Ακολουθήστε μας στο Google news
Το μυστήριο αρχίζει να λύνεται…
Οι φίλοι του ποδοσφαίρου παραμένουν συγκλονισμένοι μετά την τραγωδία της προηγούμενης εβδομάδας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ιδιοκτήτης της Λέστερ. Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος το μεγάλο ερώτημα ήταν τι προκάλεσε την πτώση του ελικοπτέρου.
Μέρες μετά και ενώ το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί μια μαρτυρία φωτογράφου έρχεται να ρίξει φως στο μυστήριο.
Όσα είδε έρχονται να συμφωνήσουν με την άποψη εκείνων που μιλούν για πρόβλημα στον κινητήρα του ελικοπτέρου.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν το οκταθέσιο Augusta Westland AW-169 να παρουσιάζει μηχανικά προβλήματα και να περιστρέφεται εκτός ελέγχου αμέσως μετά την απογείωσή του από το κέντρο του γηπέδου της Λέστερ. Ακουσαν επίσης έναν δυνατό θόρυβο και στη συνέχεια είδαν μια πύρινη μπάλα να συντρίβεται στο πάρκινγκ του γηπέδου της Λέστερ.
Τι ακριβώς είχε συμβεί; Ο φωτογράφος Ράιν Μπράουν που κάλυπτε τον αγώνα είδε ξεκάθαρα το ελικόπτερο πριν αυτό συντριβεί και δίνει την απάντηση:
«Ο κινητήρας σταμάτησε και έκανε έναν θόρυβο σαν θόρυβο λείανσης. Μετά το ελικόπτερο σιώπησε και απλά περιστρεφόταν εκτός ελέγχου. Στη συνέχεια ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος και μετά υπήρξε μια μεγάλη φωτιά» δήλωσε στο BBC Radio.
Το Τμήμα Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (AAIB) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην πτώση του ελικοπτέρου, με το πιθανότερο σενάριο να μιλάει για βλάβη στον κινητήρα που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον πιλότο.
Πηγή:
instanews.gr
Πέρσι τέτοια εποχή, η Πάφος έπλεε σε... αχαρτογράφητα νερά σε σχέση με τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, αφού ήταν μια διαδικασία άγνωστή γι' αυτήν.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
03/07 @ 14:11
Η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στο «Σπύρος Κυπριανού» και στο «Γήπεδο Αλφαμέγα», στη Λεμεσό, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025.
01/07 @ 13:27
Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών, Μιχάλης Σεργίου.
30/06 @ 22:14
Πως κινήθηκε ο ΑΠΟΕΛ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (2025).
30/06 @ 22:14
Πως κινήθηκε ο Απόλλωνας στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (2025).
30/06 @ 22:14
Πως κινήθηκε η ΕΝΠ στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (2025).
30/06 @ 22:14
Πως κινήθηκε η Πάφος στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού (2025).
BEST OF THEMASPORTS