Ακολουθήστε μας στο Google news

Εδώ είμαστε πάλι για ένα από τα... γνωστά αφιερώματα του themasports.com...Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τους ποδοσφαιριστές που έχουν εντυπωσιάσει με την παρουσία τους στις έντεκα πρώτες αγωνιστικές του «μαραθωνίου», από όλες τις ομάδες. Γράφει ο Κυριάκος Αποστόλου Για να μην υπάρχουν παρερμηνεύσεις, θα πάρουμε τους συλλόγους βαθμολογικά, όπως βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στον πίνακα του πρωταθλήματος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αφιέρωμα: Οι παίκτες που ήρθαν με μεγάλες προσδοκίες… αλλά απογοητεύσαν!

Ανόρθωση Αμμοχώστου...

Ζοάο Βίκτορ: Βρέθηκε κοντά στην έξοδο πέρσι, όμως ο Ρόνι Λέβι εκεί που άλλοι τον ήθελαν εκτός ομάδας (ακόμη και μερίδα του κόσμου) τον πίστεψε και ζήτησε να παραμείνει. Κάτι ήξερε περισσότερο ο Ισραηλινός μιας και ο Βίκτορ διανύει μία εξαιρετική χρονιά έχοντας ήδη σκοράρει τρία γκολ και έχοντας κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Σίντελφελντ: Ο Κροάτης ήρθε ως «κολόνα» στον σύλλογο της Αμμοχώστου, και αυτό το ρόλο έχει εντός γηπέδου. Απροσπέλαστος, καλός με τη μπάλα κάτω, εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ έως τώρα έχει χριστεί και αρκετές φορές σκόρερ. Λίρα εκατό για τον κ. Παντελή και το Λεβι. Ντουγκλάο: Το «τανκ» της Ανόρθωσης. Φόβητρο για κάθε αντίπαλο επιθετικό, η δύναμη του είναι χαρακτηριστικό, ενώ δείχνει ότι έχει «δέσει» απόλυτα με τον Γκόρντον στο κέντρο της άμυνας. Δίχως αμφιβολία, εάν λείψει κάποιος από τους δύο υπάρχουν θέματα που κάνουν τον Ρόνι Λέβι να σκεφτεί. Πράνιτς: Ο συνταξιούχος, παππούς που ήρθε για τα... ένσημα από την Κόπερ. Σωστά; Όχι βέβαια, ο Κροάτης αποδεικνύεται «σκύλος» στην λειτουργία της ομάδας του, ακούραστος και με ιδέες, ενώ μοιράζει και ασίστ που κρίνουν αποτελέσματα. Όλοι οι φίλαθλοι της «κυρίας», ευελπιστούν να συνεχίσει έτσι.

ΑΕΚ Λάρνακας:

Τολεμές: Έφυγε από την Ούπεν και ήρθε στην Λάρνακα για να «ματώσει» τις αντίπαλες εστίες. Τα καταφέρνει περίφημα με δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα, και τρία στις υπόλοιπες διοργανώσεις. Δίκαια αποτελεί ο φόβος και ο τρόμος για τις αντίπαλες άμυνες, η διοίκηση Καραπατάκη πρέπει να νιώθει περήφανη που έφερε αυτόν τον παικταρά στο νησί μας. Λαρένα: Σε ηλικία 36 ετών παραμένει «μάγος» της μπάλας. Κάθε του «άγγιγμα» κάνει τους πάντες να τον αποθεώνουν, ενώ για τις εκτελέσεις φάουλ ας μην το συζητήσουμε... Ο Ισπανός όσο μεγαλώνει γίνεται καλύτερος, σαν το παλιό καλό κρασί. Χρειάζεται όμως προσοχή στον τρόπο που θα τον διαχειριστεί ο Ιδιάκεθ γι να μην τον "κάψει". Μοϊσόφ: Πέρσι σε κάποια παιχνίδια έκανε λάθη που στοίχησαν, αλλά φέτος είναι πραγματικά αναγεννημένος. Άρχοντας στα μετόπισθεν και όποτε του δίνεται η ευκαιρία βγαίνει και μπροστά για να σκοράρει. Δείχνει ότι φέτος είναι η χρονιά του.

