Ακολουθήστε μας στο Google news
Όταν ο agent Βασίλης Τοπίδης είχε προτείνει, αρχικά, τον Νίκκι Παπαβασιλείου στον Νίκο Ζαμάνη για τον πάγκο του Πανιωνίου, η περίπτωση δεν προχώρησε.
Η εκτίμηση, όμως, έμεινε και με την πρώτη ευκαιρία βγήκε στην επιφάνεια. Ο ισχυρός άνδρας του Πανιωνίου θεώρησε πως μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ θα έπρεπε να αλλάξει ο προπονητής.
Ο συμπαθής και με έρεισμα στη Νέα Σμύρνη Άκης Μάντζιος αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Νίκκι Παπαβασιλείου.
Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Πανιωνίου δε θα περίμενε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Νίκη με την ΑΕΛ, ισοπαλία στο τέλος στη Λαμία, το -6 έγινε -2.
Ακολουθούν ο Παναθηναϊκός εντός και ο ΟΦΗ εκτός. Δύσκολα ματς. Με υψηλό δείκτη δυσκολίας αλλά σε περίπτωση που και άλλοι βαθμοί μαζευτούν στο σακούλι π.χ. με τον Παναθηναϊκό, η κατάσταση θα είναι σε εντελώς άλλο κεφάλαιο. Παπαβασιλείου, έτσι το γυρίζει.
Ο Νίκκι Παπαβασίλείου μπορεί να μην έχει το μιντιακό έρεισμα, ωστόσο, έχει διαγράψει τη δική του πορεία στους πάγκους. Αξιοπρόσεκτη.
Με πλούσιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις (έχει παίξει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Κύπρου, στην Νιουκάστλ, στον ΟΦΗ αλλά και στην U18 της Άρσεναλ) η προπονητική του διαδρομή έχει αρκετά πράγματα.
Μεγάλες ομάδες στην Κύπρο, 9 ματς στον πάγκο του ΟΦΗ, 40 σε αυτόν της Σλόβαν Μπρατισλάβας και restart στην αγαπημένη του Κρήτη. Στην τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη, ο Παπαβασιλείου έκανε υπερβάσεις.
Ψηλά στο πρωτάθλημα (άγγιξε ακόμα και τα μπαράζ ανόδου) και στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Και τώρα ο Πανιώνιος.
Ο Παπαβασιλείου μετά την πρώτη κιόλας προπόνηση είχε να το λέει:
«Είναι όλα τους εξαιρετικά παιδιά και εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Αλλά έχουν άγχος. Για τους βαθμούς, για το πως η ομάδα θα φύγει από τον αρνητικό συντελεστή βαθμών».
Αυτές ήταν οι ατάκες του. Τι έκανε; Αφού προσπάθησε να περιορίσει το άγχος των παικτών του, έβαλε σε εφαρμογή το αγωνιστικό πλάνο. Ποιο ήταν αυτό;
Καλή μπάλα όσο είναι δυνατόν, αλλά το πιο σημαντικό να μαζευτούν βαθμοί. Έτσι και έγινε και ο Πανιώνιος πήρε 4 βαθμούς.
Το κακό βέβαια εν όψει Παναθηναϊκού είναι ο τραυματισμός του Αραμπούλι και ο Παπαβασιλείου θα πρέπει να προβεί σε αλχημείες. Αλλά δεν αποκλείεται να βρει κάτι.
Η κατάσταση, εξάλλου, στα αποδυτήρια του Πανιωνίου, προπονητής και παίκτες μιλούν μεταξύ τους για το πρέπει και τι θα έπρεπε να γίνει και στην Πλατεία ελπίζουν σε ακόμα καλύτερες ημέρες.
Πηγή: www.sportime.gr
Με δύο ματς συνεχίστηκε η πρεμιέρα της σεζόν 2025/06.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
22/08 @ 10:00
Τα δύο γκολ από ΑΕΚ και Ομόνοια την Πέμπτη μπορεί να μην έφεραν νίκες όμως δημιούργησαν ένα μεγάλο ρεκόρ για τις κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη.
19/08 @ 11:54
Εβδομάδα νέων Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις ομάδες μας που συνεχίζουν στα Πρωταθλήματα της UEFA.
19/08 @ 11:14
Έληξαν την Δευτέρα, 18.08.2025, η ώρα 12:00 το μεσημέρι, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων των Σωματείων Β’, Γ’ και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και την Γενική Συνέλευση, για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2025/2026 και 2026/2027.
19/08 @ 17:00
Με την ολοκλήρωση του γ' προκριματικού γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθορίστηκε η μέχρι σήμερα βαθμολογία της πενταετίας για τις ομάδες
14/08 @ 10:14
Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν με βδελυγμία τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής, αφού σαν σήμερα (14 Αυγούστου) το 1974, ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, καταλαμβάνοντας με τον πιο βίαιο τρόπο την πόλη της Αμμοχώστου και ολόκληρη τη Χερσόνησο της Καρπασίας.
13/08 @ 11:28
Η ΚΟΠ ενημέρωσε σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην τελευταία του συνεδρία, αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει αυτούσιους τους κανονισμούς της FIFA για ρατσιστική ή παρόμοια συμπεριφορά κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων.
BEST OF THEMASPORTS