Ακολουθήστε μας στο Google news

Επισημοποιήθηκε η συμφωνία FIFA-FIFPro για κατάργηση της περίοδου χάριτος στις μισθοδοσίες και οι αλλαγές στους κανονισμούς της FIFA θα πρέπει υποχρεωτικά να υιοθετηθούν στους εσωτερικούς κανονισμούς των Ομοσπονδιών μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση από τον ΠΑ.Σ.Π., κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της FIFPro, που διεξήχθη στις αρχές Δεκεμβρίου 2017 στο Κάιρο της Αιγύπτου ανακοινώθηκε -μεταξύ άλλων- η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ FIFPro και FIFA, σκοπός της οποίας είναι η συνεργασία για την από κοινού βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διεξαγωγής του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Έχουν ήδη συμφωνηθεί αριθμός τροποποιήσεων των κανονισμών της FIFA, κάποιοι εκ των οποίων θα πρέπει υποχρεωτικά να υιοθετηθούν στους εσωτερικούς κανονισμούς όλων των Ομοσπονδιών πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού του 2018. Μια από αυτές τις υποχρεωτικές τροποποιήσεις είναι η απαγόρευση των περιόδων χάριτος στη μισθοδοσία των ποδοσφαιριστών. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει πλέον υποχρεωτικά να πληρώνονται την τελευταία μέρα κάθε μήνα, διαφορετικά το σωματείο θα είναι σε παράβαση των κανονισμών. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό, εξαίρεση θα επιτρέπεται μόνο στις χώρες στις οποίες υπάρχει υπογεγραμμένη συλλογική σύμβαση μεταξύ των σωματείων και του συνδέσμου ποδοσφαιριστών και η οποία συλλογική σύμβαση καθορίζει συγκεκριμένη και κοινά αποδεκτή περίοδο χάριτος. Η συμφωνία έγινε εφικτή μετά από δεκαοκτώ μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ FIFA, FIFPro, European Club Association και World League Forum. Η προκαταρτική ανακοίνωση της συμφωνίας ήρθε στις 6 Νοεμβρίου 2017, με την επισημοποίηση να ακολουθεί. Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης και αντιπρόεδρος της FIFPro Division Europe, είχε δηλώσει τότε ότι «η περίοδος χάριτος των τριών μηνών που εκμεταλλεύονταν οι ομάδες πλέον καταργείται, μια εξέλιξη που αναμένω να αλλάξει πολλά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ποδοσφαιριστές».
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλοι τώρα θα αρχίσουν να λένε 6-6 και τι έγινε... Τίποτα δεν έγινε!»-ThemaSports
24/04 @ 20:24

«Όλοι τώρα θα αρχίσουν να λένε 6-6 και τι έγινε... Τίποτα δεν έγινε!»

Οι δηλώσεις του προπονητή του Οθέλλου Κώστα Σακκά μετά το ματς με την Καρμιώτισσα.

ΕΡΕΥΝΑ από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τρία παιχνίδια, το ένα πρώτης κατηγορίας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)-ThemaSports
24/04 @ 09:12

ΕΡΕΥΝΑ από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τρία παιχνίδια, το ένα πρώτης κατηγορίας (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ενημερώνει ότι αποφάσισε να διερευνήσει τρεις αγώνες μετά από πληροφορίες ότι ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι. Ο ένας είναι για το Β' γκρουπ της Α' κατηγορίας...

Έκανε την ανατροπή η Δόξα και μαθηματικά ελπίζει! -ThemaSports
23/04 @ 20:54

Έκανε την ανατροπή η Δόξα και μαθηματικά ελπίζει!

Η Δόξα επικράτησε με 2-3 της ΑΕΖ για την 11η αγωνιστική των πλέι-αουτ.

Και στο τέλος... ΞΑΝΑ ισοπαλία!-ThemaSports
23/04 @ 18:56

Και στο τέλος... ΞΑΝΑ ισοπαλία!

Εθνικός και Απόλλωνας συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 3-3 (Μ.Ηλία 7', 76', Καμπρέρα 20'/ Μπακένγκα 63', 69', 90'+) για την 11η αγωνιστική των πλέι άουτ.

Τι έκαναν στα προηγούμενα τρία...-ThemaSports
25/04 @ 13:42

Τι έκαναν στα προηγούμενα τρία...

Τα αποτελέσματα των τριών αγώνων που προηγήθηκαν ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα κι Εθνικό...

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;-ThemaSports
22/04 @ 20:26

Η ΑΕΚ το γύρισε, σήμερα «είναι απλώς Δευτέρα», αλλά θα είναι και στην επόμενη;

Το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν είναι μόνο ευτυχία, αλλά και υποχρέωση. Και οι τόσο λεπτές ισορροπίες του, δεν γίνεται να διαμορφώνονται κατά προσέγγιση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