ΑΕΛ:

Βοζίνια: Ο πορτιέρο μίας ομάδας πάντοτε αποτελεί σημαντικό συστατικό για την επιτυχία ή την αποτυχία. Οι Λεμεσιανοί «ψώνισαν» σωστά, και ο παίκτης από το Κάπο Βέρντε τους βγήκε με τα... χίλια. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΑΕΛ έχει δεχτεί μονάχα τέσσερα τέρματα σε ολόκληρο τον «μαραθώνιο» έως τώρα. Άξιοι συμπαραστάτες του, οι Μιτρέα και Λαφράνς, με τον τελευταίο να σκοράρει κιόλας.

Απόλλωνας Λεμεσού:

Ρομπέρζ: Ο Γάλλος αμυντικός έφτασε πέρυσι στο νησί μας από την Σάντερλαντ και έχει δικαιώσει όσους τον επέλεξαν να ενισχύσει την αμυντική γραμμή του Απόλλωνα. Άξιος συμπαραστάτης του ο Γιούστε που παρόλο την «μουρμούρα» στην αρχή της περιόδου, αποδεικνύει ότι είναι «ογκόλιθος». Άλεφ: Ήρθε ως αντικαταστάτης του Χάμπου και δείχνει στα πρώτα του παιχνίδια πολύ καλά στοιχεία. Κρατά μπάλα, ξέρει να κινηθεί και βοηθά και ανασταλτικά στον Σατσέτι. Δείχνει καλά στοιχεία και αν συνεχίσει να ανεβαίνει τότε ο Απόλλωνας θα κάνει προσπάθεια να τον αποκτήσει από την πορτογαλική Μπράγκα από την οποία είναι δανεικός. Ζοάο Πέδρο: Σταθερή αξία και παίκτης που στη μέρα του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σύγχρονο δεξί μπακ με εξαιρετικά ανεβάσματα, ταχύς και ικανός να δώσει ασίστ. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ξεχωρίζει...

Πάφος FC

Όλοι περίμεναν το συγκεκριμένο οικοδόμημα να αντιμετωπίσει δύσκολη χρονιά, και όμως, με πρωτεργάτη τον Λούκα Έλσνερ «μαγεύει» το φίλαθλο κοινό με τις υψηλές «πτήσεις» που πραγματοποιεί έως τώρα. Όλοι πριν την έναρξη της χρονιάς, θα περίμεναν από αυτό το σύνολο να ξεχωρίσει ο Σικόρσκι που... φέρνει στο βιογραφικό του και την αύρα της Μπάγερν Μονάχου. Εκείνοι όμως που αποδείχτηκαν «λαβράκια», είναι οι... Μπρουλς, Γιάνζα, και ο ακούραστος Γκάμποβς. Κόπριβετς: Η επιλογή του να συνεχίσει σε ένα νεοσύστατο εγχείρημα, «ακούστηκε» για πολλούς ως ένα μεγάλο ρίσκο. Ο Σλοβένος όχι μόνο δικαιώθηκε για την επιλογή του, αλλά δικαίωσε και όσους αποφάσισαν η φανέλα με το Νο88 στην πλάτη να υπερασπίζεται την εστία της Πάφου. Γιάνζα: Σύγχρονο μπακ με πολύ καλά τρεξίματα που ξέρει να κινηθεί στο δικό του χώρο. Ξεχωρίζει μέχρι στιγμής στην Πάφο και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα μπορέσει να τον κρατήσει ο Έλσνερ στην ομάδα του...

Ομόνοια:

Μαργκάσα: Είναι η ψυχή της Ομόνοιας δίχως καμία υπερβολή. Ο μοναδικός που ξεχωρίζει πραγματικά από το φετινό ναυάγιο. Τρέχει ασταμάτητα, παθιάζεται και τα δίνει όλα. Παίζει και στα "φτερά" της επίθεσης πλέον, δίνει ασίστ και σκοράρει... Κατελάρης: Η αποκάλυψη της Ομόνοιας και φέτος. Ο Φάνος μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον μία από της σημαίες της ομάδας, αλλά και της Εθνικής Κύπρου που τον χρειάζεται. Σταθερός, λιγάκι νευρικός, αλλά πάνω από όλα έχει όρεξη για δουλειά και δίψα για διακρίσεις.

