μπρέικ. Με Χίπε και Ζακχαίου η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 4-8 μετά από χαμένη επίθεση της Κοσμά. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν τα παράτησε.
Με την Φακοπουλίδου στην γραμμή του σερβίς το «τριφύλλι» ισοφάρισε σε 11-11 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πέμπτο σετ.
Οι φιλοξενούμενες όμως στην τελική ευθεία φάνηκαν πιο ψύχραιμες και έφτασαν στο 13-15, με μπλοκ άουτ της Χίπε και μπλοκ της Ζακχαίου πάνω στην Καλαντάντζε.
Για τον Ολυμπιακό ακολουθεί ένα ακόμη ντέρμπι, αφού την επόμενη αγωνιιστική φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αίαντα.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου.
Tα σετ: 2-3 (24-26, 25-23, 15-25, 25-20, 13-15).
* Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 48 επιθέσεις, 14 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 9 άσσους, 54 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Καμπερίδης): Βεργίδου 4 (2/7 επ., 2 μπλοκ), Κοσμά 11 (8/34 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 75% υπ. - 44% άριστες), Καλαντάτζε 13 (9/19 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Οικονομίδου 20 (16/46 επ., 4 μπλοκ), Πότοκαρ 14 (12/37 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. - 33% άριστες), Κελεσίδη 4 (1/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ρόγκα (λ, 51% υπ. - 29% άριστες), Διώτη, Βογιατζόγλου, Κωνσταντέλλου 1 (1 μπλοκ), Φακοπουλίδου 1 (1 άσσος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ (Κοβάτσεβιτς): Ζιβογίνοβιτς 14 (12/32 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 45% υπ. - 32% άριστες), Χουντ 7 (6/39 επ., 1 άσσος, 46% υπ. - 34% άριστες), Λαμπρούση 9 (5/9 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Χριστοδούλου 10 (4/8 επ., 5 άσσοι, 1 μπλοκ), Χίπε 25 (24/60 επ., 1 άσσος), Ζακχαίου 10 (3/11 επ., 7 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 63% υπ. - 43% άριστες), Κακουράτου (λ), Γιώτα, Κωνσταντινίδου, Ξανθοπούλου, Τοτσίδου.
Πηγή: sdna.gr
Η ΑΕΛ εξήλθε ισόπαλη 1-1 χθες βράδυ κόντρα στη Χάποελ Ραανανά, στο πρώτο της φιλικό επί Πολωνικού εδάφους.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
27/07 @ 16:00
Την είσοδο της στον τελικό της σφυροβολίας και την 8η θέση στον κόσμο πανηγύρισε η Αιμιλία Κολοκοτρώνη στους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες του Rhine-Ruhr 2025!
27/07 @ 15:55
Χρυσός ο Αλέξανδρος Γκαμράουϊ στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, χάρισε το πρώτο μετάλλιο που έχει κατακτηθεί ποτέ στη σφυροβολία στο ΕΥΟF 2025
27/07 @ 08:21
Με άλμα στα 1.87μ, η Έλενα Κουλιτσένκο χάρισε στην Κύπρο το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος, στους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες του Ράιν-Ρουρ 2025!
26/07 @ 23:10
Με μόλις ένα έγκυρο άλμα, αυτό στα 8.07μ., ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του Βόλου.
26/07 @ 22:45
Στην κορυφή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος του Βόλου ανέβηκε η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία χάρη σε μια τρομερή κούρσα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα!
26/07 @ 08:39
Μεγάλη επιτυχία για την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής σημειώθηκε στο 18ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (EYOF) «Skopje 25», που διεξάγεται στα Σκόπια της Βόρειας Μακεδονίας από τις 20 έως τις 26 Ιουλίου 2025.
BEST OF THEMASPORTS