Ακολουθήστε μας στο Google news
Νέα νίκη και μάλιστα χωρίς να... ιδρώσει ιδιαίτερα, αφού το ματς κρίθηκε ουσιαστικά από την αποβολή του Κουατσίκα στο 9΄, πέτυχε απόψε στο Τσίρειο ο Απόλλωνας, ο οποίος επικράτησε του Ερμή με 5-0 και έκανε το 5 στα 5 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος (έχει και αγώνα λιγότερο), πιάνοντας στην κορυφή την ΑΕΛ, η οποία αγωνίζεται αύριο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.
Τα γκολ για τη Λεμεσιανή ομάδα, η οποία προηγήθηκε στο ημίχρονο με... 4-0, σημείωσαν οι Ζελάγια, Περέιρα, Σκέμπρι, Μάγκλιτσα και ο Ψάλτης με αυτογκόλ.
Η ομάδα της Αραδίππου ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουατσίκα με απευθείας κόκκινη κάρτα από το 9ο λεπτό και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να είναι διεκδικητική.
Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το ματς δεν αντέχει σε κριτική, αφού ουσιαστικά «τελείωσε» από το 9ο λεπτό, όταν ο Ερμής έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κουατσίκα με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από ανατροπή του Ζελάγια εντός περιοχής.
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Αργεντινός φορ στο 10ο λεπτο και άνοιξε το σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Απόλλωνας «καθάρισε» την υπόθεση νίκη, όταν ο Ψάλτης με αυτογκόλ έγραψε το 2-0.
Η Λεμεσιανή ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, με την κατοχή μπάλας να ξεπερνά το 70%, χωρίς όμως να ανεβάσει ταχύτητα.
Παρ΄ όλα αυτά, πέτυχε ακόμα δύο γκολ με τους Περέιρα στο 34΄ και Σκέμπρι στο 38΄, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0, απέναντι σε έναν Ερμή που προσπαθεί να κρατήσει το σκορ όσο πιο χαμηλά μπορεί, μετά την αρνητική τροπή που πήρε ο αγώνας από πολύ νωρίς και «κατέστρεψε» ουσιαστικά τα σχέδια του Κώστα Καϊάφα.
Επίσης, οι «γαλάζιοι» δημιούργησαν και 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία αυτή του Ζελάγια στο 27΄.
Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας έπαιξε με... "σβηστές τις μηχανές", χωρίς όμως να χάσει τον έλεγχο του αγώνα και χωρίς να επιτρέψει στον αντίπαλο να τον απειλήσει σοβαρά, έστω και για το... γκολ της τιμής.
Έστω και στο ρελαντί όμως, οι "γαλάζιοι" είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν ακόμη ένα γκολ (Περέιρα 49΄, Σκέμπρι 56΄, Στυλιανού 69΄, Ζελάγια 78΄, Μάγκλιτσα 84΄).
Τελικά, στο 86΄ ο Μάγκλιτσα έβαλε το... "κερασάκι στην τούρτα", διαμορφώνοντας το τελικό 5-0, σε μία ακόμα "παράσταση" για τον Απόλλωνα, ο οποίος φέτος δείχνει πιο... "αγριεμένος" από ποτέ, στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο Ερμής σε αυτό διάστημα, έπαιζε μαζική άμυνα και προσπαθούσε τουλάχιστον να κρατήσει το σκορ όσο πιο χαμηλά μπορούσε, ενώ είχε και 1-2 καλές προϋποθέσεις για να πετύχει έστω ένα γκολ.
Κίτρινες: Μάγκλιτσα (29΄)
Κόκκινες: Κουατσίκα (απευθείας στο 9΄)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Απόλλων (Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Σουμά, Ρομπέρζ (46΄ Ουεντραόγκο), Κυριάκου, Σακέτι (46΄ Στυλιανού), Μάρκοβιτς (66΄ Ψύχας), Σκέμπρι, Μάγκλιτσα, Περέιρα, Ζελάγια.
Στον πάγκο: Κίσσας, Βασιλειάδης, Βασιλείου, Καραγιόλ, Παπουλής.
Ερμής (Καϊάφας): Παπαδόπουλος, Πουτζιουρής, Μαύρου, Ντεβέσα (55΄ Μπανούσης), Πηλέας, Ψάλτης, Φυλακτού, Κουατσίκα, Εμπαλό, Μαρτίνιουκ (75΄ Κιπιάνι), Ντε Μέλο (46΄ Ταραλίδης).
Στον πάγκο: Φοιρινίδης, Κατσιατής, Εσομπέ, Χριστοδούλου, Πούννας, Λύτρα.
Διαιτητής: Αναστασίου Ιωάννης
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Βίκτωρος Σωτήρης
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας
Συνεχίστηκε το απόγευμα της Τρίτης η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για τον αγώνα της Παρασκευής με το Σαν Μαρίνο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
18/03 @ 13:54
Η ΚΟΠ ανακοινώνει το πρόγραμμα των αγώνων της 5ης και 6ης αγωνιστικής για τον Α’ όμιλο της β' φάσης της Cyprus League by Stoiximan, καθώς και το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής για το Β’ όμιλο.
13/03 @ 15:54
Δείτε το βίντεο που ανέβασε η ΑΙΚ με τον Κακουλλή να κάνει προπόνηση.
13/03 @ 14:02
Με βαθιά θλίψη ανακοίνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ισχύς Λύσης (ΑΣΙΛ) ότι χθες έφυγε από τη ζωή η Κατίνα Παναγίδη Μιχαηλίδη, η αγαπημένη Κατινού, εκ των ιδρυτών και η πρώτη Πρόεδρος, καθώς και Επίτιμη Πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος του συλλόγου. Η μακαριστή άφησε πίσω της μια κληρονομιά γεμάτη ανθρωπιά και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
13/03 @ 10:07
Φινάλε με στόχο την πρωτιά για την Εθνική μας ομάδα Παίδων Κ-17 στον 4ο όμιλο της Β΄Κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων της UEFA.
07/03 @ 09:35
Εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις απέκτησαν οι συμμετέχοντες στο διήμερο συνέδριο (05-06/03/2025) που πραγματοποίησε η FIFPRO στην Ολλανδία, στο οποίο έλαβαν μέρος περίπου 150 δικηγόροι από όλο τον κόσμο
06/03 @ 15:28
Συνεχίζεται η δράση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών με στόχο να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς φαινόμενα βίας, ρατσισμού και προκαταλήψεις.
BEST OF THEMASPORTS