Δόξα Κατωκοπιάς

Ζατλ: Παίκτης που σκοράρει με τους ρυθμούς του Αυστριακού έχει μέλλον. Η Δόξα βρήκε «λαβράκι» και κοιτάει να τον εκμεταλλευτεί στο... έπακρο. Δε θα μου κάνει εντύπωση εάν ο συγκεκριμένος πάει για το «βήμα» παραπάνω άμεσα, τα πέντε τέρματα σε εννέα συμμετοχές λένε πολλά. Άξιος συμπαραστάτης του, και ο Μπεράτ Σαντίκ που άφησε τη Ρωσία για την Κύπρο. Λέτε να τον εμπνέει το ζεστό κλίμα τον Φιλανδό;

ΑΠΟΕΛ:

Βούρος: Στο μέτριο ξεκίνημα των πρωταθλητών ο «μικρός» ξεχωρίζει με τη συνέπεια του, την όρεξη του, και τις καίριες τοποθετήσεις του όπου χρειάζεται. Έχει πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής, και στο Champions League, δικαιώνοντας έως τώρα τον Γιώργο Δώνη για την επιλογή του. Αλωνεύτης: Είναι παίκτης που όποτε αγωνίζεται τα δίνει όλα. Ειδικά στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ έχει δώσει πάρα πολλά στον ΑΠΟΕΛ. Τρεξίματα, αποφασιστικότητα, πίεζει ψηλά και κάνει πολή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο. Ποτέ: Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, επέστρεψε στην Κύπρο και συνεχίζει να τα... «κολλάει»! Ο επιθετικός από το Μπενίν αν και δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον Μάριο Μπέιν, πήρε μπροστά με τον Ελλαδίτη τεχνικό στον πάγκο, έχοντας σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη του συλλόγου εντός Κύπρου. Στα τελευταία ματς βρίσκετ ρυθμό και τον έχει μεγάλη ανάγκη ο ΑΠΟΕΛ.

Οι υπόλοιποι:

