Ακολουθήστε μας στο Google news
Ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό Fan Day που έγινε χθες και το πανό που ανάρτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας έβγαλε η Θύρα 9. Στην ανακοίνωση αναφέρει το τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε ένα απο τα συνθήματα της.
Δείτε την ανάρτηση:
'
Καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή του πανό που ανέβηκε χθες στο Fan Day, μιας και αρκετά ανεκτήκαμε να χρησιμοποιείται σε τυπωμένα πανό το σύνθημα που βγάλαμε, σχεδιάσαμε σε coreo και τραγουδήσαμε, από διάφορους άσχετους από οπαδισμό με σκοπό να κτυπήσουν την οργανωμένη μας κερκίδα.
Σε όλους αυτούς αφιερώνουμε το σημερινό κείμενο μήπως καταλάβουν πως βγαίνουν τα συνθήματα από τους «αλήτες» και μήπως νιώσουν λίγο από πραγματική ΑΙΩΝΙΑ αγάπη.
Πριν μερικά χρόνια, η Βασίλισσα της καρδιάς μας σε λίγες ώρες θα έπαιζε ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Εμείς εκεί στο σπίτι μας στον Κεντρικό με καπνούς, συνθήματα, ποτά και αδέλφια διαλεχτά. Ο «Χ» καθόταν στην γνωστή του θέση στην γωνιά του μπαρ δίπλα από την έξοδο. Μαζί του και ο «Π» με τον οποίο είναι φίλοι χρόνια αλλά το κυριότερο είναι αδέλφια ΘΥΡΑΕΝΝΙΩΤΕΣ.
Ο «Χ» γνωστός για τα συνθήματα που έβγαζε ξεκινά σιγά σιγά με την μπύρα του να σιγοτραγουδά ακόμη ένα, ο «Π» δεν αργεί να το πιάσει και τον ακολουθά στο τραγούδι. Δυό συνθήματα διαφορετικά ενώνονται σε ένα και το αποτέλεσμα αρέσει. Τα υπόλοιπα αδέλφια μέσα στις κουβέντες, τα «Στην υγειά μας» και τα άλλα συνθήματα, δεν αργούν να ξεκινήσουν και εκείνοι να φωνάζουν το νέο σύνθημα.
Σιγά σιγά όλος ο Κεντρικός το τραγουδά, στην αρχή φωνάζουν «ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ» μέχρι που ο «Π» φωνάζει ένα δυνατό «ΑΙΩΝΙΑ» και δεν αργούν να το υιοθετήσουν όλοι. Από τότε το «ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΙΩΝΙΑ» δεν άλλαξε ποτέ ξανά. Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν για την Βόρεια φωνάζοντας το σύνθημα, στο πάρκινγκ του σταδίου στήνεται ξανά πάρτυ και πλέον το σύνθημα τραγουδιέται και μαθαίνεται και από τον υπόλοιπο κόσμο. Εννοείται ότι το πάρτυ συνεχίστηκε και πάνω στο πέταλο, παρουσιάζοντας το σύνθημα σε όλους τους ΟΜΟΝΟΙΑτες.
Έτσι βγήκε το σύνθημα και από τότε αποτέλεσε τραγούδι στα χείλη μας στα πέτρινα χρόνια, στις δύσκολες επιστροφές από τις ήττες και στους οδυνηρούς αποκλεισμούς. Λες και δημιουργήθηκε για τα δύσκολα, λες και αυτός που φώναξε το ΑΙΩΝΙΑ να ήξερε ότι θα το χρειαζόμασταν για να το φωνάζουμε κάθε φορά που θα μας πλήγωνε. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μας κράτησε στα δύσκολα, όμως μια μένει αξέχαστη. Σε εκείνη την τελευταία αγωνιστική της μαύρης χρονιάς 2016-2017, όταν αντιμετωπίζαμε την Αελ στο Τσίρειο. Μετά από πολλά χρόνια μείναμε εκτός ευρώπης και το τελευταίο παιχνίδι χωρίς καμιά σημασία. Εμείς όμως εκει, πιο δυνατοί από ποτέ για να τραγουδήσουμε για πάρτη της. Στο γήπεδο δεν είχε χιλιάδες, είχε όμως τα αδέλφια που ήρθαν με τα λεωφορεία και τα αδέλφια που μας περίμεναν για να στηθούν μαζί μας στον πυρήνα.
Το παιχνίδι τέλειωσε και δεν θυμόμαστε καν το αποτέλεσμα. Το τέλος μιας εφιαλτικής χρονιά μας βρήκε να τραγουδάμε το «ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΙΩΝΙΑ» για ώρα μετά το τέλος δείχνοντας ότι στα δύσκολα της, δεν είχαμε σκοπό να την αφήσουμε.
Αυτό το σύνθημα λοιπόν που βγήκε από αδέλφια, που τραγουδήθηκε στα πιο δύσκολα, το τραγουδάνε τώρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με κάρτα οπαδού. Το τραγουδάνε όχι μόνο τα παρασυρμένα παιδιά αλλά και οι υπάληλλοι που τα παρασέρνουν. Τραγουδάνε το σύνθημα που έγινε ύμνος για τα δύσκολα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αυτοί που προτίμησαν να ξεπουληθούν για να πάρουν τρόπαια αντι να παλέψουν να κάνουμε ξανά την ΟΜΟΝΟΙΑ βασίλισσα.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΙΩΝΙΑ λοιπόν για όσους αντέχουν, για όσους στάθηκαν στην πρώτη γραμμή τόσα χρόνια, για όσους συνεχίζουν σήμερα να κρατάνε ψηλά τα λάβαρα, τις αρχές και τις αξίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ευχαριστούμε αδέλφια για την χθεσινή μαζική σας παρουσία και ειδικές ευχαριστίες στους εθελοντές.'
Ασταμάτητες οι τέσσερις Κυπριακές ομάδες (Πάφος, ΑΕΚ, Ομόνοια, Άρης) στις φετινές προκριματικές φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
06/08 @ 21:38
Ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) έληξε το αποψινό φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο της Περιστερώνας ανάμεσα στην Ομόνοια 29Μ και την Ανόρθωση.
04/08 @ 11:57
Ανάρτηση από τον ΑΣΙΛ Λύσης:
31/07 @ 20:15
Μια μοναδική και αποτελεσματική πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε από τον Βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Αγγλίας, Δρ. Σάιμον Οφερ ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρώην γενικός ιατρός, με τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας της Ecotricity ο οποίος είναι Πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας ερασιτεχνικής κατηγορίας της Green Rovers , μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.
31/07 @ 00:32
Η σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Πάφου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 0-1, έδωσε στην Κύπρο 250 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA και της επέτρεψε να μειώσει και άλλο την απόσταση από το 19ο Ισραήλ, το οποίο έχει πλέον, 588 πόντους περισσότερους από τη χώρα μας!
28/07 @ 13:23
Την απόλυτη συμφωνία του με τις δηλώσεις του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών - FIFPRO (International Federation of Professional Footballers), Sergio Marchi, σχετικά με την τακτική του Προέδρου της FIFA Τζοβάνι Ινφαντίνο, εξέφρασε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρος Νεοφυτίδης.
28/07 @ 12:33
Πένθος στην Πάφο για τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή, αλλά και προέδρου του ΑΠΟΠ, Ανδρέα Αγά.
BEST OF THEMASPORTS