Ακολουθήστε μας στο Google news
Μετά από 13 χρόνια θα τρέξουν στην ίδια πίστα δύο γόνοι της οικογένειας Σουμάχερ. Ο μεν γιος του Μίκαελ, Μικ, στη Formula 2, o δε ξάδελφός του Ντέιβιντ –και γιος του Ραλφ- στη Formula 3.
Χρειάστηκε να περάσουν 13 χρόνια, για να ξαναβρεθούν στην ίδια πίστα δύο εκπρόσωποι της οικογένειας Σουμάχερ.
Τελευταία φορά, που είχε συμβεί αυτό, ήταν στις 22 Οκτωβρίου 2006 στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, όταν είχαν διασταυρώσει οι αδελφοί Μίκαελ και Ραλφ Σουμάχερ τα… ξίφη τους στο Γκραν Πρι της Formula 1.
Μάλιστα ήταν και ο αποχαιρετιστήριος αγώνας του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, ενώ ο νεότερος αδελφός του, Ραλφ, συνέχισε να συμμετέχει και το 2007 στο πρωτάθλημα με την ομάδα της Toyota.
Στο Σότσι έχουμε επανάληψη μίας ανάλογης συνάντησης σε ίδια πίστα αγώνων με τα παιδιά του Μικ και του Ραλφ, αν και όχι στο ίδιο πρωτάθλημα μονοθεσίων.
Συγκεκριμένα, ο γιος του Μίκαελ, Μικ, συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 2, όπου προηγείται μέχρι στιγμής ο Ολλανδός Νικ ντε Βρις, που προορίζεται για εργοστασιακός οδηγός της Mercedes στη Formula E.
Για τον εικοσάχρονο Μικ είναι η πρώτη του χρονιά στη Formula 2, που θα του χρησιμεύσει κατά πρώτο λόγο για συλλογή εμπειριών με απώτερο στόχο τη συμμετοχή του στη Formula 1.
Στην ίδια πίστα του Σότσι κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Formula 3 και ο πρώτος εξάδελφος του Μικ, Ντέιβιντ.
Ο νεαρός, που γίνεται σε έναν μήνα 18 ετών, είναι γιος του Ραλφ Σουμάχερ και αντικατέστησε στην ομάδα Campos τον Αλέξ Περονί, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε δυστύχημα στη Μόντσα.
Ο Ντέιβιντ θα προσπαθήσει για το καλύτερο υπό το βλέμμα του πατέρα του Ραλφ, που βρίσκεται στη Ρωσία ως σχολιαστής του αγώνα της Formula 1 για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Sky.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Κώστας Πηλέας μίλησε στο Champions League Magazine, ενόψει της πρεμιέρας της Πάφου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, κόντρα στον Ολυμπιακό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
15/09 @ 17:46
Ο Μόντο Ντουπλάντις συνέχισε να γράφει τον μύθο του στο άλμα επί κοντώ, καθώς πέρασε τον πήχη των 6,30μ., σημειώνοντας ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ!
15/09 @ 16:58
Θα μας τρελάνει ο Εμμανουήλ Καραλής! Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο και πίεσε αδιανόητα τον θρυλικό Ντουπλάντις μέχρι τέλους για το χρυσό!
15/09 @ 16:43
Προσπάθησε για την ιστορική πρόκριση αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική ομάδα Davis Cup.
15/09 @ 14:22
Η νεαρότερη εκπρόσωπός μας στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών / Γυναικών, και δεύτερη νεαρότερη στα προκριματικά τής σφυροβολίας γυναικών, ολοκλήρωσε το πρωινό της Κυριακής 14 Σεπτεμβρίου 2025, την πρώτη παρουσία της στη μεγαλύτερη γιορτή τού κλασικού αθλητισμού.
14/09 @ 13:35
Τις πρώτες βολές της σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών, κατέγραψε πριν από λίγο (14/09/25) η Βαλεντίνα Σάββα!
13/09 @ 14:11
Την 30ή θέση στα προκριματικά τού άλματος σε μήκος, κατέλαβε πριν από λίγο η Φίλιππα Φωτοπούλου, στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο άρχισε σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου 2025, στο Τόκιο.
BEST OF THEMASPORTS