Καπαρτής: Σίγουρα δεν τον περιμέναμε να πρωταγωνιστεί, αφού σημειώνει την πρώτη του χρονιά στα «μεγάλα» σαλόνια. Η φανέλα του Ολυμπιακού Λευκωσίας του πηγαίνει, αφού βοηθά τους νεοφώτιστους να μαζέψουν κρίσιμους βαθμούς σε ένα εξάμηνο που υπάρχει και το εμπάργκο μεταγραφών. Τσούμου: Η Μπουργκχάουζεν ήταν ο τελευταίος του ποδοσφαιρικός σταθμός. Ο Λούκας Φανιέρος τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε φανέλα στον Ερμή Αραδίππου και δικαιώθηκε για την επιλογή του. Ο επιθετικός από το Κονγκό έχει βοηθήσει με τα τέρματα που πέτυχε τους «φτεροπόδαρους» σε ένα μέτριο ξεκίνημα που έχουν κάνει στο πρωτάθλημα μας. Εμεγκάρα: Τι να πούμε για αυτό την παικτάρα. Ο Εμεγκάρα άφησε το MLS για την Αραδίππου και το κυπριακό πρωτάθλημα. Ο Ελβετός έχει καταπλήξει τους πάντες με την απόδοση του, αφού σε δέκα συμμετοχές, σκόραρε τις μισές φορές. Αν συνεχίσει έτσι και ο Ερμής ανέβει αγωνιστικά, θα δούμε ωραία πράγματα από το σύνολο του Μιλόγιεβιτς. Σεμέδο: Ο «μικρός» που «τσίμπησε» η Αλκή εδώ και χρόνια καταπλήσσει με το ταλέντο του. Ζεστό ξεκίνημα, και στη συνέχεια κάπως έπεσε, άλλα χωρίς αμφιβολία ο Γουίλι παρέα με τον Φαμπρίτσιο μπορούν να «σηκώσουν» στις πλάτες τους την «Αθάνατη» και να παραμείνει στην κατηγορία. Γιούσεφ: Ο Άρης Λεμεσού αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία προσπαθεί να λύσει, ένα από αυτά είναι η αγωνιστική του εικόνα. Ο Γιάννης Χριστόπουλος ανέλαβε δύσκολο «έργο» που καλείται να βγάλει εις πέρας. Μέχρι τώρα, έχει έναν άξιο συμπαραστάτη, τον Σουηδό που δημιουργεί αρκετά ρήγματα στις αντίπαλες περιοχές, ενώ εάν αποδίδει, ανεβαίνει ολόκληρη η «Ελαφρά ταξιαρχία». Φράγκος: Ο 20χρονος μετράει οκτώ συμμετοχές και τρία γκολ στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Άρης τον έχει ανάγκη και αν καταφέρει να σταθεροποιήει την απόδοση του θα αποτελέσει παίκτη "κλειδί". Καρώ: Από τους «μικρούς» της Νότινγκαμ, βρέθηκε στον Απόλλωνα, και τώρα στη Νέα Σαλαμίνα για να... «ψηθεί». Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σχεδόν σε όλες τις θέσεις της άμυνας, κάνοντας εξαιρετικά ματς, παρά τα... «χάλια» που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές. Μπορεί να εξελιχθεί, και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα της Αμμοχώστου να πετύχει τους στόχους της. Κιπιάνι: Περνάει τη δεύτερη χρονιά του στο Δασάκι, έχοντας κάνει το «μπαμ» σε ένα σύνολο που «παλεύει» κάθε εβδομάδα για την επιβίωση του στην πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου μας. Ο νεαρός Ρώσος δικαιώνει τους ανθρώπους του Εθνικού που τον εμπιστεύθηκαν σε μία νευραλγική θέση. Παίκτης πυ έχει τα φόντα και για κάτι παραπάνω...
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λίγες ώρες για τη λήξη της πρώτης εβδομάδας στήριξης των Ιδρυμάτων Χριστίνα Αποστόλου και Blue Heart!-ThemaSports
20/05 @ 15:25

Λίγες ώρες για τη λήξη της πρώτης εβδομάδας στήριξης των Ιδρυμάτων Χριστίνα Αποστόλου και Blue Heart!

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού τουρνουά #ΓιαΤαΠαιδιάΜας που διοργανώνει η ακαδημία «Top 11», οι τρέχουσες δημοπρασίες του Charity Idols Κύπρου στηρίζουν τα Ιδρύματα Χριστίνα Αποστόλου και Blue Heart, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου που επιτελούν για τη στήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα-ThemaSports
17/05 @ 08:58

Κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά δυο γήπεδα στη Λεμεσό - Ζημιές και σε οχήματα

Στο σημείο μετέβηκαν αξιωματικοί και μελή της Aστυνομίας Λεμεσού για διενέργεια εξετάσεων.

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!-ThemaSports
14/05 @ 11:03

Παρέλαση αστέρων στα «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24»!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και πλησιάζει η ώρα που θα ξετυλιχθεί μπροστά μας η όμορφη διαδρομή των πρωταγωνιστικών! Η ώρα που τα φώτα θα στραφούν πάνω σε αυτούς που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν για το ταλέντο και τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν. Είναι η ώρα των «PASP FOOTBALL AWARDS 2023/24».

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!-ThemaSports
13/05 @ 21:02

MVP του πρωταθλήματος ο Τόνγκια!

Κορυφαίος του πρωταθλήματος ο Φράνκο Τόνγκια!

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ-ThemaSports
16/05 @ 17:55

ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΣ

Η Πάφος διαθέτει στο... οπλοστάσιο της τον κανονιέρη του φετινού πρωταθλήματος στο γκρουπ του τίτλου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