Ακολουθήστε μας στο Google news
Παρότι η Ελλάδα δεν… έθελξε, εντούτοις κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Ουγγαρία, την οποία κέρδισε με 1-0, χάρη στην κεφαλιά του Μήτρουγλου -τον οποίο ο Σκίμπε ετοιμαζόταν να κάνει… αλλαγή- στο 65’ για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Nations League!
Έτσι, η Εθνική μας έμεινε… ζωντανή στην υπόθεση πρωτιά στον δεύτερο όμιλο του League C, καθώς την προσεχή Δευτέρα θα παίξει με την -αήττητη και έχουσα εννιά βαθμούς- Φινλανδία στο Τάμπερε.
Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά και πίεσε ψηλά για να πάρει το προβάδισμα από νωρίς. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά, με την μπάλα να περνάει συνήθως απευθείας από την άμυνα στην επίθεση, αφού ο άξονας μας ήταν «εξαφανισμένος», ενώ δεν υπήρχε και κίνηση από τους παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε.
Είναι χαρακτηριστικό πως «καθαρή» ευκαιρία για την Εθνική μας δεν καταγράφηκε, με τις καλύτερες στιγμές να είναι δύο… υποψίες φάσης, στο 32’ και το 41’, με τον Μήτρογλου να μην προλαβαίνει να κάνει καν σουτ… Ενώ και η προσπάθεια του Τσιμίκα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων φάνταζε… υποσχόμενη αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Η Ουγγαρία, από την πλευρά της, «έπαιξε» με τα νεύρα των διεθνών μας, αντιμετωπίζοντας τους σκληρά και ενδεχομένως αντιαθλητικά σε ορισμένες περιπτώσεις, έκλεισε σωστά τους χώρους και γενικά έδειξε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, παίζοντας στην κόντρα.
Και οι δυο φορές που απείλησε την εστία του Μάρκα ήταν από «στημένες» μπάλες, με τις εκτελέσεις φάουλ του Βάργκα στο 10ο και το 28ο λεπτό να καταλήγουν η πρώτη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕΚ και η δεύτερη ελάχιστα άουτ. Στο μεσοδιάστημα, μια κεφαλιά του Ζάλαϊ, στο 16’, πέρασε επίσης άουτ.

Στην επανάληψη, ο Σκίμπε θέλησε να «φρεσκάρει» την μεσαία γραμμή της Εθνικής από νωρίς και έριξε τον Τζιόλη στη «μάχη», αντί του Κουρμπέλη. Τα… δημιουργικά προβλήματα συνέχισαν να υφίστανται, με ένα σουτ του Φορτούνη στο 52’ να είναι ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μέχρι που ανέλαβε δράση ο… συνήθης ύποπτος.
Όταν στο 65’, με δεύτερη προσπάθεια, ο Τσιμίκας έβγαλε μια... συστημένη σέντρα για τον Μήτρογλου, ο οποίος με κεφαλιά έλυσε το... γόρδιο δεσμό και άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα!
Σαφώς πιο ήρεμη από εκείνο το σημείο και μετά, η Ελλάδα κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα σχετικά άνετα, καθώς οι Μαγυάροι ναι μεν άλλαξαν το σύστημά τους σε 4-4-2, μετά το 1-0, αλλά ουσιαστικά απείλησαν μόνο μια φορά. Στο 83ο λεπτό, με τον Νέμεθ να πασάρει κάθετα στον Σάλαι, αλλα εκείνον να σουτάρει άουτ από πλάγια θέση.
Βέβαια, από την άλλη, ίσως τα πράγματα να είχαν πάρει διαφορετική τροπή, αν στην πρώτη κιόλας φάση του δευτέρου ημιχρόνου, μετά τη σέντρα του Μπέσε και την κεφαλιά του Ζάλαϊ, η μπάλα δεν περνούσε δίπλα από την εστία του Μπάρκα, αλλά κατέληγε μέσα σε αυτήν! Γκολ που δεν μπήκε, ωστόσο, με αποτέλεσμα να έρθει τελικά το υπερπολύτιμο α λα… Ρεχάγκελ 1-0 για τη χώρα μας.
Οι συνθέσεις:
Ελλάδα (4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τσιμίκας, Ζέκα, Κουρμπέλης (46’ Τζιόλης), Μπακασέτας, Φορτούνης, Πέλκας (85’ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (90’+3’ Κουλούρης).
Ουγγαρία (4-3-3): Γκιουλάσι, Μπέσε (75’ Νέμεθ), Όρμπαν, Κάνταρ, Φιόλα, Κλάινχάϊσλερ, Νάγκι, Κάλμαρ (55’ Κόβαξ), Βάργκα (68’ Ντ. Νάγκι), Ζάλαϊ, Σάλαϊ.
Διαιτητής: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία).
Πηγή: www.sport-fm.gr
Διαβάστε επίσης:
Η… εκτέλεση του Μήτρογλου για το 1-0 της Εθνικής (ΒΙΝΤΕΟ)
Αν πριν από μερικά χρόνια υπήρχε έστω και ένας φίλαθλος που ζει στην Κύπρο και έλεγε ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που η Πάφος με τον Άρη θα κοντράρονται για το στέμμα του πρωταθλητή, ενδεχομένως να τον θεωρούσαν... «τρελό» ή γραφικό!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
03/05 @ 18:51
Σε ένα ματς... «αγγαρεία» που έγινε σήμερα (03/05) το απόγευμα στο Δασάκι, ο Εθνικός επικράτησε της ΑΕΛ με 2-0 για την 6η αγωνιστική των πλέι-άουτ και την προσπέρασε στη βαθμολογία του Β 'γκρουπ, ανεβαίνοντας στη 2η θέση με 39 πόντους, ενώ η Λεμεσιανή ομάδα έμεινε στους 36 και έπεσε στην 3η θέση.
30/04 @ 17:42
Ο Πορτογάλος επιθετικός του Απόλλωνα Πέδρο Μάρκες κρίθηκε ανέτοιμος και δεν ήθελαν να ρισκάρουν την συμμετοχή του στο σημερινό ματς κόντρα στην Πάφο, ενόψει της ρεβάνς.
30/04 @ 13:40
Οι οργανωμένοι οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας Red Rebels, εξέδωσαν ανακοίνωση, με αφορμή τα διοικητικά της ομάδας:
28/04 @ 21:22
Οι δηλώσεις του προπονητή της Ομόνοιας Αραδίππου Ούγκο Μαρτίνς μετά το ματς με τον Εθνικό.
25/04 @ 14:51
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει τους διαιτητές των αγώνων της 5ης και 7ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης της Cyprus League by Stoiximan που θα γίνουν στις 26, 27 και 28 Απριλίου.
BEST OF THEMASPORTS