LIVE: Άρης - Απόλλων 2-0 (Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)
Άρης και Απόλλωνας κοντράρονται απόψε (19:00) στο στάδιο «Αλφαμέγα» για την 1η αγωνιστική της Cyprus League by Stoiximan και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει την εξέλιξη του τοπικού ντέρμπι.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η ΑΕΛ είχε ικανοποιητική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, όμως στην επανάληψη έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό και έκανε διαχείριση του προβαδίσματος της, παίζοντας ουσιαστικά με τη... «φωτιά», αφού αν οι «μαυροπράσινοι» ευστοχούσαν στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια στο 65', ενδεχομένως τώρα να γράφαμε άλλα πράγματα.
Όμως, το πρόσημο είναι θετικό. Η ομάδα πήρε το ζητούμενο και ήταν εμφανής με το «καλησπέρα» η διαφορά... ποιότητας σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και παιχνίδι με παιχνίδι η ΑΕΛ αναμένεται να παρουσιάζεται καλύτερη και πιο έτοιμη αγωνιστικά, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ σε σχέση με πέρσι, ενώ έχει αλλάξει και ο προπονητής, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, έζησε με απίστευτο πάθος το παιχνίδι «ντοπάροντας» τους ΑΕΛίστες, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του τον άνθρωπο που μπορεί να επαναφέρει την αγαπημένη τους ομάδα σε τροχιά διάκρισης.
Τα ματς πάντως που θα αποτελέσουν σοβαρό κριτήριο για τη δυναμικότητα της φετινής ΑΕΛ και ποιο δύναται να είναι το αγωνιστικό της «ταβάνι», θα είναι τα ντέρμπι, όπου η Λεμεσιανή ομάδα θα επιδιώξει να... σπάσει επιτέλους το «ρόδι», κερδίζοντας το πρώτο της ντέρμπι σε κανονική περίοδο πρωταθλήματος μετά από... 2,5 χρόνια!
Από το χθεσινό παιχνίδι πάντως, ήχησε και ένα... «καμπανάκι» ενόψει της συνέχειας, που πρέπει να σημάνει προειδοποιητικό «συναγερμό» στους «γαλαζοκίτρινους» και να προβληματίσει την τεχνική ηγεσία.
Αναφερόμαστε στις πολλές κίτρινες κάρτες που δέχθηκε η ΑΕΛ, πέντε συγκεκριμένα (Μακρής, Μπράγκα, Φιλιώτης, Φορεστιέρι, Στεφάνοβιτς), όλες μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο, όντας μπροστά στο σκορ με 2-0 και έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, μέσα στην έδρα της και απέναντι σε μία ομάδα που πέρσι αγωνιζόταν στη Β' κατηγορία...
Βέβαια, έπαιξε τον ρόλο του για αυτό τον «καταιγισμό» των κίτρινων καρτών και η παρουσία του διαιτητή, Νικόλα Λιοτατή, ο οποίος δεν τα πήγε και τόσο καλά στο πειθαρχικό κομμάτι, όμως στην ΑΕΛ δεν πρέπει να σταθούν μόνο σε αυτό, αλλά να δουν το πρόβλημα τώρα που είναι νωρίς και να το διορθώσουν, προκειμένου να μη δέχεται η ομάδα με τόση ευκολία κάρτες, ειδικά όταν θα αρχίσουν τα ντέρμπι, γιατί αν συνεχίσει σε... τέτοιους ρυθμούς, θα βλέπει συχνά-πυκνά το απουσιολόγιο της γεμάτο με τιμωρημένους παίκτες.