Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέα εποχή στην Ομόνοια με τον Ελλαδίτη τεχνικό Γιάννη Αναστασίου να κάνει ντεμπούτο στον πράσινο πάγκο και μάλιστα με νίκη.

Μια νίκη που ήρθε για το τριφύλλι μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες και σε μια περίοδο που οι πάντες και τα πάντα αμφισβητούνται. Τι είδαμε όμως στο ντεμπούτο του Αναστασίου με την Ομόνοια; Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια μικρή ανάλυση... Σε γενικές γραμμές το ντεμπούτο του κρίνεται επιτυχημένο και τα όποια αρνητικά εμφανίστηκαν ήταν εμφανή κατάλοιπα της προηγούμενης κακής διαχείρισης σε συνδυασμό με τα κακά αποτελέσματα... Ο Ελλαδίτης κόουτς κατέβασε την ομάδα του στον αγώνα με τον Ερμή με αρκετές αλλαγές σε σχέση με προηγούμενα ματς, δίνοντας φανέλα βασικού σε Λόρα και Μανρίκε στα άκρα της άμυνας, σε Πρέτσε και Αντόνια όπως επίσης και στον Φάνο Κατελάρη. Τα θετικά Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο η Ομόνοια έδειξε πως είχε πλάνο και στόχους μέσα στο παιχνίδι αν και εμφανίστηκαν πολλά από τα... κακά του πρόσφατου παρελθόντος με Ολίβα και Γκόμεθ. Οι πράσινοι πίεσαν τον Ερμή στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά μετά τον 25' έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η υπερφόρτωση της δεξιάς πτέρυγας με Λόρα (ανέβαινε συνεχώς), Χριστοφή (ήταν ορεξάτος και κινητικός) και Άλεξ Σοάρες, ο οποίος είχε ένα διαφορετικό ρόλο. Οι πράσινοι σε όλο το πρώτο ημίχρονο αλώνιζαν από τη δεξιά πτέρυγα δημιουργώντας αρκετά ρήγματα στον Ερμή αν και στο τέλος το κερδισμένο πέναλτι ήρθε από ενέργεια του Αντόνια από αριστερά. Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο ήταν κυρίαρχη η Ομόνοια όμως στην επανάληψη εμφανίστηκαν αρκετά προβλήματα. Τα αρνητικά  Δέχθηκε γκολ γρήγορα στο δεύτερο μέρος από το πουθενά όμως ευτυχώς για τον Αναστασίου απάντησε γρήγορα με δεύτερο εύστοχο πέναλτι του Γκόμεθ (σε μια φάση που αν υπήρχε φάουλ ήταν εκτός περιοχής και όχι εντός). Οι πράσινοι του Αναστασίου έδειχναν να τα χάνουν για λίγα λεπτά όμως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Η συνέχεια όμως ήταν δύσκολη καθώς εμφανίστηκε ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα της φετινής Ομόνοιας. Η φυσική κατάσταση των παικτών του τριφυλλιού... Οι τριφυλλοφόροι πιέστηκαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο χωρίς ο Ερμής να έχει απαραίτητα τις λύσεις αλλά και τις φάσεις για να σκοράρει. Λίγο η ψυχολογία και η πίεση από τις συνεχόμενες ήττες και ο φόβος ενός νέου κακού αποτελέσματος σε συνδυασμό με την κακή φυσική κατάσταση έβαλαν την Ομόνοια υπό πίεση. Σε γενικές γραμμές το ντεμπούτο του Ελλαδίτη στον πράσινο πάγκο κρίνεται θετικό χωρίς όμως να μπορούμε ακόμη να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα. Από την άλλη όμως είδαμε αρκετές κινήσεις που έδειξαν αέρα αλλαγής. Τώρα κατά πόσο μπορεί να αναστήσει την Ομόνοια αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε... Ανδρέας Χρίστου
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέρασε στον τελικό με... «σβηστές μηχανές» η Ομόνοια και περιμένει αντίπαλο!-ThemaSports
17/04 @ 20:52

Πέρασε στον τελικό με... «σβηστές μηχανές» η Ομόνοια και περιμένει αντίπαλο!

Έχοντας «καβάτζα» τη νίκη της με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό, η Ομόνοια δεν δυσκολεύτηκε απόψε στη ρεβάνς με τον Άρη στο ΓΣΠ (τελικό αποτέλεσμα, 0-0) να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου για 24η φορά στην ιστορία της, όπου στις 18 Μαΐου θα διεκδικήσει το 17ο της κύπελλο!

«Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ και ΓΣΠ, αλλά... - Έχει αρκετό καιρό να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ»-ThemaSports
15/04 @ 11:48

«Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ και ΓΣΠ, αλλά... - Έχει αρκετό καιρό να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο γενικός διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, ο οποίος μίλησε ανάμεσα σε άλλα, για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ για να χρησιμοποιεί ως έδρα το ΓΣΠ τη νέα σεζόν στην Α' κατηγορία.

Ξεκάθαρη η στάση του νεαρού αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
15/04 @ 18:51

Ξεκάθαρη η στάση του νεαρού αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης

Η παραμονή και τα ανυπόστατα σενάρια

Διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. στο Α' Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών-ThemaSports
13/04 @ 13:37

Διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. στο Α' Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών

Τα παιδιά των μεγάλων τάξεων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Πολεμιδιών είχαν την ευκαιρία, την Τρίτη 9 Απριλίου, να παρακολουθήσουν μια διάλεξη από τον ΠΑ.Σ.Π. για την αξία του αθλητισμού, τον κόσμο του ποδοσφαιριστή και την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα!

ΔΙΠΛΟ... για να διαφυλάξει την κορυφή ο ΑΠΟΕΛ, για την ΠΡΩΤΗ νίκη η Πάφος-ThemaSports
13/04 @ 22:20

ΔΙΠΛΟ... για να διαφυλάξει την κορυφή ο ΑΠΟΕΛ, για την ΠΡΩΤΗ νίκη η Πάφος

Η Πάφος αντιμετωπίζει (Κυριακή, 14/04, 17:00) τον ΑΠΟΕΛ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΦΟΥΡΙΟΖΑ η Ομόνοια, να της... κόψει τη φόρα η Ανόρθωση-ThemaSports
13/04 @ 22:58

ΦΟΥΡΙΟΖΑ η Ομόνοια, να της... κόψει τη φόρα η Ανόρθωση

Η Ανόρθωση φιλοξενεί (Κυριακή, 14/04, 19:30) την Ομόνοια στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