Ακολουθήστε μας στο Google news
Δηλώσεις στον Super Sport FM παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, Παναγιώτης Λουκά, ο οποίος πρόσφατα έχει παραχωρηθεί από την Ιταλική Αταλάντα στη Σλοβάκικη Σερέτ.
Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:
Πως πήρες την απόφαση για συνεχίσεις στην Σερέτ στη Σλοβακία; «Άρχισα προετοιμασία με την Αταλάντα μέχρι να δουν τι θα γινόταν, αν θα έμενα ή όχι. Θα κάναμε το βήμα στην ανδρική ομάδα. Πέρσι κερδίσαμε το πρωτάθλημα στους μικρούς για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας και όλοι οι μικροί πήγαν δανεικοί για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Ήταν μια απόφαση για να αρχίζω να παίζω σε ανδρικό επίπεδο. Είναι καλή ευκαιρία για μένα να δείξω τι αξίζω και να πάρω τις ευκαιρίες μου».
Πέτυχε και το πρώτο σου γκολ στη Σλοβακία: «Αγωνίστηκα 20 λεπτά στους «16» του Κυπέλλου και έβαλα ένα γκολ και είχα και μια ασίστ».
Στόχος σου είναι να επιστρέψει στην Ιταλία έτσι; «Ήρθα εδώ για ένα χρόνο για να πάρω λεπτά συμμετοχής για να επιστρέψω πίσω στο Ιταλικό πρωτάθλημα πιο έτοιμος και να πάρω τις ευκαιρίες μου».
Πολλοί ζηλεύουν την δική σου πορεία: «Προσπαθώ να κερδίσω όσα περισσότερα μπορώ. Είμαι τρεισήμισι χρόνια στην Αταλάντα, έμαθα πολλά πράγματα που στην Κύπρο δεν θα μπορούσα να τα δω. Έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο στην Αταλάντα».
Τι είναι αυτό που μας λείπει στην Κύπρο; «Δεν είναι το ταλέντο που μας λείπει. Έχω να πω ότι το ταλέντο είναι ίσως και περισσότερο από την Ιταλία. Πιστεύω ότι είναι η νοοτροπία που έχουμε σαν Κύπριοι. Εμείς σκεφτόμαστε διαφορά από άλλες χώρες και εκεί κάπου τα χάνουμε».
Για το επίπεδο στην Σλοβακία; «Στο θέμα εγκαταστάσεων υπάρχουν ομάδες που έχουν πολύ καλά γήπεδα. Το πρωτάθλημα είναι επιπέδου όπως και στην Κύπρο. Είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα αυτό από το Ιταλικό. Παίζουν πιο δυνατά και όχι τόσο τακτικά».
Η ομάδα σου η Αταλάντα πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της Ρόμα πριν μερικές μέρες: «Παρακολούθησα το παιχνίδι με την Ρόμα. Η Αταλάντα τα τελευταία 4-5 χρόνια με προπονητή τον Γκασπερίνι άλλαξε τελείως. Κάποιες φορές που προπονούμουν με την ανδρική ομάδα έβλεπα κάποια πράγματα. Υπάρχει μεγάλη η διαφορά. Πριν 4-5 χρόνια στόχος ήταν η παραμονή και τώρα παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ».
Πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να επιστρέψεις και να κερδίσεις μια θέση; «Εμένα μου λείπει η εμπειρία, να αγωνιστεί σε ανδρικό επίπεδο. Γιατί όχι να επιστρέψω πίσω και να διεκδικήσω μια θέση στο ρόστερ της ομάδας».
Είσαι μέλος της Εθνικής Ελπίδων, πως βλέπεις τα πράγματα στην Εθνική; «Γενικά δεν είναι εύκολο για την Εθνική να φτάσει στη διάκριση. Θέλει χρόνο και με δουλειά θα υλοποιηθεί το μεγάλο όνειρο».
Για το Κυπριακό πρωτάθλημα: «Παρακολούθησα κάποια παιχνίδια. Η Ομόνοια και η Ανόρθωση είναι πολύ καλύτερες. Ελπίζω να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αι ο καλύτερος να πάρει το πρωτάθλημα».
Μια πρόβλεψη: «Μετά τον Ιανουάριο θα κριθούν πολλά».
Ποιος είναι ο στόχος της δικής σου ομάδας στην Σλοβακία; «Ο στόχος είναι η πρώτη 6άδα γιατί το πρωτάθλημα είναι σαν την Κύπρο, θα υπάρχουν πλέι οφ στη συνέχεια. Στόχος μας είναι το πρώτο γκρουπ και γιατί όχι και μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Μας ενδιαφέρει και το Κύπελλο γιατί δίνει θέση στο Γιουρόπα Λιγκ».
Επιμένουν οι πληροφορίες (σε άλλα Μέσα) ότι είναι θέμα ημερών να κλείσει η μετακίνηση του Μάριου Ηλία, από την πρωταθλήτρια Πάφο στην Ανόρθωση.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
26/08 @ 15:55
Καυστική ανάρτηση από τον Σπύρο Νεοφυτίδη για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών...
25/08 @ 12:42
Με ένα μακροσκελές και συγκινητικό μήνυμα ο Δημήτρης Χριστοφή ανακοίνωσε πως κρεμάζει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
22/08 @ 10:00
Τα δύο γκολ από ΑΕΚ και Ομόνοια την Πέμπτη μπορεί να μην έφεραν νίκες όμως δημιούργησαν ένα μεγάλο ρεκόρ για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.
19/08 @ 11:54
Εβδομάδα νέων Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις ομάδες μας που συνεχίζουν στα Πρωταθλήματα της UEFA.
19/08 @ 11:14
Έληξαν την Δευτέρα, 18.08.2025, η ώρα 12:00 το μεσημέρι, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των Σωματείων Β’, Γ’ και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και την Γενική Συνέλευση, για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2025/2026 και 2026/2027.
19/08 @ 17:00
Με την ολοκλήρωση του γ' προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθορίστηκε η μέχρι σήμερα βαθμολογία της πενταετίας για τις ομάδες
BEST OF THEMASPORTS